Çaykara'nın Genç Evladı,Paris'ten Baba Ocağına Uğurlandı

Çaykara

Fransa’da uğradığı silahlı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Çaykara’lı Akın Genç,Fransa’da kılınan cenaze namazının ardından Çaykara'ya uğurlandı.

Fransa'da, okuldan eve dönerken başından vurularak hayatını kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Akın Genç için Fransa'da cenaze töreni düzenlendi. Cenaze töreninin ardından Akın Genç’in cenezesi 27 Aralık Salı Günü Türkiye’ye gönderilecek.Gece İstanbul’da olması beklenen cenazenin 28 Aralık 2022 Çarşamba günü sabah saatlerinde ise Trabzon’da olması planlanıyor.

Fransa’da Üniversite çıkışı caddede yürüyerek evine giderken Aulnay-sous-Bois'da 15 Aralık'ta gerçekleşen olayda hayatını kaybeden Genç için  Fransa'da düzenlenen törende konuşan Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur "Ana kuzusu evladımız Akın genç kardeşimizi dualarla memleketimiz Trabzon Çaykara ilçesi Köknar Mahallesine  uğurladık.  Tüm ailesine sevenlerine Paris Trabzonlular derneği olarak sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun. En kısa zamanda katillerin bulunması gerekli cezayı alması bizim ateşimizi bir nebze olsa söndürecektir.  Allah evlat acısı göstermesin." dedi.

Fransa'da gerçekleşen cezane törenine Paris Başkonsolosluğu Konsolosu Taner Buzol, Paris Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Sefer Akıllı,   Paris Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Sedat Kara katılım gösterdi.

Genç yaşta aramızdan ayrılan Akın Genç 28 Aralık 2022 Çarşamba Günü Öğle namazına müteakip İlçemiz Köknar Mahallesinde kılınacak olan cenaze namazının ardından aynı mahallede bulunan aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlanacak.

Çaykara Gündem Gazetesi olarak genç yaşta aramızdan ayrılan Akın Genç’e Allah’tan rahmet,kederli ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

İLETİŞİM:

Asım Genç-Babası- 0 533 5789461

YİĞİT BİR ÇAYKARA EVLADI AKIN GENÇ

Fransa’da Paris Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan Çaykara’lı Akın Genç 15 Aralık 2022 Perşembe Günü akşam saatlerinde okulundan çıkarak dolmuş ile evinin durağına gelmişti.Durakta dolmuştan inen Akın Genç evine doğru yürürken Paris’te Aulnay Sous Bois meydanında uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanmıştı.

Uğradığı silahlı saldırı sonucunda Kanlar içerisinde yerde kalan Çaykara’lı Genç, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Ailesi ile birlikte Fransa’da ikamet eden Çaykara’lı Akın Genç Çaykara İlçesinin sevilen isimlerinden Fransa’da ikamet eden Asım Genç’in en küçük oğlu idi.

Çaykara ve Trabzon sevdalısı olan Çaykara’lı Akın Genç aynı zamanda Trabzonspor’a olan büyük sevdası ile de çevresi tarafından çok takdir ediliyordu.Alçakgönüllülüğü,çevresindeki insanlar ile kurmuş olduğu mükemmel iletişimi ile çevresi tarafından örnek bir genç olarak bilinen ve tanınan Çaykara’lı Akın Genç’in Paris Üniversitesinde hazırlamış olduğu çeşitli proje çalışmalarındaki başarılarından dolayı Üniversite tarafından ödül alacağı günden bir gün önce katledilmesi akıllarda çeşitli soru işaretlerini beraberinde getirmiş oldu.

 



İlginizi Çekebilir