Çaykara´ya 6 Beyaz Bayrak 1 Beslenme Dostu Okul Ödülü

Çaykara´ya 6 Beyaz Bayrak 1 Beslenme Dostu Okul Ödülü

Çaykara İlçesine 6 Beyaz Bayrak?1 Okulumuza ise ?Beslenme Dostu Okul? Ödülü verildi

Çaykara İlçesine 6 Beyaz Bayrak?1 Okulumuza ise ?Beslenme Dostu Okul? Ödülü verildi

Mili Eğitim Bakanlığına bağlı Örgün ve Yaygın Eğitim Kurumlarının Temizlik ve Hijyen konusunda Teşvik edilmesi,okul sağlığının daha iyi bir düzeye çıkarılması,yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli Eğitim Almış Sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacı ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okullarımızda gerçekleştirilen Denetlemeler neticesinde Çaykara İlçemizde 6 okulumuza Beyaz Bayrak Ödülü verilirken 1 Okulumuz da Beslenme Dostu Ödülü almaya hak kazandı.

90 PUAN VE ÜZERİ BEYAZ BAYRAK

Gerçekleştirilen Denetlemeler ve Denetlemeler esnasında verilen puanlar neticesinde 90 Puan ve üzeri almış olan okullarımız Beyaz Bayrak almaya hak   kazandı

TAŞKIRAN´A 3 BEYAZ BAYRAK

Gerçekleştirilen Denetlemeler neticesinde Taşkıran Eğpitim Kurumları 3 tane Beyaz Bayrak kazanmayı başardı.

Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu İlkokulu,Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu ve Taşkıran İmam Hatip Ortaokulu  denetimler sonucunda Beyaz Bayrak almaya hak kazanarak Taşkıran Mahallemize 3 tane Beyaz Bayrak kazandırdılar

ŞEHİT MEHMET AYGÜN İLKOKULUNA BEYAZ BAYRAK

Gerçekleştirilen Denetimler sonucunda Uzungöl Şehit Mehmet Aygün İlkokulu da Beyaz Bayrak Almaya hak kazandı

/resimler/2019-1/14/1505451636374.jpgBİR BEYAZ BAYRAK DA FATMA BİLGE ANAOKLULUNA

Proje kapsamında İlçemiz Fatma Bilge Ana okulumuz da Beyaz Bayrak almaya hak kazandı

KARAÇAM ORTAOKULU´NA DA BEYAZ BAYRAK

Gerçekleştirilen Denetimler sonucunda Karaçam Ortaokulumuz da 90 Puanın üzerine çıkmayı başararak Çaykara İlçemize Beyaz Bayrak kazandırmayı başardı.

İMAM HATİP´TEN BESLENME DOSTU ÖDÜLÜ

Beyaz Bayrak Projesi kapsamında daha önce Beyaz Bayrak almış olan okullarımız ?Beslenme Dostu Okul? Ödülü için Başvuru yapabiliyor.

Bu anlamda Başvurusunu gerçekleştiren Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi gerçekleştirilen Denetimler neticesinde Başarılı bulunarak ?Beslenme Dostu Okul? ödülünü almaya hak kazandı

TRABZON´DA ÇAYKARA RÜZGARI

Trabzon´da Çaykara Rüzgarı esti.Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Denetimler sonucunda Trabzon İlimizde Beyaz Bayrak ve ? Beslenme Dostu Okul? Ödüllerini almaya Hak Kazanan Okullarımıza sertifika,Beyaz Bayrak ve Pirinç Levhaları Trabzon´da gerçekleştirilen Tören ile verildi.

/resimler/2019-1/14/1506073824275.jpg14 Ocak 2018 Pazartesi Günü  Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Sayan Kongre VE Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Ödül Törenine Çaykara İlçemizden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Topal,Çaykara Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman,Taşkıran Eğitim Kurumları Müdürü İdris Hacımahmutoğlu,Uzungöl  Şehit Mehmet Aygün İlkokulu Müdürü Zennur Öztekin Sezer ve Karaçam Ortaokulu Müdürü Fatih Kuvvetli, katıldılar

Törende Okul Müdürlerimize Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikaları takdim edildi.

BEYAZ BAYRAK NASIL VERİLİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla 03.08.2006 tarihinde Bakanlığımız ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında ?Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü? imzalanmış olup süresi dolan protokol 10.11.2010 ve 05.06.2015 tarihlerinde yeniden imzalanarak uygulamaya konulmuştur.

Müracaat eden okullar protokol kapsamında belirlenen kriterlere göre denetlenmekte, denetlenen okullardan, 100 puan üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara, üç yıl için geçerli olan ve okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen ?Sertifika?, ?Beyaz Bayrak? ve ?Pirinç Levha? verilmektedir.

Valiliklerde beyaz bayrak sekretaryası ve sertifika düzenlenmesi ile ilgili iş ve işlemleri Millî Eğitim İl Müdürlüğünce, beyaz bayrak ve pirinç levha temini ise İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülmektedir.

Haber:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir