Çaykaralı Öğrenciler Ankara Yolunda!

Çaykaralı Öğrenciler Ankara Yolunda!

Ankara ÇAY-DER derneğinin 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde davet ettiği öğrencilerin Ankara yolculuğu İlçemizden başladı.

 

Ankara Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Çaykara ve Dernekpazarı Kaymakamlıklarıyla yaptığı işbirliğiyle 23 Nisan Çocuk Bayramında 8-12 yaş gurubunu içeren 12 öğrenci bugün saat 06:00`da Çaykara'dan yola çıktı. Çaykara Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Rehberliğinde Çaykara'dan Minibüsle yola çıkan öğrenciler Giresun'da büyük sürprizle karşılaştılar.

Çaykara Kabataş Mahallesinden olan Giresun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Eşi Halide Ersoy, Giresun Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Dernekpazarı Ormancık Mahallesinden Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran'ın iştiraki ile öğrencilere sabah kahvaltısı ikram ettiler. Sıcak bir havada geçen kahvaltıda İl alay Komutanı Ali İhsan Ersoy öğrencilerle sohbet ettiler. Kahvaltı sonrasında Öğrenciler Ankara Yolculuğuna devam ettiler. Akşam saatlerinde öğrenci gurubunun Ankara'da olması bekleniyor./resimler/2015-4/22/1221525208863.jpg

Bilindiği üzere Ankara ÇAY-DER yönetimi tarafından teslim alınacak öğrenciler 25 Nisana kadar belirlenmiş ailelerin yanında kalacaklar. Ankara'da kalacakları gün boyunca yönetim kurulu üyeleri Ayşegül Atmaca ve Serpil Can yönetiminde, programlanmış Anıtkabir, Meclis, Etnografya ve Anadolu müzeleri, Çocuk tekno parkları, Tiyatro'u ziyaret ederek yoğun bir programla geleceklerinde unutamayacakları bir anı yaşayacaklar. 

Öğrenciler daha sonra İçişleri Bakanı hemşerimiz Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret edecekler.  

Daha önce uçakla öğrencileri Ankara`ya getirmeyi planladıklarını ifade eden İlçe milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali daha sonra bu kararlarını değiştirdiklerini ifade etti. Öğrencilere yol güzergâhında bulunan tarihi ve turistik yerleri gezdirmeyi amaçladıklarını bu amaçla öğrencilerin hayatları boyunca unutamayacakları bir yolculuğu onlara yaşatmak için minibüs ile Ankara`ya gitmeye karar verdiklerini ifade etti.



İlginizi Çekebilir