Çaykaraya 7´nci Şampiyonluk

Çaykaraya 7´nci Şampiyonluk

Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri arasında yapılan Merkezi Sistem Ortak sınavlarında Çaykara İlçemiz üst üste yedinci defa Şampiyon olarak kırılması çok zor bir rekorun da altına imzasını atmış oldu.

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri arasında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarında Çaykara İlçemiz üst üste yedinci defa şampiyon olarak kırılması çok zor bir rekorun da altına imzasını atmış oldu. 2010 yılından bu yana TEOG Sınavlarında Trabzon İl birinciliğine ambargo koyan Çaykara İlçemiz son olarak 24-25 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG ortak sınavlarında bir kere daha şampiyon olarak üst üste yedinci şampiyonluğunu kazanmış oldu./resimler/2017-1/14/2009066715050.jpgGEÇMİŞTE DİKİLEN FİDANLARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ

Öğrencilerimizin 7 yıldır TEOG sınavlarında Trabzon şampiyonu olmalarının kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı,  bu başarıda emeği geçen Milli Eğitim Müdürlerimize okul müdürlerimize öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Eğitim planlı ve programlı bir faaliyettir. Günümüzde baktığımız zaman eğitim adına geçmiş dönemlerde dikilen fidanların bu gün Çaykara ilçesi olarak. Meyvelerini toplamaktayız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim adına mükemmel yatırımlar yaparak yavrularımızı ve gençlerimizi aydınlık yarınlara taşımaya devam edeceğiz, ?dedi./resimler/2017-1/14/2011314061617.jpg  YAVRULARIMIZ İLE GURUR DUYUYORUZ

Çaykara İlçemizin TEOG Sınavlarında elde ettiği başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere bu başarıda emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür etti.

Çaykara Belediyesi olarak tüm imkanları ile öğretmen ve öğrencilerimizin yanlarında olduklarını ifade eden Başkan Tok öğrencilerimizin elde ettikleri bu başarının kendilerini daha fazla eğitime motive ettiğini ve de başarı çıtasının daha da yukarılara tırmanabilmesi için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. /resimler/2017-1/14/2014299846356.jpgSİSTEM OTURDU BAŞARININ DEVAMI GELECEK

Çaykara İlçemizin TEOG Sınavlarınde elde ettiği yedinci şampiyonluk ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Çaykara ilçemizde okullarda uyguladıkları eğitim modelinin meyvelerini almaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Güçlü, uyumlu ve fedakar eğitim kadrosu ile öğrencilerinin akademik başarılarını sosyal ve kültürel anlamda da destekleyerek ilçemizdeki eğitim çıtasını yükselttiklerini anımsatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali son 7 yılda TEOG Sınavlarında elde ettikleri birinciliklerin planlı ve programlı çalışmalarının bir ürünü olduğunu ifade etti.

GENEL ORTALAMA;68,87

Öğrencilerin sınava girdikleri 6 ders  baz alındığında öğrencilerimizin 68,87 Genel Ortalama yakaladığını görmekteyiz. Bu da 120 sorunun sorulduğu sınavda sınava katılan tüm öğrencilerimizin ortalama olarak 70 soruya doğru cevap verdiklerini görmekteyiz. Türkiye geneline baktığımızda tüm dersler bazında Türkiye ortalamasının 58,68 olduğunu, Trabzon İlimizde ise bu başarının 63.34 olduğunu görmekteyiz.

Öğrencilerimizin sınava girdikleri 6 ders baz alındığında İlçemizin Türkiye geneline göre 10 puan, Trabzon İlimize göre ise 5 Puan önde olduğunu görmekteyiz. Şimdi de dersler bazında bakalım.

1-TÜRKÇE:54,56

Türkçe dersinde ilçemiz ortalaması 64.41.Türkiye Geneli 54,56 olarak gerçekleşirken Trabzon İl genelinin Türkçe dersi ortalaması ise 58,58 olarak gerçekleştiğini görüyoruz. Türkiye genelindeki karşılaştırma burada da söz konusu. Türkçe dersi sonuçlarına göre İlçemiz Türkiye genelinde 10 puan önde yer alırken Trabzon İl genelinin de 6 puan önünde bulunuyor. Tüm ders ortalamalarında olduğu gibi Türkçe dersinde de Çaykara İlçemiz Trabzon İl Birincisi olmayı başardı.

2-MATEMATİK:57,29

İlçemiz matematik ortalaması 57,29 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde Matematik ortalaması 48,61 olarak gerçekleşirken Trabzon İl genelinde de 52,83 olarak gerçekleşti. Matematik dersinde de Çaykara İlçemiz Türkiye genelinin 9 puan üzerinde yer alırken Trabzon İlimizin ise 5 puan önünde yer aldı. Tüm ders ortalamalarında olduğu gibi Matematik dersinde de Çaykara İlçemiz Trabzon İl Birincisi olmayı başardı

3-DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ:79,54

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde İlçe ortalaması 79,54 olarak gerçekleşirken Türkiye geneli 69,08 Trabzon İl geneli ise 74,33 olarak gerçekleşti.  İlçemiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Türkiye genelinin 10 Puan Üzerinde yer alırken Trabzon genelinin ise 5 puan önünde yer buldu. Tüm ders ortalamalarında olduğu gibi Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersinde de Çaykara İlçemiz Trabzon İl birincisi olmayı başardı

4-FEN VE TEKNOLOJİ;80,93

Fen ve Teknoloji İlçe ortalamamız 80,93 olarak gerçekleşti. Fen ve Teknoloji dersinde Türkiye geneli Ortalaması 68,41,Trabzon İlimizde ise 74,36 olarak gerçekleşti.Çaykara İlçemiz Fen VE Teknoloji Dersi bazında Türkiye genelinin 12,Trabzon İlimizin ise 6 puan önünde yer aldı. Çaykara İlçemiz Fen Ve Teknoloji dersi bazında da Trabzon´da İl birincisi oldu.

5-T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK;72,62

Çaykara İlçemiz T.C.İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersinde 72,62 ortalama yakalarken  bu ortalama Türkiye genelinde 61,38 Trabzon İlimizde ise 65,38 olarak gerçekleşti. İlçemiz bu derste de Türkiye genelinin 11, Trabzon İlimizin ise 7 puan önünde yer buldu. Tüm ders ortalamalarında olduğu gibi T.C.İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük dersinde de Çaykara İlçemiz Trabzon İl birincisi olmayı başardı

6-İNGİLİZCE;68,87

İngilizce dersinde İlçe ortalamamız 68,87 olarak gerçekleşti.Bu başarı Türkiye genelinde 58,68 olarak gerçekleşirken Trabzon İlimizde ise 63,34 oldu. Gelenek İngilizce dersinde de bozulmadı.Ve de Çaykara İlçemiz bu derste de Türkiye Genelinin 10 puan,Trabzon İlimizin ise 5 puan önünde Birinci sırada yer buldu. 

BİR DE İLÇE ŞAMPİYONLARINA BAKALIM

İlçemizde Zeki Bilge Ortaokulu 2010 yılına kadar Trabzon İlimizde adeta şampiyonluklara ambargo koymuş ve de defalarca ilimizde şampiyon olmuştur.2010 Yılından sonra ise devlet okulları arasında Trabzon ilimizde dereceye giren okullarımız;

Köknar Ortaokulu 2008-2013-2013 Trabzon İl Birinciliği

Taşkıran Mustafa Özer Ortaokulu-2012-2014 Trabzon İl Şampiyonluğu

ŞAMPİYONLUĞUN HİKÂYESİ

Çaykara İlçemizde başarının temel anahtarı fedakârlık, planlı ve programlı çalışma ve profesyonel anlamda öğrencilerimizi hedefe odaklama ve de bu hedef doğrultusunda mesai ve zaman kavramı tanımadan öğrencilerimizin geleceğini hazırlama şeklinde özetlenebilir aslında.

Çaykara İlçemizde Eğitimdeki Akademik ve Sosyal Başarıya bakmak için öncelikle 2000´li senelere bakmak gerektiği görüşünü taşıyoruz. Ve tabi o senelere bakarken de şu anda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz olan Ahmet Çamurali Hocamıza ayrı bir paragraf açılması gerektiği kanısını taşıyoruz. O senelerde önce öğretmen olarak sonrasında ise Okul Müdürü olarak öğrencilere gönüllü kurs vererek yola çıktı Ahmet Çamurali Hocamız.

