Çaykara´ya İki Beyaz Bayrak Bir Beslenme Dostu Okul Ödülü

Çaykara´ya İki Beyaz Bayrak Bir Beslenme Dostu Okul Ödülü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında İmzalanan Protokol gereği Okullarımızda uygulanmakta olan Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Çaykara İlçesinde İki Okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanırken bir okulumuz da ?Beslenme Dostu Okul? ödülü al

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında İmzalanan Protokol gereği Okullarımızda uygulanmakta olan Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Çaykara İlçesinde İki Okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanırken bir okulumuz da ?Beslenme Dostu Okul? ödülü almaya hak kazandı.

Çaykara İlçesinde Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Olmaya  Almaya Hak Kazanan Okullar Bayrak ve Belgelerini 4 Aralık 2019 Çarşamba Günü gerçekleştirilen Tören ile aldılar.

/resimler/2019-12/4/1605195749449.jpg

Çaykara Kaymakamı Salih ÇİĞDEM Başkanlığında gerçekleştirilen Belge Alma Törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali,Trabzon Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Esin Sayın,Çaykara İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Barış Çağlar,Çaykara İlçe Devlet Hastanesi Uzman Doktoru Abdullah Kaan KURT,Diyetisyen Dilek KAYA ile Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Belgelerini almaya hak kazanan okullarımızın Yöneticileri katıldı.

Törende Ataköy Cevdet Sunay MTAL Okulumuza Beyaz Bayrak verilirken Taşkıran Hüseyin Vehbi Fettahoğlu ilkokuluna 3 sene önce verilen Beyaz Bayrak süresi dolduğu için yapılan Denetimler sonucunda İkinci defa verildi.

/resimler/2019-12/4/1606247313207.jpg

Çaykara Fatma Bilge Anaokulumuza ise ?Beslenme Dostu Okul? Belgesi takdim edildi.

KAYMAKAM ÇİĞDEM-İLÇEMİZDE BEYAZ BAYRAĞI OLMAYAN OKUL KALMAYACAK

Çaykara İlçesinin Eğitim Öğretim alanında Lider bir İlçe olduğunu ve Ülkemizde bir çok İl ve İlçe olarak Çalışma sisteminin Model olarak kabul edildiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem Hem Merkezi Sistem hem de Üniversite sınavlarında Çaykara İlçemizin Trabzon İlimizde açık ara önde ve de Lider olduğunu ifade etti.

/resimler/2019-12/4/1607506064955.jpg

Beyaz Bayrak Projesinin Okullarımızda Öğrencilerimizin daha Hijyenik ve Sağlıklı Ortamlarda Eğitim Görmeleri amacı ile Uygulandığını İfade eden Kaymakam Salih Çiğdem İlçemizde çok az okulumuzda Beyaz Bayrağın bulunmadığını bu okullarımızın Fiziki Şartlar bakımından Beyaz Bayrak almaya Hak Kazanmış olduklarını ancak başvuru yapmadıklarını,bu okullarımızın da Başvuru yapmalarının sağlanarak Çaykara İlçemizde Beyaz Bayrağı olmayan okulumuzun kalmayacağını sözlerine ekledi.

BEYAZ BAYRAK NEDİR?

Beyaz Bayrak Projesi. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03/08/2006 tarihinde, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında ?Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü? imzalanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla 03.08.2006 tarihinde Bakanlığımız ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında ?Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü? imzalanmış olup süresi dolan protokol 10.11.2010 ve 05.06.2015 tarihlerinde yeniden imzalanarak uygulamaya konulmuştur.

Müracaat eden okullar protokol kapsamında belirlenen kriterlere göre denetlenmekte, denetlenen okullardan, 100 puan üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara, üç yıl için geçerli olan ve okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen ?Sertifika?, ?Beyaz Bayrak? ve ?Pirinç Levha? verilmektedir.

Valiliklerde beyaz bayrak sekretaryası ve sertifika düzenlenmesi ile ilgili iş ve işlemleri Millî Eğitim İl Müdürlüğünce, beyaz bayrak ve pirinç levha temini ise İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülmektedir.

 ?Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı ÇED Birimi olarak bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla 03.08.2006 tarihinde Bakanlığımız ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında imzalana ?Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü? kapsamında yürütülmektedir.?

BESLENME DOSTU OKUL NEDİR?

17.05.2016 tarihinde Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan  Okul Sağlığı Hizmertleri İşbirliği Protokolü ile okul sağlığı konusunda yapılan mevcut projelerin sürdürülmesi ve yeni yapılacak tüm program ve projelerin ek bir protokol yapılmasına gerek kalmadan yürütülmesi sağlandığından bundan böyle Beslenme Dostu Okullar Programı aşağıda yer alan Beslenme Dostu Okullar Programı Uygulama Kılavuzu kapsamında yütülecektir.Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün eğitim kurumlarında, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması amacıyla, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde ?Beslenme Dostu Okul Programı İşbirliği protokolü? imzalanmıştır. Süresi dolan ?Beslenme Dostu Okullar Programı? 20.09.2013 tarihinde yeniden güncellenerek yürütülmüştür.

Beslenme Dostu Okul Programı Millî Eğitim Bakanlığı´na bağlı özel ve /veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsamaktadır. 



İlginizi Çekebilir