Çaykaralılar Derneği Kültür Turu Muhteşem Geçti

Çaykaralılar Derneği Kültür Turu Muhteşem Geçti

Türkiye´nin en aktif hemşeri derneği Trabzon ve Çaykaralılar Derneğinin 19-21 Ağustos arasında düzenlediği Karadeniz Kültürünü tanıtım etkinliği muhteşem geçti..

Trabzon ve Çaykaralılar Derneği yöresel coğrafik yapıyı, kültürel yapıyı, Karadeniz el sanatlarını, Karadeniz mutfağını ve Karedeniz insanının misafirperverliğini tanıtmak amacıyla aile büyüklerinden Trabzon´u olup Trabzon´u hiç görmemiş 16-30 yaş arası gençleri ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu başkanlarını ücretsiz olarak 19 Ağustos 2016 tarihi ile 21 Ağustos 2016 tarihi arası KÜLTÜR turu düzenledi.

Sırasıyla Trabzon Atatürk Köşkü, Trabzon Ayasofya Camii, Trabzon el sanatları merkezi ALACA Han´ı Akçaabat ilçesini, Maçka ilçesi ve Sümela Manastırını, Zigana geçitti ve Hamsiköyü, Sürmene ilçesini, Demirkapı Köyü, Multat yaylasını, Haldızen yaylasını, UZUNGÖL´ü, Çaykara İlçesini, Dernekpazarı İlçesini, Rize Kalesi ve Rize merkezi gezildi./resimler/2016-8/24/1203511641279.jpgKültür gezisi ile ilgili açılmamada bulunan Fatih Kaya,? Misafirperverlikleri için Taşkıran Mahallesi Muhtarı Sayın Yusuf AĞIRMAN´a,  Dernekpazarı Belediye Başkanı Sayın Mehmet AŞIK´a, Çaykara Belediye Başkanı Sayın Hanefi TOK´  geziye verdikleri destek için Kartal Belediye Başkanı Sayın Altınok ÖZ´e,  Trabzon ve Çaykaralılar Derneği yönetimi ve katılımcılar adına çok teşekkür ediyorum,?dedi.

Yapılan etkinliklerde dönemsel olarak söz alan ve konuşma yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi TOK, Dernekpazarı Belediye Başkanı Sayın Mehmet AŞIK, ayrıca gezide misafir olan Federasyon ve Dernek Başkanları yapılan bu etkinliğin birlik ve beraberlik ruhuna olan katkısının önemini ifade ettiler. Değişik il ve kültüre sahip insanların nasıl kardeşçe bir arada olduğunu ifade eden başkanlar özellikle ülkemizin geçirdiği bu zor zamanlarda teröre ve teröriste inat birlik ve beraberliğimizin asla bozulamayacağının kanıtı ve fotoğrafıdır dediler. Tüm katılımcılarının memnuniyetlerini ifade ettikleri konuşmalardan sonra misafirlerin daha sık Karadeniz´i ziyaret edeceklerini ayrıca aileleri ile birlikte gelip gezeceklerini ve tüm dostlarına da tavsiyede bulunacaklarını söylediler.

Trabzon ve Çaykaralılar Yönetim Kurulu olarak bizde emeği geçen, destek ve katılımda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Kültür Turuna Katılan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri:

Cemil YAŞKABAK ÇORDEF Çorum Dernekleri Federasyonu Başkanı
İsmail BÜYÜKKAYIKÇI TÜSİDEF Tüm Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı
Oktay TEPE Bilecikliler Dernek Başkanı
Mehmet Ali KILIÇ Tuncelililer Dernek Başkanı
Ali Haydar SİNGÜN Erzincan İliç Dernek Başkanı
Mehmet ÇELİK Malatya Hekimhan Dernek Başkanı
Hasan ÇÖMLEK Holo Köyleri Dernek Başkanı
Şenol YÖNDEMİR Kartal Polis Hiz.Güç. Dernek Başkanı
Hüseyin ÖZKUL Kartal Sosyal Hizmetler Vakıfı Müdürü
Hüseyin ERKUBİLAY Altınorduspor Kulübü Başkanı
Hakkı ŞİMŞEK Kartal Cemevi Yöneticisi
Yücel DERSE Kartal Kamu Kurumları Hiz.Dernek 
Cihat UYGUN Kartal Sinoplular Derneği Başkanı

Haber Foto: Fatih Kaya



İlginizi Çekebilir