Çaykara´ya Yeni Müftü Atandı

Çaykara´ya Yeni Müftü Atandı

Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan´ın Artvin Hopa ilçesine atanmasının ardından boşalan ilçe Müftülüğüne Çaykaralı Abdurrahman Koç atandı.

7 yıldır Çaykara´da müftülük görevini yapan Ali Fuat Baycan´ın Rotasyon çerçevesinde Artvin İli Hopa ilçe Müftülüğüne atanmasının ardından boşalan Müftülük görevine Çaykara Derindere Mahallesi doğumlu Abdurrahman Koç atandı.

Diyanet işleri başkanlığının değişik yerlerinde çalışan son olarak Kırklareli Demirköy ilçesinde vaazlık görevinde bulunan Abdurrahman Koç kendisiyle birlikte Müftülük sınavını kazanan ve eğitimlerini tamamlayan 100 müftünün ataması yapıldı. İlçemiz Derindere Mahallesinde doğan Koç´un önümüzdeki günlerde Çaykara´ya gelip yeni görevine başlaması bekleniyor. 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 100 ilçe müftüsünün görev yerlerinin belirlenmesi için tören düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonundaki törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, göreve yeni başlayacak müftülere başarı diledi. Erbaş, teşkilata yeni bir heyecan katan atamalarla hizmetlerin de ivme kazanacağını kaydetti.

Müftülük makamının, idarecilik yanında şehrin manevi mimarlığı görevini de üstlendiğini belirten Erbaş, "Biz, İslam´ın izzetini ve sorumluluğunu taşıyoruz. Milletimizin bekası için çalışıyoruz. İlmi ve bilgiyi geleceğimizi aydınlatacak meşale olarak görüyoruz. Ümmetin vahdetini, birlik ve beraberliğimizi ana gaye ediniyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çaykara Yeni Müftü Atandı

İlginizi Çekebilir