Çaykara´ya Sahip Çıkacağız!

Çaykara´ya Sahip Çıkacağız!

İyi Parti Çaykara İlçe Başkan Vekili Süleyman Selçuk,? geçmişte farklı siyasi partilerde bulunan arkadaşlarımızla birlikte, siyasete yeni başlayan kurucu üyelerimizle, huzurlu ve mutlu bir Türkiye için birlik ve beraberlik içinde sorumluluk yüklendik. Ülk

İyi Parti Çaykara İlçe Başkan Vekili Süleyman Selçuk,? geçmişte farklı siyasi partilerde bulunan arkadaşlarımızla birlikte, siyasete yeni başlayan kurucu üyelerimizle, huzurlu ve mutlu bir Türkiyeiçin birlik ve beraberlik içinde sorumluluk yüklendik. Ülkemiz ve Çaykara için güçlenerek mutlu ve güçlü insanların yaşadığı bir Türkiye olacağız,? dedi. 

Selçuk, İyi Parti Çaykara ilçe teşkilatında yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı basın toplantısında Ülkemizde ve Çaykara´daki sorunları dile getirerek, değerlendirmelerde bulundu. Arkadaşlarımızla, birlik ve beraberlik içinde ilçe yönetimini oluşturduklarını ifade eden Selçuk,? aldığımız bu büyük sorumlulukla partimizin yönetim kurulunun oluşmasına kadar her konuda halkımızın desteğini gördük ve isteklerini dikkate alarak ilgili kurullarımızı oluşturduk. Özellikle şunu belirtmek isterim ki geçmişte farklı siyasi partilerde bulunan arkadaşlarımızla birlikte, siyasete yeni başlayan kurucu üyelerimizle, huzurlu ve mutlu bir Türkiye için birlik ve beraberlik içinde sorumluluk yüklendik. Ülkemiz ve Çaykara için güçlenerek mutlu ve güçlü insanların yaşadığı bir Türkiye olacağız. Türk milletinin sorunlarının yegâne ve öncelikli çözüm noktası, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtaracak olan parlamenter sistemle, meclisle, seçilmiş siyasilerle gerçekleştirilecektir. 

SEVGİ VE SAYGI DİLİNİ HAKİM KILACAĞIZ

İYİ Parti´nin programındaki;  Türk milletine güveni esas almak, Çoğulcu, katılımcı, kapsayıcı pozitif siyaset yapmak, Milliyetçiliği kültürel ve ekonomik alanlara taşımak, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak,  Çağdaş medeniyeti yakalamak,  Sevgi ve saygı dilini hâkim kılmak,  Parlamenter sistemi yaşatmak,  Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak, Fırsat eşitliği sağlamak, İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak, Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak,  Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek. İlkeleriyle hem bu milletin sahip olmayı hak ettiği yaşam standartlarını yakalamasına hem de arzulanan yönetime kavuşmasına yardımcı olacaktır. Çünkü İYİ Parti bu gücü yine yüce Türk milletinden almaktadır.  İçinde bulunduğumuz süreçte halkımızın umutları tükenmiş, gençlerimiz yarınlarından kaygı duyar hale gelmiştir. İşte bu bağlamda gerek muhalefet gerekse iktidar cephelerinde tıkanıklığı açmak, kutuplaştırılan ve ayrıştırılan Türk halkının kardeşliğini yeniden inşa etmek ve yitirilen güvenin tekrar kazanılması için kurulan İyi Parti Türk siyasetine adeta bir güneş gibi doğmuştur. Biz İYİ Parti olarak farklılıklarımızı değil ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Partimizin çağrısı; toplumun ihtiyaçlarını bilen, çağdaş, bilime değer veren, üreten, ekonomisi güçlü, dışa bağımlı olmayan ve mutlu bir Türkiye kurma çağrısıdır. Bu ülkenin Esnafı, çiftçisi, memuru, öğrencisi, emeklisi, yaşlısı, genci herkes barış, sevgi, huzur ve refah içinde bu topraklarda yaşayacak. 

ÇAYKARA´NIN BİR ÇOK SORUNU VAR

İyi bir Çaykara için varız,

İyi bir Çaykara için buradayız

İyi bir Çaykara için yanınızdayız,

İyi bir Çaykara için yola çıkıyoruz?

Çaykara İyi olacak,

Türkiye İyi olacak?.

Ülkemiz ve Çaykara´nın birçok sorunu var. Halkın ekonomik sorunlarının yanında, İç politikada, dış politikada, eğitimde, sağlıkta tarımda, hayvancılıkta artan eksiklerimiz var. Bu sorunlarla ilgili görüş ve düşüncelerimizi raporlar halinde açıklayarak, özellikle çarelerini de bulma ve iktidara da bu konuda öneriler yapmak suretiyle bütün problemlerimize parmak basmayı bekliyoruz. Bu açıklamalar yapısal muhalefet anlamında da iktidara yol gösterici olacaktır. /resimler/2018-3/21/1252161439503.jpgÇAYKARA KÖY GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULMALI

Yıllardır Çaykara´nın siyasetten izole edilmesi dolayısıyla maalesef gerekli olan yatırımları alamadığı için Trabzon´un en geri kalmış ilçesi konumuna düşürülmüştür. Trabzon´dan 16 yıldır seçim döneminde hiçbir Çaykaralı milletvekili adayı iktidar partisinin listelerine girememiştir. Bunun için hizmet alma noktasında büyük sıkıntılar yaşadık. Bölgemiz ´de bulunan ve dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl´ü milyonlarca turist ziyaret etmesine rağmen ilçemiz köy görünümünden hala çıkamaması üzüntü vericidir. 

İlçemizde ekonomik olarak gelir getirecek hiçbir tarımsal ürün yetişmediği için insanlarımız zorunlu olarak diğer illere göç etmek zorunda kalmıştır. 

Kışın yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı ilçemizde, yazın neredeyse 100 bine yaklaşan nüfusu mevcut olup altyapı dolayısıyla büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. 

Özellikle yazın her gün binlerce aracın geçtiği Of-Çaykara yolunun hala bitirilmemesi ölümcül kazalara sebep olmaktadır.

Çaykara Merkez´de trafik tamamen kör düğüme dönmüştür. Vatandaşların zaman zaman yürüyecek yol bulamamaktadır.

Araç parkı sorununu çözmek için gerekli düzenlemeler hala yapılamamıştır. 

İlçemizde büyük umutlarla açılan Dr.Mehmet Durgun Devlet hastanesi vatandaşlara hizmet etmek yerine Of Devlet hastanesine sevk etme konumuna düşürülmüştür. Bu durum Çaykara´da yaşayan vatandaşlarımız ile birlikte yazın bölgemize gelen binlerce turiste maddi-Manevi sıkıntılar oluşturmaktadır. 

Geçmişte ilçemizde geçim kaynağı olarak hayvancılık yaparak ailenin geçimine bir nebzede olsa destek olan vatandaşlarımız uygulanan yanlış politikalar yüzünden hayvancılık tamamen bitirilmiştir. Yaylacılığın en yaygın olan ilçemizde hayvancılığın geliştirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması için ivedilikle yeni politikalar geliştirilmelidir. 

Son yıllarda gündeme gelen yaylaların yıkılması ile ilgili yapılan açıklamaları üzüntüyle takip edilmiştir. Yıllardır yaylalar için bir düzenleme getirmeyen iktidar vatandaşların yaptıklarına ses çıkarmamış, yıllar sonra yıkma konusunda sürekli beyanlar vererek özellikle yüzyıllardır yaylacılık yapan vatandaşlarımızı zor duruma düşürmüştür. Yaylalar konusunda iktidarın acil bir şekilde projeler üreterek vatandaşın düzenli bir şekilde doğaya zarar vermeyecek bir yapıya kavuşturmasını talep ediyoruz. 

Çaykara insanı eğitimdeki başarısı ve ülkemizin gelişmesi için çalışan bürokratlarımızın çokluğundan gurur duyuyoruz. Özellikle hiçbir dershane olmadan son 8 yıldır ilçemiz TEOG´da birinci olması ve ülkemizin değişik üniversitelerine önemli bölümlerine çok sayda öğrenci vermesi bizleri gururlandırmıştır. Çaykara eğitim modeli olarak örnek olarak gösterilmesi Çaykaraya farkındalık yaratmaktadır. Emeği olan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. 

İlçemizde eğitim veren okulların fiziki olarak birçok eksikleri bulunmaktadır. Aynı bina altında hala 3 okul hizmet vermektedir. Biran önce okullarımızın fiziki olarak binalarının yenilenmesi gerekmektedir. 

2015 yılında YÖK tarafından onaylanan İlçemizde Yüksekokul kurulması ile ilgili karar olmasına rağmen 3 yıla yakındır hiçbir ilerleme olmaması bizleri üzmektedir. Acilen yüksekokul binasının yapılarak okulun en kısa sürede eğitime açılmasını bekliyoruz. 

Çaykara´da orta ölçekli sanayinin olmaması, vatandaşlarımızı Of ilçesine gitmesine neden olmaktadır. Sanayi sitesinin bir an önce ilçemize kazandırılması için çalışmaların hızlandırılması bekliyoruz.. 

İlçemizdeki esnafların sadece yaz aylarında ekonomik kaynakları oluşmaktadır. Kışın siftah yapmayan esnafımız bulunmaktadır. Bölgemizin özellikle kış turizmine açılması için gerekli olan tüm çalışmalar yapılması. Turizmin çeşitlendirilmesi ve Uzungöl´un dışına yayılması için gerekli projelerin hazırlanması gerekmektedir.. 

