Çaykara'nın Ayşe'si Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı

Çaykara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti 25 ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’na Ak Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcılığı görevi verildi.

ÇAYKARA’NIN AYŞE’Sİ

Aslen Çaykara’lı olan ve Çaykara İlçesine çok farlı bir değer veren,Çaykara ile ilgili her oluşumun içerisinde yer almaya çalışan ve Çaykara insanına hizmet vermekten çok büyük bir keyif alan Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu bu özellikleri ile herkes tarafından Çaykara’nın Ayşe’si olarak tanınıyor.

Bulduğu her fırsatta Çaykara İlçesini ziyaret etmeye gelen hatta Çaykara İlçesindeki düğün,cenaze gibi etkinliklere bile sıkça katılan Milletvekili Köseoğlu Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk ile büyük bir uyum içerisinde Çaykara İlçesine hizmet vermeye çalışıyor.

BAŞKAN TOK’TAN TEBRİK

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok Çaykara İlçesine Hizmet sevdası yolunda yakından çalıştığı adeta birlikte mesai yaptığı Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’nu tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.

İşte Başkan Tok’un Mesajı;

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’nın tensipleri ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’na getirilen 25 ve 26. dönem Trabzon Milletvekilimiz Sn. Ayşe Sula Köseoğlu Hanımefendiyi tebrik eder, görevinde başarılar dilerim.

Hayırlı olsun.

MİLLETVEKİLİ AYŞE SULA KÖSEOĞLU KİMDİR?

Trabzon Çaykara nüfusuna kayıtlı olan Ayşe Sula Köseoğlu, 1969 yılında Trabzon’un Maçka İlçesinde doğdu.

Trabzon Kurtuluş İlkokulu’nda (1976-1981) ilköğrenimini tamamladıktan sonra Akçaabat İmam Hatip Lisesi’ni (1981-1988) bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992 yılında başarı ile mezun olarak öğrenim hayatını tamamladı.

Hukuk öğreniminin ardından 1993-1994 yılları arasında Avukatlık Stajını tamamladı. 1994 yılında Trabzon’un ilk yerel televizyonu olan Gökkuşağı TV’nin Kurucu Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 1994 bu yana Trabzon’da ortağı olduğu hukuk bürosunda serbest avukatlık yapmaktadır. Bunun yanı sıra, 2011 yılından bu yana sağlık alanında faaliyet gösteren iki sağlık şirketinde ortaklık ve birinde yöneticilik yapmaktadır.

Siyasi yaşamına AK Parti’de başlayan Köseoğlu, 2003-2004 yılları arasında, Ak Parti Trabzon İl Yöneticiliği yaptı. 2007 Milletvekili seçimlerinde AK PARTİ’den milletvekili Aday Adayı oldu. 2008-2009 yılları arasında Yerel Yönetimlerden sorumlu Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2011 Milletvekili seçimlerinde yine AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu.

25 ve 26. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Trabzon İlinden Ak Parti Milletvekili seçilen Ayşe Sula Köseoğlu Parlamentoda iki dönem Trabzon İlimizi temsil etti.

Nisan 2010’da Emine Erdoğan öncülüğünde Avrupa Parlamentosunda Türk kadınını temsil eden 200 kişilik heyette yer aldı.

Sivil toplum alanındaki çalışmalara büyük önem veren Ayşe Sula Köseoğlu, uzun yıllardır pek çok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde yer aldı.

*MÜSİAD Trabzon Şubesi Kurucusu ve Türkiye’deki ilk Kadın Yöneticisi

* Mazlum-Der Trabzon Şubesi Kurucusu ve Türkiye’deki ilk Kadın Yönetici

* Aktif Hukukçular Derneği Kurucu üyesi ve bir dönem başkan yardımcısı

* Trabzon İmam Hatip Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı

* Maçkalılar Derneği Başkan Yardımcısı

* Trabzonspor Kadın Komisyonu Yöneticisi ve Trabzonspor kulübü üyesi

* Çaykaralılar Derneği Üyesi

*İnsan Hakları Derneği Trabzon Şubesi Üyesi

* Tüm Kadınlar Derneği Üyesi

*Tüketici Koruma Derneği üyesi

*Ak Parti adına İnsan Hakları İl Kurulu üyeliği

Ayşe Sula Köseoğlu; KTÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Köseoğlu ile evli olup, Beyza (23) ve Zeynep (19) adında iki kız çocuğu annesidir.



İlginizi Çekebilir