Çaykara`lı Bakan Yardımcısı Yahya Baş Gazetemizde konuştu

Çaykara`lı Bakan Yardımcısı Yahya Baş Gazetemizde konuştu

Of-Çaykara duble yolu tamamlanacak

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Kemal Çuman`ın Ankara`da Ulaştırma Bakan yardımcısı Çaykara`lı hemşerimiz Yahya Baş`la yaptığı röportaj


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, gazetemize yaptığı açıklamada, Erzincan-Trabzon demiryolu projesinde en doğru güzergâhın seçileceğini söyledi.

Trabzon-Erzincan Demiryolu Projesi`nin, son derece hassas bir proje olduğunu kaydeden Baş " Karadeniz bölgesinde modern ulaştırma yatırımları olmasının Tarihi İpek Yolu`nun da yeniden canlandıracağını, bu güzergâhın sadece Trabzon-Erzincan arasında değil, sahil şeridinde kalan yoğun yerleşim alanlarının bulunduğu Trabzon-Samsun ve Trabzon-Sarp-Batum demiryolu bağlantısının da olmazsa olmazları arasındadır ama bu projelerin büyük paralarla yapılabileceğini, özellikle komşu ülkelerde yaşanan sorunların Türk ekonomisini etkilediğini bu nedenle bu projelerin kademeli olarak ele alınacağını ve zaman alacağını bu yönde gerçekçi olmamız lazım", diye konuştu.

Baş, Özellikle Erzincan-Trabzon demiryolu için değişik güzergâhlarının olduğunu, bunun içinde kesin olarak verilmiş bir kararın olmadığını, yapılacak olan çalışmalar sonucunda en doğru Fizibil olan güzergâhın belirleneceğini”, belirtti.

/resimler/2015-4/19/1156499642154.jpg

Kanuni Bulvarı, Trabzon'un ufkunu Açacak

Trabzon`un güneye açılmasında önemli bir koridor olacak Kanuni Bulvarı`nın bitirildiğinde, Trabzon'un ulaşımına büyük bir rahatlama sağlayacağını belirten Baş, Trabzon'un kültür şehri olmakla kalmayacak, gelişimine büyük ivme kazandıracak olan bu yatırımın en kısa sürede yapılarak, kentsel dönüşümlerle yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla Trabzon'un modern bir kent haline gelecektir, dedi.

Of-Çaykara duble yolu tamamlanacak

Bölünmüş yollarla birlikte kaza ve ölüm oranlarının düştüğünü anlatan Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Ulaşımın rahatlıkla yapılması için önem verdiğimiz duble yol çalışmalarımız devam ediyor, bu çerçevede yapımına halen devam eden Of-Taşhan duble yolunun Çaykara'ya kadar yapılması için çalışmalar yaptıklarını daha sonra bu yolun, Bayburt'a kadar yapıldığında ulaşım çok kısalacak ve güvenli bir güzergah olacaktır”, dedi.

Daha sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş'a,KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaşım Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik ve ekibinin hazırladığı, Erzincan Trabzon Demiryolu projesi ile ilgili yapılan güzergâh çalışmaları içeren bir dosya taktım edildi.

Yahya Baş kimdir?
1952 Trabzon Çaykara doğumlu olan Yahya Baş, ilköğretimi Trabzon`da, lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi`nde tamamladı. İDMMA Mimarlık Fakültesi (Yıldız Teknik Üniversitesi) ve Yüksek İslam Enstitüsü`nde eğitim gören Yahya Baş, 1994-2002 yılları arasında İstanbul Güngören İlçesi Belediye Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise 22. Dönem İstanbul Milletvekilliği görevlerinde bulundu. Fransızca ve Arapça bilen Yahya Baş, evli ve dört çocuk babası.


Haber Röportaj: Kemal ÇUMAN/ Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir