Çaykara´nın Eğitimdeki Başarısı Geriye Dönüşü Başlattı

Çaykara´nın Eğitimdeki Başarısı Geriye Dönüşü Başlattı

Dershane olmadan Çaykara´nın eğitimde ciddi başarılar yakalaması ilçe dışında bulunan ailelerin çocuklarını Çaykara´da okutmak için büyük çapa sarf etmesi dikkat çekiyor.

Dershane olmadan Çaykara´nın eğitimde ciddi başarılar yakalaması ilçe dışında bulunan ailelerin çocuklarını Çaykara´da okutmak için büyük çaba sarf etmesi dikkat çekiyor. Uygulanan eğitim modeliyle üst üste gelen başarının tesadüf olmadığını bir kez daha ortaya koyarak ilçemizin gururlandırdılar. 

Çaykara´nın eğitimde uyguladığı model ile gelen başarılar sayesinde 8 yıl üst üste TEOG´da İl birincisi olması, ayrıca YGS-LYS´deki başarılar ile ülkemizin en önemli üniversitelerine onlarca öğrenci kazandırması beraberinde dışarıda okuyan öğrencilerin ilk tercih yeri olmasına neden oldu. Ayrıca dışarıda ikamet eden aileler çocuklarını Çaykara´daki çeşitli okullara nakil yaptırıyor. 

Eğitimde Çaykara´ya geri dönüş projesi kapsamında Çaykara Soğanlı Mahallesinden olan, Bursa´da ikamet eden Bilal Kukul, Bursa Atatürk Anadolu lisesinden Çaykara Anadolu lisesine yine Soğanlı Mahallesinden Bursa Nilüfer Anadolu imam Hatip lisesinde okuyan Yakup Hakyemez, Çaykara şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip lisesine, Ankara Özel Öncü kolejinde okuyan Çaykara Kabataş Mahallesinden Hilal Okur, Çaykara Anadolu lisesine geçiş yaptılar. 

Çaykara´nın eğitimde büyük başarılara imza atmasının ardından geriye dönüş yapan öğrenciler Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok´u makamında ziyaret etti./resimler/2017-7/5/1526032411216.jpgİLÇEMİZ EĞİTİMDE LOKOMOTİF GÖREVİ YAPMAKTADIR

Her geçen yıl artan eğitim kalitemizle ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için sunulan eğitim imkânlarını iyileştirme çalışmaları son hızla devam ettiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Başarı çıtasını yükseltmek, eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak için yapılan çalışmalar meyvelerini vermektedir. İlçemizde eğitimdeki idarecileri ve öğretmenlerinin üstün gayretleri ile her geçen gün eğitim kalitesi ve başarısı artmaktadır.  Çocuklarımızın dünyadaki gelişmeleri yakından takip edebilme bilincine sahip, kendini sürekli yenileyen, araştıran, sorgulayan, özgüveni yüksek ve her zaman sağlıklı bir duruş sergileyebilen bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla, teknolojik gelişim süreciyle uyumlu eğitim araç gereçleri ile donatılmış, sağlıklı okul ortamlarını ve binalarını onların hizmetine sunmak anlayışı ile ilçemizdeki eğitim yatırımlarına ara vermeden hızla sürdürülüyor.  İl geneline baktığımızda ise ilçemizin son yıllarda eğitim kalitesi ve başarının artmasında bir lokomotif görevi yaptığı görülmektedir. Milli eğitim müdürlüğü, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları, hayırsever işadamlarımız ile velilerimizin duyarlılığı neticesinde ilçemizin eğitim kalitesi her geçen gün daha da artmaktadır. Eğitim öğretimdeki bu yükseliş grafiğinin gerçekleşmesinde, fedakârca çalışan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu./resimler/2017-7/5/1527423663215.jpg ÖĞRENCİLERİMİZ TÜRKİYE´NİN EN İYİ OKULLARINA GİRİYOR

Başarılı öğrencilerin ilçemizi seçtikleri için kendilerine teşekkür eden Başkan Tok,? Çaykara Belediyesi olarak eğitimdeki bu başarı çıtasının daha yukarlara çekilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Trabzon Merkez ve Türkiye´nin diğer illerinde yaşayan Çaykaralı hemşerilerimizin ilçemizdeki bu kaliteli eğitim imkânlarından yaralanmak için öğrencileri TEOG ve YGS-LYS tercih öncesi Çaykara´daki başarılı okulları tercih yapmalarını tavsiye etti. 

Tok, Çaykara Merkezde 2 yıldan beri 160 kapasiteli erkek öğrenci yurdumuzla öğrencilere barınma hizmeti vermekteyiz. Aynı zamanda Kız öğrencilerimizin Çaykara Merkezde barınacağı 145 kapasiteli kız öğrenci yurdunda Çaykaralı öğrencilere önümüzdeki yıl hizmet verilecektir. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 360 öğrencinin barındığı devlet yurtlarının bulunduğunu söyledi. 

Çaykara´da Türkiye´nin en iyi üniversitelerinin kazanıldığını belirten Başkan Tok, Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere, Ankara Hukuk, İstanbul Teknik üniversitesi uçak mühendisliği gibi gözde üniversiteler ve bölümlerin Çaykaradan kazanılıyor. İlçemizin eğitimdeki başarılarında emeği geçen tüm yönetici, öğretmen, hayırsever işadamları ile öğrencilere teşekkür ediyorum," dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir