Çaykara´da Yüzüncü Yıl Coşkusu

Çaykara´da Yüzüncü Yıl Coşkusu

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100.Yılı İlçemizde Düzenlenen Çeşitli Etkinlikler İle Kutlandı

Şirin İlçemiz Çaykara´nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü İlçemizde düzenlenen çeşitli törenler ile kutlandı.Kutlama ile ilgili ilk tören Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.

/resimler/2018-2/27/1647300220263.jpgSunuculuğu Karaçam  Ortaokulu Fen Ve Teknoloji Öğretmeni Vesile Genç  tarafından gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından Atatürk Büstüne Çelenk Sunuldu.Saygı duruşu ve istiklal marşı ile çelenk sunma töreni sona erdi.

RESMİ TÖREN ATATÜRK ALANINDA

Atatük Alanında gerçekleştirilen Resmi Törenlere Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Erdoğan Karakaş ve Ebubekir Çelik ile Garnizon Komutanı Muhammet Alver, Çaykara İlçe Emniyet Amiri Göktay Öksüz ,Daire Amirleri, Memurlar, Öğretmen ve öğrenciler ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı./resimler/2018-2/27/1648484440456.jpgÇaykara İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümü ile ilgili resmi tören ise Atatürk alanında gerçekleştirildi. Sunumu Karaçam  Ortaokulu Fen Ve Teknoloji Öğretmeni Vesile Genç  tarafından gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Tören Çaykara Kaymakamımız İhsan Ayrancı ve Belediye Başkanımız Hanefi Tok´tan oluşan Kutlama Komitesi  tarafından halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Tören Programına Çaykara Merkezde bulunan tüm okullar 30´ar kişilik öğrenci grupları okuldaki arkadaşlarını temsil etmek üzere tören alanındaki yerlerini aldılar.

BAŞKAN TOK:TARİHİMİZ ZAFERLERLE DOLU

Millet olarak tarihimizin çok büyük zaferler ile dolu olduğunu ifade eder5ek sözlerine başlayan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Orta Asya´dan Anadolu´ya kadar bir çok başarı ve de zafer öykülerini tarihin altın yapraklarına yazarak Anadolu topraklarına yerleştirildiğimizi ifade etti.

/resimler/2018-2/27/1650081004516.jpgTrabzon İlimizin Ülkemizin en önemli yerleşim birimlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Tok  Cihan Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han´ın 1453 yılında İstanbul´u fethettiğini, bundan 8 sene sonra ise 1461 yılında Trabzon´u fethederek İstanbul´un fethini taçlandırdığını sözlerine ekledi.

Tarihin her döneminde Çaykara halkımızın gösterilen tüm kahramanlık destanlarının en ön saflarında yer aldığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Kurtuluş Savaşımızda da yine Çaykara Halkımızın Sayısız Kahramanlık Destanı yazdığın ı ifade etti.

Gösterilen Kahramanlık Destanlarının en önemlilerinden birinin İlçemiz Sultanmurat Yaylasında yaşandığını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Sultanmurat Yaylamızdaki Şehitlikte bir çok kahramanın yattığını ve de bu gün bizlerin onların kahramanlıkları sayesinde bu cennet vatanda huzur ve güven içerisinde yaşadığımızı sözlerine ekledi.

Tarihin her döneminde olduğu gibi günümüzde de iç ve dış düşmanların ülkemizi güçsüz düşürmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Ancak bizlerin Millet olarak birlik ve beraberlik halinde hareket ederek tüm planları ve oynanmaya çalışılan oyunları şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yok edeceğimizi sözlerine ekledi.

Başkan Tok´un konuşmalarının ardından Çaykara Anadolu Lisesi Öğrencisi İlknur Sivaz tarafından ?Kalk Yiğidim? isimli şiir okundu.

İLK TEBRİK CUMHURBAŞKANIMIZDAN

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü dolayısı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın özel olarak gönderdiği Tebrik Mesajı sahnede okundu.Tebrik mesajı davetliler ve misafirler tarafından ayakta alkışlandı.

Diğer Tebrik Mesajı Gönderen Yöneticilerimiz ise şöyle:

1-Başbakan Binali Yıldırım

2-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

3-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz

4-İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu

5-Ak Parti Trabzon Milletvekilleri

6-CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamza Çebi

7-Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç

KURTULUŞ TÖRENİNDE KARAÇAM RÜZGARI ESTİ

Karaçam İlkokulu Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli´nin  Öğretmen arkadaşları ve de öğrencileri ile birlikte hazırlamış olduğu birbirinden zengin ve güzel etkinlikler Törene katılan davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

CEREN ÇOLAK AYAKTA ALKIŞLANDI/resimler/2018-2/27/1651574444185.jpgKaraçam Ortaokulu Öğrencilerinden Ceren Çolak Tarafından Okunan ?Vatan Destanı? İsimli Şiir Davetliler tarafından ayakta alkışlanarak dinlendi.