Kurs veya ETÜT Çalışmasının ne olduğunu hiç kimsenin bilmediği yıllar. Ahmet Hocamız tarafından her veliyi tek tek ikna ederek Öğrencilerimizin Akademik anlamdaki başarısının gelecekte çocuğumuzun Dünyasında meydana getireceği değişiklikler konusunda velilerimize çeşitli tavsiyelerde bulunarak yavaş yavaş öğrencilerimizin kurslara devam etmesi sağlandı.

Ancak iş sadece öğrencilerimizin kursa devamı da değildi. Bu iş sıkıntılı bir süreç gerektiriyordu Sevgili Çaykara Gündem Dostları. Ahmet Hocamız ilk olarak kendisi gibi Eğitim Gönüllüsü arkadaşlarını topladı etrafına. Zaman ve mesai kavramı tanımadan kendisi ile birlikte çocuklarımızın geleceği için yoğun bir tempoda çalışmaya başladılar.

1995 ile 2014 Yılları arasında tam 19 sene Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü yapan Ahmet Hoşoğlu da bu çalışmalar esnasında bütün gücü ile hem öğretmenlerimizin hem de Ahmet Çamurali Hocamızın yanında yer almaya gayret etti. Onlara zaman zaman yardımcı oldu zaman zaman da bir Lider olarak önlerin de yürüdü ve öğrencilerimizi geleceğe taşımak adına yoğun bir mesai harcadı Ahmet Hoşoğlu Hocamız da.

Ancak iş bununla da bitmiyordu. Yol uzun çileli ve de çetin bir yoldu. Bu yolda yürümek de öyle sanıldığı gibi kolay değildi. Profesyonel dershanelerde okuyan öğrenciler ile mücadele ediliyordu.Bu işin maddi destek yönü olmadan başarı elde etmek mümkün değildi. Ahmet Çamurali Hocamız bu sorunu da çözmüştü. Ülkemiz genelindeki Çaykaralı İşadamlarımız ile görüşülmüş ve destekleri ile bu sorun da çözülmüştü.

Dikilen meyveler yavaş yavaş ürünlerini vermeye başlamıştı. 2010 Yılından İtibaren Çaykara İlçemiz 8. Sınıflar bazında yapılan Merkezi Sistem Sınavlarında daha sonrasında ise yine 8. Sınıflar bazında gerçekleştirilen ve de öğrencilerimizin liselere yerleşmelerini sağlayan TEOG Ortak sınavlarında Şampiyonun ismi 7 senedir hiç değişmedi.2010 Yılından bu yana Çaykara İlçemiz her sene Trabzon İlimizin zirvesinde.

Liselerde de durum çok farklı değil aslında. Azimli Lise Müdürlerimiz ve de Öğretmenlerimiz sayesinde öğrencilerimiz liselerde de senelerdir sınavlara hazırlanıyorlar. Ancak özellikle 2010 yılında açılan Çaykara Anadolu Lisesinin Çaykara Eğitimimize kattığı değer ve de tüm liselerimizin birlikte çalışması ile Liseler bazında da başarı çıtamız her gün biraz daha yukarılara doğru tırmandı.

2014 Yılı İtibarı ile Ahmet Çamurali Hocamızın İlçe Milli Eğitim Müdürü Oluşları sebebi ile Çaykara İlçemizde Eğitimde yeni bir heyecan başladı. İlkokul, Ortaokul ve Lise Müdürlerimiz ile mükemmel bir ekip oluşturuldu. Her Okul Müdürü Arkadaşımız kendi okulunda önce öğretmenleri ile sonrasında ise öğrenci ve de veliler ile mükemmel bir ekip oldular. Bir ekip ruhu içerisinde herkes aynı hedefe odaklandı.

Artık herkesin önünde tek bir hedef vardı. Çaykara İlçemizde çocuklarımızı akademik olarak nerelere taşıyabiliriz hedefi.2010 yılına kadar Çaykara İlçemizde sadece Merkez Zeki Bilge Ortaokulunun ismi duyuluyordu. Ama daha sonra işler çok değişti. Tüm okullar aynı şekilde çalıştı ve de bütün okullar yarışa ortak oldular.

Sonrasında önce Köknar Mucizesi yaşandı. Çaykara İlçemizin mütevazı okulu bir anda tüm Trabzon İlimizin göz bebeği oldu. Çünkü tam iki yıl üst üste Trabzon İlimizde Devlet Okulları bazında zirvede yer aldı Köknar Ortaokulu.

