Çaykaralılar Kırıkhan'da Buluşuyor

Çaykaralılar Kırıkhan

Hatay Kırıkhan'da yaşayan Çaykaralılar birlik, dayanışma gecesinde buluşuyor.

Merkezi Kırıkhan'da bulunan ve Çaykara'dan göç eden hemşerilerimiz tarafından kurulan Hatay Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile İstanbul Çaykara Şahinkayalılar Derneği tarafından 23 Mayıs 2015 ortaklaşa düzenledikleri Buluşma” gecesinde Çaykaralıları buluşturacaklar. 

1959 tarihli sel felaketi ile Hatay'ın Kırıkhan ilçesine, göç eden Çaykaralı hemşerilerimizin kurduğu ve Dernek Başkanlığını Çaykaralı işadamı Numan Bölükbaş'ın yaptığı Kırıkhan Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile İstanbul Çaykara Şahinkayalılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenledikleri Buluşma” gecesi 23 Mayıs 2015 Cumartesi Antakya uydu kentte bulunan Ottoman otelde saat 17:30 ile 23:30 arasında yapılacak. 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen geceyi Mavi Karadeniz TV tarafından 3 saat boyunca canlı yayınlanacak. Sunuculuğunu fıs fıs İsmail namıyla Süleyman Yağcılar'ın yapacağı gecede Çaykaralı sanatçılarımızdan Cengiz Selimoğlu, Sinan Sami ve Muhammet Ali Yılmaz'ın katılacağı geceye Çaykaralıların büyük ilgi göstermesi bekleniyor./resimler/2015-5/4/2154298568407.jpgDernek olarak bu yıl yapılacak olan ‘Buluşma' gecesi için tüm hazırlıkların yapıldığını ifade eden Hatay Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Numan Bölükbaş,” Geleneksel hale getirmiş olduğumuz bu etkinliklerde kültürümüzün yaşatılması, birlik ve bir beraberliğin sağlanması için etkinlik düzenleyip Karadenizlileri aynı zamanda Çaykaralı Hemşerilerimizi bir araya toplayıp kaynaşmamıza vesile oluyoruz. Gecemize yöremize has sanatçılar katılarak yöremiz kültürünü gecede yansıtacaklardır. Bütün Karadenizlileri geceye davet ediyorum," dedi.

/resimler/2015-5/4/2155082319094.jpg 



İlginizi Çekebilir