ECRİN VARLI YİNE BÜYÜLEDİ

Çaykara İlçe Genelinde ve Trabzon İlimizde düzenlenen birçok yarışmada tabiri, caiz ise ödüllere ambargo koyan Ecrin Varlı Okuduğu ?Çaykara´m adlı şiiri ile yine tüm Çaykara´yı kendisine hayran bıraktı./resimler/2018-2/27/1653211945797.jpgKÜÇÜK YÜREKLERDEN BÜYÜK GÖSTERİ

Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri tarafından sahneye konulan ?Mehmetcik?  adlı Müzikli Tiyatro Gösterisi törene katılanları hem kahkahalara hem de göz yaşlarına boğdu.

Minik yürekleri ile Kurtuluş Savaşının o çileli günlerini profesyonel bir tiyatro Sanatçısı gibi sahneye yansıtan Minik Yürekler davetliler tarafından ayakta alkışlandı./resimler/2018-2/27/1654513197559.jpgBirisi anne oldu.Bebeğine bakarken eşini askere uğurladı.Birisi anne oldu.Büyütür beslediği yavrusunu ana sütünü helal ederek Vatanı Kurtarmaya gönderdi.Birisi genç kız oldu.Sevdiğini gözünü dahi kırpmadan güle oynaya askere gönderdi./resimler/2018-2/27/1656401168473.jpgVe de o meşhur Türkü?Eledim eledim Höllük eledim.Aynalı Beşikte de Canım Beşik Beledim.Büyüttüm besledim asker eyledim.Gitti de Gelmedi Canım.Buna ne çare?İnanın bana bu türküyü Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencileri kadar güzel ve mükemmel canlandıran bir ekip ben hiç izlemedim.

NURAN ÖĞRETMEN FARKI

Minik yüreklerin o muhteşem başarılarının arkasında elbette ki sihirli bir öğretmen dokunuşu vardı.Hem okulunda hem de Çaykara İlçemizde öğrencileri ile hazırladığı organizasyonlar ile taktir edilen Karaçam İlkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni Nuran Aksöz Kuvvetli hazırlamış olduğu mükemmel program ile Programı izleyenlerden tam not aldı

ÇAYKARA´DA YAŞAM VE GÖÇ

Karaçam İlkokulu ve Ortaokulu Öğrencileri Yöresel Ensrtümanımız kaval eşliğinde Çaykara İlçemizde geçmişten günümüze kadar günlük yaşamı Profesyonel bir Tiyatrocu Ustalığı ile sahnede sergiledi.

Neler yoktu ki Karaçam Ortaokulu Öğrencilerinin gösterilerinde.

YAYLAYA GÖÇ

İlk olarak Yaylaya Göç´ü canlandırdı Karaçam Ortaokulu Öğrencileri.Eski insanlarımızın hayvanları ile birlikte köyden Yaylaya göç etmelerini temsili olarak muhteşem bir şekilde sahnelediler.

GÜNLÜK YAŞAMIMIZDAN KESİTLER

Köylerimizde günümüzde pek yapılmayan ağırlıklı olarak eski yıllarda yapılan faaliyetler öğrencilerimiz tarafından tek tek anımsatıldı bizlere./resimler/2018-2/27/1658494452257.jpg-Tarlaya Gübre atma

-Tarla Belleme

-Tarlaya tohum atma

-Tarlada ekin biçme

-Tırpan Dövme

-Çayır Biçme

-Ot Kurutma

-Ot Serme ve toplama,

-Ot balyalama

-Hızar ile odun kesme

-Yayık ile ayran ve yağ yapma

-Mısır öğütme

-Mısır unu eleme/resimler/2018-2/27/1700147266481.jpgSözün kısası?Çaykara İlçemizde unutulmaya yüz tutmuş olan değerlerimizin tamamı Fatih Kuvvetli  Müdürümüz tarafından tek tek tespit edilmiş.Her bir etkinliğe farklı ve de özel bir fon müziği ayarlanmış.Etkinlikler Görsel materyaller ile mükemmel bir şekilde ilişkilendirilmiş.Ve de öğrencilerimiz de profesyonel bir tiyatro sanatçısı ustalığı ile oyunları sahneye yansıtınca bizlere tek bir şey düştü.Onları ayakta alkışlayarak bu muhteşem gösteriyi seyretmek

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Karaçam Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi hazırladığı  birbirinden güzel Halk Oyunları ile muhteşem bir Halk Oyunları gösterisi sundular.Törene katılanlar öğrencilerimizin bu muhteşem gösterilerini ayakta alkışlayarak izlediler.

ÖDÜL TÖRENİ:

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Münasebeti ile Çaykara Kaymakamımız Sayın İhsan Ayrancı tarafından İlçemizde Okullar arasında  Ülkemizin Bölünmez Bütünlüğü için Afrin´de Kahramanca çarpışan Mehmetciklerimiz için düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı tarafından verildi.

