Cengiz Selimoğlu Yeni Klibi İle Müzik Dünyasında

Cengiz Selimoğlu Yeni Klibi İle Müzik Dünyasında

Türk Halk Müziği ve Karadeniz Müziğini'nin sevilen sanatçısı, Şapkalı lakabıyla tanınan Çaykara’lı Sanatçı Cengiz Selimoğlu’nun yeni türküsü “Ayri düştüm” müzikseverlerle buluştu.

Ulusal Müzik Dünyasında Karadeniz Müziğini büyük bir başarı ile temsil eden Çaykara’lı Sanatçı Cengiz Selimoğlu’nun yeni türküsü “Ayri düştüm” Youtube’da yayınlandı. Kuzey Ekspres sponsorluğunda yayınlanan Cengiz Selimoğlu’nun yeni türküsü, kısa sürede müzikseverler tarafından ilgi gördü. Müziği Tahsin Terzi’ye ait olan “Ayri Düştüm” türküsünün sözleri Hasan Ayyıldız ve Cengiz Selimoğlu tarafından yazıldı. Türkünün Aranje ve Mix’ini Metronom Müzik Yapım üstlenirken düzenleme proje direktörlüğünü Serdar Narin yaptı.

Youtube’da bir günde 2 bin 500 kez görüntülenen “Ayri Düştüm” türküsüne onlarca güzel yorum yapıldı. İşte Cengiz Selimoğlu’nun yeni türküsüne yapılan yorumlardan bazıları:

 “Küçüklüğümden beri severek dinliyorum bu insanı hiç yaşlanmıyor sesi de her zaman çok diri bir Rizeli olarak Çanakkaleden selam olsun güzel yürekli insan Allah Karadeniz'imizden eksik eylemesin cengiz abi”

“Tebrikler cengiz abi çok güzel olmuş. Emeği geçenlerin emeğine sağlık...”

"Dön Bana sevdiceğim Her derdine razıyım".....Yine Aldın götürdün bizi...Yüreğine Sağlık...Yolun açık olsun”

“Yine Cengiz SELİMOĞLU  Farkı Yanındaki dost Bile Türküyü Yaşamış”

CENGİZ SELİMOĞLU’NU ANIMSAYALIM

İlçemiz Şahinkaya Mahallesinden olan Cengiz Selimoğlu Karadeniz Müziğini Ulusal Müzik Dünyasında çok büyük bir başarı ile temsil ediyor.Sanatçı kimliğinin yanı sıra Çaykara insanının en önemli özellikleri olan sıcakkanlı,alçak gönüllü ve sıcak yapısı ile hayranlarının gönlünde taht kurmayı başaran Sanatçı Cengiz Selimoğlu kendi yazdığı türküleri ile de Karadeniz müziğine çok sayıda eser kazandırmayı başardı.

İşte Sanatçı Cengiz Selimoğlu tarafından çıkarılan albümler ve çekilen kliplerin sadece birkaç tanesi

1-2009 Yılında çıkarmış olduğu Ortanca Albümü

Sanatçımızın bu albümünde Bir of çeksem,Çaykara,Gurbet,Ortanca,Ela Kızım Ela,Horon Potpori,Kazankıran,Oy çalamadum.Gaybana sevdaluk,Karadeniz düz horon ve yaylam türküleri yer alıyor.

2-2012 Yılında Çıkarmış Olduğu Şapkalı Türküler Albümünde

Bu albümde Yüreğimin feryadı,Ela sevdam ela,solaklı,tepeler,tepeler,Karakaya,İlk sevda,kemençe,horon potpori,Geldi  Geçti Benim Ömrüm,Yayla Kızları ve Horon Türküleri yer alıyor.

3-2014 Yılında Çıkarmış olduğu Yadigar Albümünde

Bu Albümde Yadigar,Gelin Oldu Sevduğum,Bu Yürek Yana Yana,Elvede,Oy Gemiler Gemiler,Nazarluk,Kül Oldum Yana Yana,Taşkıran Havası,Alduğuni Seversun,Güneş Aldı Dağları,Akşamdan Erken Yattım Türküleri yer alıyor.

4-2017 Yılında Çıkarmış Olduğu Alevrisa Albümünde

Bu Albümde Hatıralar,Kavağın Boylarına,Ayrılık,Rize’li,Gene Geldi Yazbaşı, Gülendam,Olsun Bakalum,E Ballim,Ahın Beni Öldürür,Olmasın mı?,Horonlar türküleri yer alıyor.

Sanatçı Cengiz Selimoğlu bu türkülerin çok büyük bir bölümünün söz yazarlığını kendisi yapmıştır.Ve de bu türkülerin büyük bir bölümüne de Klip çekmişti.Kliplerinin tamamını Bölgemizde çeken Sanatcı Cengiz Selimoğlu Kliplerinde Bölgenin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına büyük önem vermiş ve bu şekilde Bölgenin tanıtımına ve Turizme kazandırılmasına çok önemli katkılar sunmuştur.



İlginizi Çekebilir