İlçemizin mahallelerinde ve Yaylalarında elektrik sorunları mevcuttur. Elektrik kurumunun özelleştirilmesinden sonra vatandaşlar büyük mağduriyet yaşamıştır. Sorunlarımız hala devam etmektedir. Bu konuda vatandaşlarımız muhatap olacak bir merci bulamamaktadır. 

Çaykara´ya bir yandan eğitim ve turizm kenti diyoruz, diğer yandan HES´ler ve taş ocakları projeleri var. Bunlar hiçbir şekilde uyuşmamaktadır. HES´lere karşı değiliz ama Solaklı vadisinde plansız programsız olarak yapılan HES projeleri Bölgemizi her yıl milyonlarca turistin ziyaret eden yerli yabancı turistleri ile bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmaktadır. 

HES´lerin Zaman zaman can suyu vermeyerek dereleri kurutması eko dengeyi değiştirerek gelecekte büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağımız kesindir. Çok acil şekilde bir an önce bu konu ile ilgili gerekli önlemlerin alınması bundan sonra Solaklı Vadisi üzerinde HES yapılmamasını istiyoruz. Kurallara uymayan HES´lere yaptırımlar uygulanmalıdır. 

Trabzon´un Büyükşehir belediyesi olduktan sonra 4 yıl geçmesine rağmen İlçemiz ve mahallelerine gerekli yatırımlar yapılmamıştır. Özellikle Mahalle ana yolları ve kanalizasyon konusunda hiçbir çalışma yapılmamıştır. Büyükşehir Belediyesi ulaşım konusunda ilçemize gerekli hassasiyeti vermemiştir. 

UZUNGÖL´E SAHİP ÇIKACAĞIZ

Ülkemizin ve bölgemizin en önemli turizm merkezi Uzungöl İlçemize ve İlimize çok önemli gelir girdisi sağlamasına rağmen devletten gerekli altyapı yatırımlarının hala yapılmaması düşündürücüdür. 30 yıl önce turizm alanı ilan edilen Uzungöl´de en önemli altyapı hizmetlerinin yapılmaması gelen turistlerin kaldığı sıkıntıları yüzünden Uzungöl karalanmaktadır. Devletin 30 yıldır Uzungöl´e imar çıkarmaması insanların kuralsız şekilde yapılan tesislere göz yumulması büyük sorunları beraberinde getirdi. İmar sorunu çözülmeden devletin park ve seyir teraslarıyla ışıklandırma yapması asıl sorunları unutturma politikaları olarak görüyoruz. Uzungöl´in imar sorunu var, Kanalizasyon sorunu var, Yol sorunu var, denetim sorunu var, Bu sorunların çözülmeden Uzungöl´ün gerçek bir turizm merkezi olması düşünülemez. Uzungöl´ün sahipsiz kalması nedeniyle turizm merkezi yerine panayır merkezine dönüşmüştür. 

Bisiklet ve motor yolu yokken binlerce bisiklet ve motorun bulundurulmasına Çaykara belediyesi göz yummuştur. Büyükşehir Belediyesinin 4 yıldır Uzungöl´e bir çivi dahi çakmaması altyapı sorunlarıyla ilgilenmemesi ve macera arar gibi macera parkının yapılması düşündürücü olduğu gibi hayret vericidir. Uzungöl´ün pis atık suyu göl´e akmaktadır. Pis su solaklı deresini kirletmekte Çaykara-Dernekpazarı ve Of ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız sağlık sorunlarıyla karşı karşıyadır. 

İlçemizdeki turizm gelişmesi için gerçekçi, yaratıcı ve yenilikçi fikirlere ihtiyaç vardır. Uzungöl için çözülmesi gereken birçok sorun var. Sayısız güzellikleri barındıran turizm merkezinin bir an önce sıkıntılarını çözüm noktasında hızlı kararlar almak zorundayız. Devlet yetkililerinin Uzungöl halkını suçlayıcı davranışlarından vaz geçerek gerçekten sorunları çözme noktasında gayret göstermeleri ilçemiz için hayatı önem taşımaktadır. 

Yıllardır Uzungöl´ün kış turizminin geliştirilmesi için yapılan açıklamalar hep havada kalmıştır. Sosyal alanların geliştirilmesi, Teleferik yapılarak uzungöl ile bazı yaylalar arasındaki ulaşımı sağlamak, kayak tesisleri yapılması için çok ivedilikle projelerin hayata geçirilmesi bölgemiz için hayatı önem taşımaktadır. 

Özellikle Uzungöl´ün yükünün hafifletilmesi için alternatif turizm yerleri mastır planları uygulayarak hayata geçirilmelidir.

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Çaykara Sahip Çıkacağız

İlginizi Çekebilir