LİSELER ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI:

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Sinem Mutlu

Zeytin Dalı Harekatı

Anadolu Lisesi

2

Müberra Özbaysar

Adım Müslüman Soyadım Türk

Cevdet Sunay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

3

Beyza Çakır

Barışı Getir Mehmet´im

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

LİSELER ARASI ŞİİR YARIŞMASI:

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Saliha Nur Keskin

Ey Askerim

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi

2

Esra Yıldırım

Ben Sana Borçluyum

Cevdet Sunay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

3

Betül Murutoğlu

Muzaffer Ordu

Çok Programlı Anadolu Lisesi

3

Yasemin Kurşun

Afrin

Çok Programlı Anadolu Lisesi

 /resimler/2018-2/27/1702011487240.jpg

LİSELER ARASI RESİM YARIŞMASI:

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Ayşe Şişman

 

Cevdet Sunay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

2

Ersin Ağırman

 

Anadolu Lisesi

3

İlknur Sivaz

 

Çok Programlı Anadolu Lisesi

 

ORTAOKULLAR  ARASI KOMPOZİSYON YARIŞMASI:

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Yaren Yılmaz

Türküz

Köknar Ortaokulu

2

Nurten TURSUN

Bir Ölür Bin Diriliriz

Köknar Ortaokulu

3

Aslı Demirhan

Bu Milletin Askerleri ve Afrin

Zeki Bilge Ortaokulu

ORTAOKULLAR  ARASI ŞİİR  YARIŞMASI:

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Rabianur Karışma

Mehmetcik

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Ortaokulu

2

Gökçe Kaynarpınar

Türk´ün Gücü

Zeki Bilge Ortaokulu

3

Eray Akyüz

Al Bayrak

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün Ortaokulu

 

ORTAOKULLAR  ARASI RESİM YARIŞMASI:

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Özlem Bektaş

 

Zeki Bilge Ortaokulu

2

Nurten Tursun

 

Köknar Ortaokulu

3

Ümmühan Dündar

 

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

 

İLKOKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Muhammet Emin Saylan

 

Zeki Bilge İlkokulu

2

Muhammet Kaan Öztürk

Zeytin Dalı

Zeki Bilge İlkokulu

3

Fahriye Ecrin Temel

Zeytin Dalı Harekatı

Zeki Bilge İlkokulu

 

İLKOKULLAR ARASI RESİM  YARIŞMASI

SIRA NO

ADI SOYADI

ESERİN ADI

OKULU

1

Hasan Tekke

 

Zeki Bilge İlkokulu

2

Dağlar Ersoy

 

Zeki Bilge İlkokulu

3

Hasan Ataman

 

Zeki Bilge İlkokulu

40 YAŞ ALTI MASA TENİSİ TURNUVASI

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi tarafından ortak olarak gerçekleştirilen Masa Tenisi Turnuvasında 40 Yaş Altı Kategorisinde Dereceye Giren Sporcularda Ödülleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi./resimler/2018-2/27/1703248988978.jpgİşte 40 Yaş Altı Kategorisinde Dereceye Giren Sporcular

1.Ahmet Bayraktar

2.Adem Sürmeneli

3.Bayram Albayrak

4.Kerim Uzun

40 YAŞ ÜSTÜ MASA TENİSİ TURNUVASI

Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi tarafından ortak olarak gerçekleştirilen Masa Tenisi Turnuvasında 40 Yaş Altı Kategorisinde Dereceye Giren Sporcularda Ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı  tarafından verildi. /resimler/2018-2/27/1705007428231.jpg1.Erol Malkoç

2.Zihni Boz

3.Muharrem Uzun

4.Cemil Sarıoğlu

OKULLAR ARASI SATRANÇ TURNUVASI

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl dönümü dolayısı ile Çaykara Kaymakamlığı ve Çaykara Belediyesi Tarafından Düzenlenen Okullar Arası Satranç Turnuvasında Dereceye Giren Öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından verildi.

İşte Satranç Turnuvasında Dereceye Giren Öğrencilerimiz:

LİSE KATEGORİSİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Cengizhan Kabaoğlu

Çaykara Çok Programlı Anadolu Lisesi

2

Melih Yaldız

Çaykara Anadolu Lisesi

3

Serkan Mazlum

Çaykara Anadolu Lisesi

4

Şafak Karaoğlu

Cevdet Sunay Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

 ORTAOKUL  KATEGORİSİNDE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

SIRA NO

ADI SOYADI

OKULU

1

Doğukan Dağhan

Zeki Bilge Ortaokulu

2

Bedirhan Ocak

Zeki Bilge Ortaokulu

3

Süleyman Türkeş Mutlu

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu

4

Lütfullah Yıldırım

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

5

Berat Ulusoy

Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Ortaokulu

MEHTERAN TAKIMI GÖSTERİSİ

Çaykara İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından sunulunan muhteşem bir gösteri ile son buldu.

Çaldıkları ve okudukları birbirinden güzel marşlar ile Kurtuluş törenine muhteşem bir güzellik katan Mehteran Takımı aynı zaman okudukları birbirinden güzel marşlar ile de Kurtuluş etkinliklerine katılan yüzlerce vatandaşa muhteşem bir tarihi yolculuk da yaşatmış oldular.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir