Çaykara’nın Fedakar Anneleri,Depremden Etkilenen Vatandaşlar İçin Kıyafet Dikiyor

Çaykara’nın Fedakar Anneleri,Depremden Etkilenen Vatandaşlar İçin Kıyafet  Dikiyor

Çaykara İlçesinde Usta Öğreticilerin yönetiminde gönüllü anneler tarafından çeşitli kıyafetler dikilerek Depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılıyor.

ÇAYDER Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşegül Sayar yönetiminde Çaykara Halk Eğitim Merkezi binasında ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çaykara Halk Eğitim Merkezinin destekleri ile çalışmalarına devam eden Çaykara’nın fedakar anneleri gün boyunca depremde zarar gören vatandaşlar için kıyafet dikiyor ve her gün günlük olarak dikmiş oldukları kıyafetleri depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırıyorlar.

Depremden zarar gören vatandaşların önemli bir bölümü Uzungöl’de bulunan Apart Daireler,Pansiyon ya da Suıt Dairelerde konaklıyorlar.Aileler Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulunda her sabah 10.00-11.00 arasında sabah kahvaltısı,her akşam ise 17.30-18.30 saatleri arasında ise akşam yemeği veriliyor.

Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Müdürü Zennur Sezer bu yemekleri fırsata çevirmiş durumda.Yemek esnasında aileleri masalarında ziyaret eden Müdür Sezer annelerden çocukların ve ailenin giyim ihtiyaçları ile ilgili bilgileri sohbet ortamında alıyor.

Neler yok ki bu kıyafetlerin içinde

İşte sadece bazıları

Kadın erkek iç çamaşırları

Kadın erkek çocuk pijama takımları

Eşorfman takımları

Sweat short

Hırkalar

Ceketler

Çocuk zıbınları

Kısacası bir ailenin evde ve sokakta kullanabileceği kıyafetlerin tamamı Çaykara’lı hünerli kadınların ellerinde işlenerek adeta birer sanat harikası şekilde Depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılıyor.

Müdür Sezer bu listeleri ÇAYDER Kadın Koopreratifi Başkanı Ayşegül Sayar’a her akşam düzenli olarak gönderiyor.

ÇAYDER Kadın Kooperatifi Başkanı Ayşegül Sayar her sabah önce dikecekleri kumaşların teminini gerçekleştiriyor.

Bu arada kursiyerlerimizin kumaşçıya önemli miktarda bir borçlarının bulunduğunu ve bu konuda Hayırsever İş Adamlarımızın çok ciddi anlamda desteklerine ihtiyaçlarının bulunduğunu da haberimize eklenmiş olalım.

Kıyafet temininin ardından Makinelerin başına geçen Çaykara’nın fedakar anneleri ihtiyaç olan giyim malzemelerini dikerek her akşam Okul Müdürü Zennur Sezer’e ulaştırıyorlar.Müdür Sezer de bir akşam önce sohbet esnasında oluşturmuş olduğu liste ile kıyafetleri sahiplerine ulaştırıyor.

Tüm bu çalışmalar için Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü,Çaykara Halk Eğitim Müdürlüğü ve Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu tarafından hiçbir ücret talebinde bulunulmadan kıyafetler dikilerek depremden zarar gören vatandaşlara ulaştırılıyor.

Haberimizde de ifade ettiğimiz gibi dikilen kıyafetlerin  kumaşlarının temini konusunda Kursiyerlerimizin çok ciddi anlamda ekonomik desteğe ihtiyaçları var.Bu konuda Hayırsever İş Adamlarımızı göreve davet ediyoruz.

 

 



İlginizi Çekebilir