Sonrasında bu mucizeye Taşkıran Eğitim Kurumları katıldı. Köknar Ortaokulundan devraldıkları Şampiyonluk bayrağını iki sene de Taşkıran Eğitim Kurumları taşıdı. Şimdi ise Çaykara İlçemizde bulunan 6 Ortaokul birbirleri ile kıyasıya bir mücadelenin içerisinde. Her okulun tek bir derdi var. Kardeş okulda olan Şampiyonluk bayrağını kendi okuluna taşıyabilmek için tatlı bir rekabet var Tüm Ortaokullarımız arasında.

EĞİTİMDE ÇAYKARA MODELİ

Çaykara İlçemizin Eğitim Alanındaki bu başarısı önce Trabzon İlimizin sonrasında ise Tüm Ülkemizin dikkatini çekti. Her yıl Çaykara dışından yüzlerce öğrenci iyi birer gelecek için Çaykara İlçemizde bulunan okullarda okumaya başladılar. Önce İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Çaykara İlçemiz Eğitimde Başarı konusunda Model olarak kabul edildi ve diğer İlçelerimizin de aynı sistem ile çalışmaları sağlandı. Sonrasında ise Ülkemizin değişik yerlerinde Çaykara Eğitim Sistemi uygulamaya konuldu.

SADECE AKADEMİK BAŞARI MI?

Çaykara İlçemizde sadece Akademik başarı hedeflenmiyor Sevgili Çaykara Gündem Dostları. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin hem sosyal ve kültürel anlamda kendilerini yetiştirtebilmeleri hem de iyi birer vatandaş olarak toplumda söz sahibi olabilmeleri için de yoğun ve hummalı bir çalışma içerisinde yer alıyor Çaykara İlçemiz.

Bir yandan hazırlanan Ulusal ve Uluslar Arası Projeler ile öğrencilerimizin hem ufku açılıyor hem de çağdaş eğitim imkânlarından faydalanmaları sağlanıyor. Son bir yıl içerisinde Çaykara İlçemizden yüzlerce öğrenci değişik proje etkinlikleri ile yurt dışına gönderildi ve orada araştırma yapma imkânına sahip oldular.

SANATSAL VE SPORTİF FAALİYETLER

Sanatsal Ve Sportif Faaliyetler. Çaykara İlçemiz bu alanda da Lider durumda. Yine bu etkinliklerin sadece son bir haftasına bakalım. Trabzon Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ortak Organize edilen Kitap Okuma Yarışmasında İki Şampiyon Çıktı Çaykara İlçemizde. Merkez Zeki Bilge İlkokulu İkinci Sınıf Öğrencilerimizden Şeyma Koçak Sınavda sorulan 40 sorunun tamamını doğru cevapladı Ve Trabzon´da 923 öğrenci arasından İl Birincisi oldu. Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 5. Sınıf Öğrencimiz Yaren Cumanoğlu ise sınavda sorulan 80 sorunun tamamını doğru cevapladı ve İl genelinde 814 Öğrenci arasından Şampiyonluk ipini göğüsledi. Karaçam Ortaokulumuzdan Gamze Sıvaz Kızımız ise yine 80 sorunun tamamını doğru cevaplamasına rağmen doğum tarihine göre daha önce doğduğu için ikinci kabul edildi. Şampiyon Öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından Yurt Dışı Ödülü ile ödüllendirildi.

Sportif Faaliyetlerden son iki başarı örneği ile tamamlayalım haberimizi. Çaykara Zeki Bilge Ortaokulu Kız Kros Ekibi Okul Sporları Yarışmalarında Trabzon İl İkincisi olurken erkek takımı da Trabzon İl dördüncüsü olarak İlçemize iki kupa kazandırmayı başardılar.

Çaykara Anadolu Lisesi Masa Tenisi ekibi ise Finale yükseldiği müsabakalarda Vakfıkebir Ekibine 3-1 kaybederek Trabzon İl ikincisi oluyor ve de İlçemize bir kupa daha getiriyordu.

Haber:Çaykara Gündem Gazetesi 



Anahtar Kelimeler: Çaykaraya Şampiyonluk

İlginizi Çekebilir