Çaykara´nın En Coşkulu Günü

Çaykara´nın En Coşkulu Günü

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü İlçemizde Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

Şirin İlçemiz Çaykara´nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü İlçemizde düzenlenen çeşitli törenler ile kutlandı.Kutlama ile ilgili ilk tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.Sunuculuğu Zeki Bilge Ortaokulu Öğretmeni Osman Küçükusta tarafından gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk Sunuldu.Saygı duruşu ve istiklal marşı ile çelenk sunma töreni sona erdi.

RESMİ TÖREN ATATÜRK ALANINDA

Atatük Alanında gerçekleştirilen Resmi Törenlere Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Garnizon Komutanı Ertan Sonkaya,Daire Amirleri,Memurlar,Öğretmen ve öğrenciler ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı./resimler/2017-2/27/1140066955795.jpgÇaykara İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl dönümü ile ilgili resmi tören ise Atatürk alanında gerçekleştirildi.Çaykara Merkez Zeki Bilge Ortaokulu tarafından hazırlaqnan ve de Zeki Bilge Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tayfur Demirali tarafından sunumu gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Tören Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok´tan oluşan Kutlama Komitesi  tarafından halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Tören Programına Çaykara Merkezde bulunan tüm okullar 30´ar kişilik öğrenci grupları okuldaki arkadaşlarını temsil etmek üzere tören alanındaki yerlerini aldılar.

BAŞKAN TOK:TARİHİMİZ ZAFERLERLE DOLU

Millet olarak tarihimizin çok büyük zaferler ile dolu olduğunu ifade eder5ek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Orta Asya´dan Anadolu´ya kadar bir çok başarı ve de zafer öykülerini tarihin altın yapraklarına yazarak Anadolu topraklarına yerleştirildiğimizi ifade etti.

Trabzon İlimizin Ülkemizin en önemli yerleşim birimlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Tok  Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han´ın 1453 yılında İstanbul´u fethettiğini,,bundan 8 sene sonra ise 1461 yılında Trabzon´u fethederek İstanbul´un fethini taçlandırdığını sözlerine ekledi./resimler/2017-2/27/1140480009470.jpgTarihi,n her döneminde Çaykara halkımızın gösterilen tüm kahramanlık destanlarının en ön saflarında yer aldığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kurtuluş Savaşımızda da yine Çaykara Halkımızın Sayısız Kahramanlık Destanı yazdığın ı ifade etti.

Gösterilen Kahramanlık Destanlarının en önemlilerinden birinin İlçemiz Sultanmurat Yaylasında yaşandığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sultanmurat Yaylamızdaki Şehitlikte bir çok kahramanın yattığını ve de bu gün bizlerin onların kahramanlıkları sayesinde bu cennet vatanda huzur ve güven içerisinde yaşadığımızı sözlerine ekledi.

Tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de iç ve dış düşmanların ülkemizi güçsüz düşürmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ancak bizlerin Millet olarak birlik ve beraberlik halinde hareket ederek tüm planları ve oynanmaya çalışılan oyunları şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yok edeceğimizi sözlerine ekledi.

Başkan Tok´un konuşmalarının ardından Çaykara Anadolu Lisesi Öğürencisi İlknur Sivaz tarafından ?Kalk Yiğidim? isimli şiir okundu.

BİNİCİLİK KULÜBÜNDEN GÖSTERİ

Çaykara İlçemizde faaliyet gösteren Çaykara Binicilik Kulübü üyeleri tarafından muhteşem bir gösteri sunumu gerçekleştirildi.Törene katılan davetlilerin büyük bir beğeni ile izlediği gösterei yaklaşık olarak 10 dakika sürdü.

Tören Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Muhammet Eren Ulu´nun ?Vatan Sevdası? isimli şiirini okuması ile devam etti./resimler/2017-2/27/1141192557351.jpgProgramda daha sonra Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Kevser Semiz tarafından ?Çaykara´nın Kurtuluşu? isimli şiir okundu.

İLK TEBRİK CUMHURBAŞKANIMIZDAN

Çaykara İlçemizib Düşman İşgalinden Kyurtuluşunun 99. Yıl Dönümü dolayısı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın özel olarak gönderdiği Tebrik Mesajı sahnede okundu.Tebrik mesajı davetliler ve misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

Diğer Tebrik Mesajı Gönderen Yöneticilerimiz ise şöyle:

1-Başbakan Binali Yıldırım

2-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

3-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

4-İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu

5-Ak Parti Trabzon Milletvekilleri

6-CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamza Çebi

7-Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet MetinGenç

8-

ÖDÜL TÖRENİ:

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü Münasebeti ile İlçemizde Okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından verildi.

LİSE ÖĞRENCİLERİ KOMPOZİSYON YARIŞMASI:

Birinci:Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kevser Semiz

İkinci: Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hilal Kuran

Üçüncü:Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesinden Mine Şeker

ORTAOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI

Birinci Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesinden Nesrin Arduç

İkinci Çaykara Zeki Bilge Ortaokulundan Aslı Demirhan

Üçüncü:Taşkıran İmam Hatip Ortaokulundan Seher Karatay

İLKOKULLAR ARASI RESİM YARIŞMASI

Birinci:Zeki Bilge İlkokulundan İclal Gergin

İkinci:Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulundan Tülin Yavuz

Üçüncü:Zeki Bilge İlkokulundan Fahriye Ecrin Temel

BİR ÖDÜL DE BELEDİYE BAŞKANINDAN

İlçemizde Çaykara Belediyesi tarafından İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu sebebi ile düzenlenen yarışmalarda der4eceye giren yarışmacılara ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

İşte Yarışmalarda dereceye giren sporcularımız:

GENÇLER KATEGORİSİ

Birinci Çaykara Anadolu Lisesinden Nurettin Albayrak

İkinci  Çaykara Anadolu Lisesinden  Abdurrahman Erdoğan

Üçüncü Çaykara Anadolu Lisesinden Eray Aydoğan

BÜYÜKLER KATEGORİSİ

Birinci   Cemil Sarıoğlu

İkinci  Adem Yavuz Sürmenelioğlu

Üçüncü Ömer Avcı

BAYANLAR  KATEGORİSİ

Birinci Nermin Karadere Korkmaz

İkinci  Firdevs Yıldız

Üçüncü Yasemin Tosun

MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİSİ

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından sunulunan muhteşem bir gösteri ile son buldu.

Çaldıkları ve okudukları birbirinden güzel marşlar ile Kurtuluş törenine muhteşem bir güzellik katan Mehteran Takımı aynı zaman okudukları birbirinden güzel marşlar ile de Kurtuluş etkinliklerine katılan yüzlerce vatandaşa muhteşem bir tarihi yolculuk da yaşatmış oldular.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem



Anahtar Kelimeler: Çaykara Coşkulu Günü

İlginizi Çekebilir