Çaykara'ya Mayıs Karı

Çaykara

Son günlerde bölgemizde etkili olan soğuk ve elverişsiz hava Mayıs ayında yüksek kesimlerde kar yağılına sebep oldu.

Ramazan Bayramından sonra ilk iki gün hava güzel olurken Bayramın üçüncü gününde ise Çaykara İlçe Merkezinde hava soğudu. Soğuk hava Çaykara İlçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışına sebep oldu.

5 Mayıs 2022 Perşembe günü itibarı ile Çaykara İlçesinin tüm yaylalarına kar yağarken Karaçam Mahallesinin yüksek kesimleri karlandı.Kara Ülke Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl’de Glazomat mevkiinde tutarken Turizmin gözde merkezlerinden Garester Yaylası,Şekersu Mahallesi  ve Yaylalarında etkili oldu.Yedi Göller olarak bilinen Balık Gölü ve Aygır Gölünde kar yağışı devam ediyor.İlçemiz Demirkapı Mahallesi ile Yaylaönü Mahallesinde yaklaşık olarak 5 CM civarında kar yağdı.

MUHTAR TOPRAK 5 CM KAR VAR

Yaylaönü Mahallesinde son mayıs karı ile birlikte yerde yaklaşık 5  cm civarında bir kar bulunduğunu ifade eden Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak yolun ulaşıma açık olduğunu ve ulaşım konusunde her hangi bir sıkıntılarının bulunmadığını ifade etti.

KARTPOSTALLIK RESİMLER ORTAYA ÇIKTI

Kış mevsimi boyunca kar motorları ile her hafta Şekersu Yaylalarına çıkan ve Bölgenin Kış Turizmi açısından sahip olmuş olduğu potansiyeli anlatabilme amacı ile yoğun bir tempo ile etkinliklerine devam eden Uzungöl Gençliği son Mayıs Karına Şekersu yaylalarında yakalandı.

Şekersu Mahallesi ve Şekersu yolunun Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi İş Makineleri ve Personeli tarafından ulaşıma açıldığını ifade eden Uzungöl Gençlerinden Volkan Alibeyoğlu yeni yağan karın yaklaşık 3-5 cm civarında bir kar olduğunu,çok önemli olmadığını ve yolun ulaşımı konusunda her  hangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

Şekersu Yaylalarının zaten doğal güzelliği ile çok güzel ve doğa harikası yerler olduğunu ifade eden Volkan Alibeyoğlu yeni yağan kar ile birlikte yaylaların farklı bir güzellik kazandığını,bir tarafta yeni yeşermeye çalışan yemyeşil çimenlere diğer tarafta bembeyaz karın eşlik ettiğini ve çok güzel kartpostallık resimlerin ortaya çıktığını ifade etti.

YÜCE-DEMİRKAPI’YA 10 CM KAR YAĞDI

Yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı olan Bölge Turizminin can damarı Demirkapı Maghallesi de son Mayıs karından nasibini aldı.Bölgede Turizm işi ile ilgilenen Turizmci Süleyman Yüce gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Demirkapı Mahallesi yılın on iki ayı farklı güzelliklere sahip çok özel bir mahalle.Her mevsim yemyeşil kalabilme özelliğine sahip olan Demirkapı Mahallesinin bir başka önemli özelliği de kar ile yeşilin sürekli bir arada olması.Gerçekten de kar ile yemyeşil doğa Demirkapı Mahallesinde birbiri ile özdeşleşmiş adeta ikiz kardeş gibi.Sabah saatlerinde bir bakıyorsunuz her taraf bembeyaz.İkşi saat sonra bakıyorsunuz.Her taraf yemyeşil.Sabahın karından eser yok.

Demirkapı Mahallesini ziyarete gelen misafirler zaten bölgenin bu özelliğini çok seviyor ve onun için burayı ter cih ediyor.Misafirlerimizin bir bölümü yemyeşil çimenlerin üzerinde tatilin keyfini yaşarken bir bölümü ise 300 metre yukarıdaki karın üzerinde kaymanın tadını çıkarıyor.Yani ilkbahar,yaz ve kış mevsimi.3 Mevsimi aynı anda yaşıyor misafirlerimiz.



Anahtar Kelimeler: Çaykara' Mayıs

İlginizi Çekebilir