Çaykara´ya Okul Öncesi Kur´an Kursu

Çaykara´ya  Okul Öncesi Kur´an Kursu

Çaykara´da Yeni Açılan Okul Öncesi Kur´an Kursu 22 Aralık´ta Ders Başı Yapıyor

Çaykara Eğitim alanında yeniliklere doymuyor.Eğitim alanındaki atılımları ile her gün isminden söz ettiren Çaykara İlçemizde bir yeni atılım da okul öncesinden geldi.İlçemizin önde gelen Esnaflarından Mehmet Sami Nuhoğlu´nun gayretli  çalışmaları ile İlçeye kazandırılan Okul Öncesi Kur´an Kursu  Ve Ana Sınıfı 22 Aralık 2015 Salı Günü açılıyor./resimler/2015-12/19/1524421529282.jpgDiyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fatma Yerekaban 4-6 Yaş Kur´an Kursu´nun alt yapı çalışmaları tamamlandı ve Eğitim Öğretime hazır hale getirildi.22Aralık 2015 Salı Günü ders başı yapacak olan Kur´an Kursu ve Ana Sınıfında öğrenciler bir yandan Temel Kur´an-ı Kerim Eğitimini alırken bir yandan da Ana Sınıfı öğrencileri için hazırlanan müfredat çerçevesinde hem dinlenecekler hem de yeni bilgi ve becerileri kazanacaklar./resimler/2015-12/19/1525085592286.jpg4-6 Yaş Kur´an Kursu Akın Yerekaban tarafından yaptırılan Yerekaban Erkek Öğrenci Yurdunun alt katında hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek olup öğrencilere mahalli imkanlar ile sıcak öğle yemeği de verilecek.

Fatma Yerekaban 4-6 Yaş Kur´an Kursu 5 Konsept Sınıf,1 sinema odası,1 uyku odası,çocuklara uygun 8 adet lavabo,1 büyük 1 küçük oyun odası  Çaykara´lı hemşerilerimize ve yavrularımıza hizmet verecektir.

Proje Hakkında Fikirlerini aldığımız Esnaflarından Mehmet Sami Nuhoğlu Okul Öncesi Kur´an Kursu ve Ana Sınıfının Çaykara İlçemiz açısından çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ve bu projeyi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.Projelerine her konudaki maddi ve manevi desteklerinden dolayı Çaykara Kaymakamımız Sayın Mustafa GÜL´e,Projenin Donanım İhtiyacı ve hizmetli ihtiyacını karşılayan Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok´a,Kursun Hoca İhtiyacını karşılayan Çaykara Müftümüz Ali Fuat BAYCAN´a, Her zaman yanlarında duran ve kendilerine her ortamda destek veren  İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Çamurali´ye,Her türlü maddi ve manevi katkılarından dolayı Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Şükrü Aydın´a ve projenin başından beri tüm enerjisi ile kendileri ile birlikte çalışan Çaykara Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Leblebici´ye  teşekkür eden Esnaf Mehmet Sami Nuhoğlu  ayrıca Fatma Yerekaban Yurdunun ve Kur´an Kursunun hizmete girişinde başta binayı tahsis eden ve bir çok ihtiyaçlarını karşılayan Sayın Akın Yerekaban´a  teşekkür etmeyi bir borç bildiklerini ifade etti.Projenin başlangıcından bu yana Çaykara İlçemizde herkesten büyük destek gördüklerini ifade eden Esnaf Mehmet Sami Nuhoğlu katkısı olan herkese ayrıca teşekkür etti.

/resimler/2015-12/19/1525369655362.jpgTrabzon Eğitiminin Lider İlçesi Çaykara´da böyle bir Kur´an Kursuna ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Mehmet Sami Nuhoğlu Mevlanın kendilerine böyle bir fırsat tanıdığını ve kendilerinin de Çaykara´ya böylesine güzel ve anlamlı bir Eğitim Yuvası kazandırabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Eğitim alanındaki atılımlarının ve yararlı çalışlmalarının bun dan sonra da devam edeceğini ifade eden Mehmet Sami Nuhoğlu Eğitimde Lider İlçe olan Çaykara İlçemizde bundan sonra da Eğitim adına örnek çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

OKUL ÖNCESİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Bir çok Anne babaya bu soruyu sorduğunuzda hepsinden farklı cevaplar alırsınız kuşkusuz.Acaba çocuk eğitimi ne zaman başlar? Ya da Okul Öncesi Eğitimi çocuklarımız için ne kadar gereklidir?

Öncelikle bir Eğitimci olarak şunu açık yüreklilik ile ifade etmek isterim.Okul Öncesi Eğitim Çocuğumuz için kesinlikle gereklidir.Ve de Çocuklarımızı ne kadar erken yaşta Profesyonel Eğitimcilerin eline verebilirsek Çocuğumuzun geleceği açısından o kadar önemlidir bana göre.

Belki bu gün öyle anne baba yok ama örneğin bundan 20-30 yıl önce insanlarımıza Çocuk Eğitimi ne zaman başlar diye sorsanız büyük bir bölümüğnün sizlere vereceği cevap şu olurdu sanırız."Çocuk Eğitimi Okulda Başlar"

Oysa Çocuk Eğitiminin /80´ini 0-6 yaş grubunda tamamlıyor Sevgili Çaykara Gündem Dostları.Yani Okul Öncesi ve Ana Sınıfları Çocuklarımızın yaşantılarının bizlere göre en önemli bölümünü oluşturuyor.

Okul Öncesi Eğitim Kurumları Toplumun Temel Yapı Taşını oluşturan sevgi,saygı,hoşgörü,dayanışma,iş bölümü sorumluluk ve sosya çevre gibi bir çok temel kavramın şekillendiği ve çocuklarımız tarafından yaşam şekli olarak benimsendiği en önemli dönemdir.

Şunu biliyor musunuz Sevgili Çaykara Gündem Dostları...3 Yaşına kadar Çocuğumuzun Beyninin yetişkinler olarak bizim beynimizden 2.5 kat daha fazla çalıştığını,3 ile 6 yaş arasında ise çocuklarımızın beyninin bir profesörün beyninden 2 kat daha fazla çalıştığını biliyor muyuz?

Şimdi gelin maddeler halinde sizlere Çocuğumuzun Okul Öncesi gelişiminin ne kadar önemli olduğunu sıralamaya çalışalım.

1-Çocukta Zeka gelişiminin /80´i 7 yaşına kadar tamamlanır ve öğrenme becerisi bu yaşta gelişir.

2-Çocuğumuzun Grup İçerisine katılması,sağlıklı ilişkiler kurması,kültürel değerlerine sahip çıkması,sosyalleşmesi, gibi olgular Okul Öncesinde gelişir.

3-Bu dönemdeki sapma ve olumsuzluklar çocuğumuzun bütün yaşamını etkiler.

4-Farklı kültür ortamlarından ve ailelerinden gelen çocuklar ortak bir yetişme ortamına okul öncesi eğitim kurumlarında ulaşır.Çocuklar kendine güven duygusunu bu kurumlarda kazanmaya başlar.

5-Dilini doğru,yanlışsız ve güzel konuşma özelliğini bu yaşlarda kazanır.Toplumu,çevreyi,evreni ve insan davranışlarını bu yaşlarda tanımaya başlar.

6-Nesneleri,eşya ve varlıkları,temel bir takım becerileri davranışları,olumlulukları ve olumsuzlukları öğrenmeye başlama yaşı 4-6 yaşları arasındadır.

7-Aile içi desteğin ntek başına yetmediği çocuğun kendi yaşıtları ile birlikte olabileceği bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlıklı biçimde sürdürebilecekleri bir ortam olduğu için bana göre Okul Öncesi Eğitimin Zorunlu olması gerekir.

Haber: Hilmi Kanık

 



Anahtar Kelimeler: Çaykara Okul Öncesi Kursu

İlginizi Çekebilir