Çaykara'lı Yusuf Yazıcı İkinci Şampiyonluğunu Yaşadı

Çaykara

Çaykara İlçesinin Futbol dünyasına kazandırmış olduğu ve Ülkemizi Uluslararası Futbol dünyasında büyük bir başarı ile temsil eden Yusuf Yazıcı Fransa’da Lille takımında ikinci Şampiyonluk coşkusunu yaşadı

Daha önce 2010-2011 Futbol sezonunda Trabzon Spor forması altında Şampiyonluk sevinci yaşayan Gurur kaynağımız Yusuf Yazıcı,2020-2021 Futbol sezonunda hem UEFA Avrupa Liginde hem de Fransa Lig 1’de göstermiş olduğu üstün performans ile takımının Şampiyon olmasında çok büyük bir pay sahibi oldu.

Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın formasını giydiği Lille, Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa ulaştı. Lille 10 yıl sonra tarihi bir şampiyonluğa ulaşarak PSG'nin 4 yıllık hegemonyasına noktayı koydu.

Lille, deplasmanda Angers ile karşılaştı. Karşılaşmadan 2-1'lik skorla ayrılan konuk ekip 10 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Jonathan David ve Burak Yılmaz'ın golleriyle zafere giden Lille, Paris Saint-Germain'in 4 yıllık şampiyonluk ambargosuna da son noktayı koydu.

LILLE 4. KEZ ŞAMPİYON OLDU

Şampiyonluğa ulaşan Lille, daha önce Ligue 1'de 1946, 1954 ve 2011'de olmak üzere 3 kez kupayı müzesine götürdü. Kuzey ekibi, Angers karşılaşması sonunda mutlu sona ulaşarak 10 yıl sonra şampiyonluğunu ilan etti.

ÇAYKARA’LI YUSUF YAZICI ZİRVEYİ GÖRDÜ 
Geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle istediği performansı bir türlü ortaya koyamayan 24 yaşındaki oyuncumuz Yusuf Yazıcı, bu sezon hem ligde hem de Avrupa Ligi'nde oynadığı futbolla birçok takımın da transfer listesine girmeyi başardı. Avrupa Ligi'nde Milan ve Sparta Prag deplasmanlarında yaptığı hat-trick ile de tarihe geçmişti. Ayrıca yine Burak Yılmaz gibi Lille'in şampiyon olmasında büyük katkı sağladı.

GALTIER ETKİSİ 
Yusuf Yazıcı, bu sezon Lille formasıyla çıktığı 42 maçta 14 gol ve 5 asist kaydetti. Başarılı orta saha oyuncusunun bu performansı yakalamasındaki en büyük katkı tabii ki oyuncunun kendine çok iyi bakması, profesyonellerle çalışması ancak teknik direktör Christophe Galtier'in katkısını da göz ardı etmemek gerekiyor.

YUSUF YAZICI’DAN TRABZON SPOR TARAFTARINA MESAJ VAR

Oyuncumuz,Milli Gururumuz Yusuf Yazıcı Şampiyonluk sevincini sosyal medya üzerinden Trabzon Spor taraftarı ile paylaştı.Trabzon’un Öz Evladı olarak her zaman Trabzon insanına ve Trabzon Gençliğine örnek olmaya çalıştığını ifade eden Yusuf Yazıcı açıklamasında ''Bazen kızdınız, bazen darıldınız belki ama hep bir amacım oldu benim; doğduğum toprakların çocuklarına güzel örnek olabilmek, “Biz daha iyisini yaparız” dedirtebilmek. Onlara en ufak bir katkım olabildiyse, ne mutlu bana.'' ifaderine yer verdi.

YUSUF'TAN PAYLAŞIM 
Yusuf Yazıcı maç sonu yaptığı paylaşımda "Tek başımıza pek bir şey yapamayız. Birlikte çok şey yapabiliriz. VE BİZ BAŞARDIK!" ifadelerini kullandı.

BURAK'TAN YUSUF YAZICI PAYLAŞIMI 
Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa ulaşan Lille'de attığı gollerle sezona damga vuran Burak Yılmaz, kazanılan şampiyonluğun ardından Instagram adresinden üst üste paylaşımlar yaptı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ile yaptığı paylaşımına, "Yolun açık olsun. Allah'ım hep kalbine göre versin" notunu düştü. Burak Yılmaz'ın bu paylaşımı ayrılık iddialarını beraberinde getirdi.



İlginizi Çekebilir