Çaykara'nın Teknoloji Şampiyonlarından Kaymakam ve Belediye Başkanına Ziyaret

Çaykara

Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Bilim Şampiyonu öğrencileri Şampiyonluk kupaları ile Çaykara İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Bilim Şampiyonu öğrencileri Şampiyonluk kupaları ile Çaykara İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

First Lego League Challenge turnuvası Ankara Bölge Finallerinde  Bölge Şampiyonu olmayı başaran  Trabzon Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu 10 kişilik proje ekibi Okul Müdürü,Koç ve Danışman öğretmenleri ile birlikte Şampiyonluk kupaları ile Çaykara İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiler.

Proje ekibi,Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ,Çaykara Cumhuriyet Baş Savcısı Eser Yusuf Yarar ve Çaykara Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimlerinden Mustafa Kağan ile  Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’yi makamlarında ziyaret ederek projelerine vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Kaymakam Güzel,Başkan Tok ve Müdür Çamurali öğrencileri ve öğretmenlerini elde etmiş oldukları başarıdan dolayı tebrik ederken 10 Haziran 2023 tarihinde İzmir İlinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalleri için de başarılar dilediler.

Trabzon Çaykara Zeki Bilge Mucitleri Takımını Ankara’da gerçekleştirilen  Bölge Finali ve 10 Haziran 2023 tarihinde İzmir İlinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Finalleri  turnuvasına  Matematik öğretmeni Kübra Nur Türker, Bilişim teknolojileri öğretmeni Semanur Hotaman ve Okul müdürü Tayfur Demirali tarafından hazırlandı.

Proje ekibinin Ankara ve İzmir  heyecanınlarında  uçak biletleri Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok tarafından karşılanıyor.

Okulun yarışmaya başvuru yapması,yarışma sürecinde öğrencilerin yarışmalara katılabilmesi için gerekli olan robotların ve teknik malzemelerin temin edilmesi,proje ekibinin Ankara ve İzmir'de  konaklama,ulaşım ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması Ankara’da bulunan Çaykara’lı İş Adamı JOULE ENERJİ sahibi Kibar Dursun tarafından karşılanıyor.

YARIŞMAYI TANIYALIM

Kazanan takımın önce 10 Haziran 2023 tarihinde  İzmir’de gerçekleştirilecek olan Türkiye finallerine ardından ise Yurt dışında turnuvaya katılacağı First Lego League Challenge turnuvası her sene belirlenen sezon teması ile 3 aşamada gerçekleştiriliyor. 

Bu sezonun teması ise “Enerji”.Yarışmada  Takımların “Enerji ile yenilikçi fikir oluşturmaları”, “Enerji temalı Robot görevlerini yapmaları” ve “Öz değerler” kategorilerine hazırlanarak turnuvaya katılmaları bekleniyor. 

10 kişilik Zeki Bilge Mucitleri takımı Kendi içinde Mekanikçi, yazılımcı, Araştırmacı, Strateji uzmanı şeklinde çeşitli görevleri bulanan ekip, turnuvanın 3 aşamasına özenle hazırlanıyor. 

Robot turnuvası için Lego Parçaları ile sıfırdan robot üretip robota kendi yazılımlarını yazan ekip turnuva görevlerini bu robota yaptırmaya çalışıyor. 

Yenilikçi fikir aşamasında ise takım koçu olan öğretmenin çabaları ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği, Hidroelektrik Santrali gibi çeşitli yerlerden enerji hakkında bilgi toplayarak bazı Ziyaretler gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra AR-Ge mühendisi ve Kimya Mühendisi, Elektrik Elektronik mühendisi ile yapılan görüşmeler ve ziyaretler sonrasında Enerji temalı yenilikçi fikirlerini ürettiler.

 Üretilen bu fikir ile ülkemizin enerji konusunda dışa bağımlı olma sorununu çözüp kendi enerjisini ihraç edebileceği bir sistemden oluşmaktadır.

 Sunumun sıra dışı yapılan  turnuva için takım öğrencileri yenilikçi fikir sunumuna gitar ile kendi bestelerini hem yaptılar hem çaldılar.

 Turnuvada robot sunumu için ise Öğrenciler Rap müzik hazırladılar. Öz Değerler kategorisinde öğrenciler çevreye duyarlı birer birey olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Bu kapsamda yardımlaşma, birlik beraberlik gibi duyguları ön planda tutan etkinlikler gerçekleştirdiler.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir