Çaykaralı olmak bir ayrıcalıktır

Çaykaralı olmak bir ayrıcalıktır

Çaykara insanı ülkesini seven, dinine ve Bayrağına saygılı insanlardır

Yerel seçimler yaklaşırken kulislerde Çaykara Belediye başkanlığına ismi geçen tüm siyasi Parti adaylarımızın görüşlerini siz değerli okurlarımıza aktarmaya çalışacağız. MHP Çaykara Belediye Başkan adaylığına ismi geçen Ahmet Bakkaloğlu ile Ankara'da yaptığımız söyleşiyi yayınlıyoruz.

/resimler/2015-4/19/1126425544118.jpg
Ahmet Bakkaloğlu Kimdir?

Ahmet Bakkaloğlu olarak Çaykara'nın Yukarıkumlu Köyünde doğdum. Ailenin 8 kardeşten biri olarak, İlkokul ve Ortaokulu Çaykara'da okuduktan sonra Ankara'da yatılı öğretmen okulunu okudum. Mezun olduktan sonra emniyet teşkilatına girdim. Yıllarca emniyet teşkilatının her alanında çalıştım. Terörle mücadele şube müdürü olarak görev yaptım. Emekli olduktan sonra yaklaşık 10 yıldan beri de ticaretle uğraşıyorum. Güvenlik şirketlerim var. 25 yıldır özel yaşamıma çok dikkat ederim. 4 çocuk babası aile reisi olarak çocuklarımı imam hatip okullarında okuttum ve beraber iş hayatına devam ediyorum.

/resimler/2015-4/19/1125065073514.jpg

Çaykara insanı devletine bağlıdır
Çaykara insanı olarak dinimize ve kültürümüze ve devletine bağlı insanlarız. Ülkemiz için her zaman bedel ödemişizdir. Ama bu ülke için hiçbir şey yapmayan ve bedel ödemeyenler kahraman oluyor.
Ahmet Bakkaloğlu olarak, 11 yıl boyunca güney doğuda terörle mücadele etmiş biri olarak, zor şartlarda mağaralarda Akreplerin içinde yaşadık.30 yıllık mücadele sonucunda, Allah için, Ülkemiz için, bayrağımız, dinimiz için binlerce şehit verdik.

Neden verdik?
Ölürsek şehit olacağız dedik.
Şimdi ise şehitlerimizi tartışıyoruz.

Yöremiz insanı dinine ve vatanına bağlıdır
Bakın ben hayatım boyunca her alanda dürüst çalıştım. 10 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Çaykaralı ve Trabzonlu olarak, hemşerilerimizi her zaman sahip çıktım. Yöremizde bulunan ağabey ve kardeşim dediğim insanları arayıp onlara işsiz hemşerilerimi işe almak için hep çalıştım. Ahmet Bakkaloğlu olarak Çaykarayı ve insanını çok seviyorum. Her yıl Çaykara'da 3 ay kalıyorum. Kaldığım sürede Ramazanı mutlaka orada olurum. Solaklı Vadisini, Uzungöl'ü ve Sultanmurat Yaylasını çok seviyorum. Çaykara insanının dinine, Vatanına bağlı, kültürlü olduğuna çok saygı duyarım.


Belediye Başkan adayıyım demedim
Bakın Ahmet Bakkaloğlu olarak hiçbir zaman belediye başkan adayıyım demedim. Ama Çaykaralılar olarak tüm köylerin uzlaşma sağlayarak bize adaylık konusunda görev verirlerse Çaykaraya hizmet vermekten şeref duyarım. Arkadaşlar benim aday olmamı istediler bende onlara şu anda hazır olmadığımı ticaret yaptığımı söyledim. Ama ısrarcı olmaları halinde Çaykaraya hizmet etmek içinde görevden kaçmayacağımı söylüyorum. Eğer Çaykaraya hizmet vereceksem dua olmak için olacaktır.

Hayatımda zor dönemlerimde olmuştur
Bakın ben 25 yıldır Ankara'da kalıyorum. Zor zamanlarımda olmuştur. Kızılay'dan etlik`e param olmadığı için yaya gittiğim günlerim oldu, parasız dönemlerim vardı. Ama Allah'ıma şükrediyorum ki iyi günlerinde olmuştur. Paraya önem vermeyen Türk örf ve adetlerine bağlı bir insanım. Annemim Babamın duaları ile ayaktayız.

Basri Erdem'i Rahmetle Anıyorum
Özellikle burada Rahmetli Basri Erdem'i anmadan geçemeyeceğim. Bize verdiği konferanslar ve kitaplarla aldığımız eğitimlerin sonucu benim yetişmemde çok büyük katkısı oldu. Nur içinde yatsın.

Yöremiz insanı işsiz ama devletine hiçbir zaman isyan etmemiştir
Beni en fazla üzen şey üniversiteyi bitiren kardeşlerimizin boş gezmeleri. Bakın yöremiz insanı hep dışarıda gurbetlerde yaşıyor. Biz hep güneydoğuyu konuşuyoruz. Son yıllarda oralara yapılan yatırımlara rağmen devletine ihanet eden, bu ülkenin askerini, Polisini şehit eden insanlar ortaya çıktı. Bizim Çaykara yöresinin doğudan ne farkı var. Hatta iddia ediyorum oralardan da daha geride. Ona rağmen insanımız Ülkesini seven, dinine ve Bayrağına saygılı insanlar. Devletine hiçbir zaman isyan etmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti toprakları altında yaşayarak, ekmeğini yiyerek, devletine hainlik yapılıyor. Allah için Vatan için, Millet için siyaset yapmak lazım.

/resimler/2015-4/19/1128193046201.jpg
Yörenin ismini duyduğumda gözlerim doluyor
Çaykaralı vatanına bağlı hemşerilerime, şunu söyleyeyim. O yöreyi duyduğumda gözlerim doluyor, oralarda doğduk, buralarda yaşadık ama asla Çaykarayı unutmadık. Hiç gelmediğim yıl olmamıştır. Görevler Allahın takdiri ile olur. Ben Çaykara'ya ve Ülkeme faydalı olacaksam Allah'ta nasip edecekse görev her zaman başımın üstüne yeri vardır.

Yaylalar betonlaşıyor
Yaylaların son yıllarda betonlaşmasına kesinlikle karşıyım. O güzel bölgemizde Turizmin geliştirilmesini gönülden istiyorum. Uzungöl ve yaylalar konusunda benim çok hayallerim var. Orada doğayı koruyarak modern turizm hizmeti verecek tesislerin yapılması lazım.

Yöremizin esnafları turizm konusunda eğitilmeli
Bakın özellikle Çaykara, Uzungöl ve çevresi ile Sultanmurat yaylasındaki esnaflarımızın eğitilmesi lazım. O yörelerimize yabancı turistler geliyor. Ben Yukarı kumlu köyündenim, Sıcanoba yaylasından olmama rağmen Sultanmurat'ta yaptığım alışverişin karşılığının 5 katı fiyat söylediler, tepki gösterip yöre insanı olduğumu söyleyince benden özür dileyerek, yabancı olduğumu sandıklarını söylediler, inanın çok üzüldüm. Böyle bir şeyin kesinlikle olmaması lazım. Bizler böyle davrandığımız sürece yöremizin turizm alanında mesafe alması mümkün değil. Bakın insanlar hata yapabilir ama bilerek hata yapmak kesinlikle affedilecek bir durum değil. Bir adamın parasını çalmak çok kötü bir şeydir. Ayrıca her yıl binlerce turistin geçtiği Çaykara'da modern mekânların olması şart. Siz ne kadar kaliteli yemek yaparsanız yapın temiz olmadığınız sürece oralara turistlerin gelmesini beklememiz mümkün değil. Yöre insanı bu hassas konulara dikkat etmesi için ne gerekiyorsa yapılmalı. Gerekirse yörenin tüm esnafları eğitimden geçirilmeli.


Doğal güzelliklerimize sahip çıkmalıyız
Uzungöl, çevresi ve yaylaları ile dünyada görülmemiş doğal güzelliğe sahip. Biz buraları korumak zorundayız. Yoksa geriye dönüp baktığımızda keşke'ler çoğunlukta olmasın. Bakın, yıllarca Çaykara'ya gidip geliyorum. Yöremiz fiziksel olarak hiç gelişmemiş. Benim hayalimde Çaykara'ya bir otel yapmak var. Yöremizin gelişmesi için dağ ve Yayla turizmini geliştirmek zorundayız.

Yanlış davranışlar ilerde esnafı zora sokabilir
Bakın son yıllarda yöremize gelenlerin özellikle fiyat konusunda çok şikâyetleri oluyor. Her şeyi pahalıya satıyorlar diye. Bazı esnaflarımız kışın para kazanamadıklarını söylüyorlar. Kışın iş yapamadılar diye, yazın gelenlere pahalıya vermenin doğru olmadığını bu önümüzdeki yıllar içinde esnafımızı zora sokabilir.

Çaykaralı olmak bir ayrıcalıktır
Bakın Çaykaralı olmak bir ayrıcalıktır. Biz bunu Türkiye'nin her yerinde yaşıyoruz. Çaykaralı denince kültürlü insan akla gelir. Bizim o yörenin en solundan en sağına kadar namazını kılan, orucunu tutan dinine bağlı insanlarız. AK Parti, CHP, MHP ve Saadetlisi ile biz bir bütünüz. Aramızda ayırım yapmamız mümkün değil. Benim için, dinine, Bayrağına devletine bağlı olan her hemşerim, değerlidir.

Solaklı Vadisinde HES'ler çok fazla
Çaykara ve yöresi, dünyanın en güzel yerlerinden biri. Turizm bölgesi olan bu yörenin doğal dengesini bozacak çalışmalardan kaçınmamız şart. Bakın o Vadiye uygulanacak 36 HES projesinin yanında taş ocaklarının açılma çalışmalarının gündeme gelmesi çok yanlış. Turistler bunları görmek için mi buralara gelecek. Taş ocaklarında atılan dinamitler nedeni ile yakın köylerin sarsıldığını ve zeminde kaymaların olma ihtimallerinin ileride olacağını tahmin ediyorum. Her taraf delinmiş. O tabii güzelliğin yok edilmesine kimin gönlü razı olur. Bakın taş ocaklarının yüzünden bir gün Köylerimiz aşağılara kayabilir. Solaklı deresi kuruduğu zaman oralarda hayat biter diye düşünüyorum.

Yöremizde Turizm ve hayvancılık geliştirilmeli
Solaklı Vadisinde iki şeyin yapılması halinde ivme kazanacağı kesin. Biri turizm diğeri ise hayvancılık. Bakın hayvancılık yöremiz için en uygun yer olmasına rağmen bitmiştir. Bir şekilde bunu canlandırmamız lazım. Eskiden Sıcanoba yaylasında sabah kalkığımız zaman ineklerden geçilmezdi.

Belediye Başkanı olmak için aday olurum
Çaykara Belediye başkanlığı için aday olacağım zaman adayım derim. Bakın MHP'nin oyları artacak diye aday olmam. Ben belediye başkanı olmak ve kazanmak için aday olurum. Beni Ankara'ya gelip ziyaret ettiğiniz içinde sizlere teşekkür ederim. Ayrıca Çaykara Gündem Gazeteniz aracılığıyla dünyanın neresinde olursa olsun tüm Çaykaralı hemşerilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum.


Röportaj: Kemal ÇUMAN
Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir