Çaykaralılar Derneğinden Örnek Bir Çalışma

Çaykaralılar Derneğinden Örnek Bir Çalışma

İstanbul´da Faaliyet Gösteren ve Türkiye´nin en aktif Derneği konumunda bulunan Trabzon Çaykaralılar Dayanışma Derneği yine örnek bir hareket ve organizasyona imza attı.

İstanbul´da 1996 yılında kurulan, İstanbul-Kartal ilçesi, Yalı Mah. Orbay Sok. No.19 adresinde kendi mülkiyeti olan 600 metre kare alanda faaliyet gösteren Türkiye´nin en aktif Derneği konumunda bulunan Trabzon Çaykaralılar Dayanışma Derneği YARDIMLAŞMADA yine örnek bir hareket ve organizasyona imza attı.

2016 yılında hayırseverlerin desteği ile ihtiyaç sahibi Müslüman Bosna-Hersek vatandaşlarına bizzat işin başında durarak kapı kapı vekaletini aldığı kurbanları İslami usullere göre sağlıklı bir ortamda keserek dağıttı.

Organizasyona; Dernek eski başkanı Âdem YILDIZ, TÇD Kandın Kolları Başkanı Hatice MUTLU, Furkan KAYA, Beyza ÖZCAN ve Tuncay DİNÇ katıldı./resimler/2016-9/17/2115503354916.jpg(TÇD) Trabzon ve Çaykaralılar Derneği Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada; Bosna-Hersek´te kapılarını açıp yardımlarını esirgemeyen Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Sayın Bakir İZZETBEGOVİÇ, Bosna-Hersek Baş imamlarından Sayın Mensur PASALİÇ´e, İUS Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Hasan TOPALOĞLU´na , İUS Genel Sekreteri Sayın Arbin GERİÇ´e İUS Temsilcisi Naida GEGO, Sayın Yunus DEMİRBAŞ´a , Sayın Abdulvahhap AİDOO´ya,Sedef Bosnia.d.o.o Şirket Müdürü Sayın Senad HODZİÇ´e, Etem EROĞLU´ya, Mesa Farma Sahibi Sayın Mehmet MEŞA´ya uluslarası Müslüman gönüllülerinden Sayın Nadja BEGLEROVİÇ´ ve Sayın Ejup ZEC´e ayrı ayrı teşekkür ederiz,?denildi.

Açıklamanın devamında, ?Kesilen kurbanlar ekiplerimizce Saraybosna, Tuzla, Srebrenitsa, Banja Luka, Mostar, Zenica ve Bosna -Hersek ?in ihtiyaç duyulan bölgelerinde yaşayan Müslüman Boşnak kardeşlerimize ulaştırıldı. Bu organizasyonda maddi ve manevi katkısı bulunan herkesin Allah celleşanuhu hayırlarını ve kurbanlarını kabul etsin. İnşallah Siz değerli üyelerimiz ve katkıda bulunanlar sayesinde seneye başka ihtiyaç duyulan Müslüman kardeşlerimize kurban organizasyonu yapmaya çalışacağız.?
İfadesi Kullanıldı.

Haber:Fatih Kaya



İlginizi Çekebilir