Cevdet Sunay Bilişim Teknolojileri Bölümü Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Cevdet Sunay Bilişim Teknolojileri Bölümü Yeni Öğrencilerini Bekliyor

Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında yeni öğrencilerini bekliyor.

Halen Sağlık alanında öğrenim veren Çaykara Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,alan genişlemesi kapsamında  kısmi olarak Bilişim Teknolojileri Lisesine dönüşüyor. Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında  2022-2023 eğitim - öğretim yılı için Bilişim Teknolojileri Alanına 34 öğrenci alacak.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.Okul Müdürü Osman Terzioğlu ile DAYNEKS Yöneticisi Tahsin Dinçer arasında sözleşme imzalandı.

ÖĞRENCİLERE STAJ VE İŞ İMKANI

Taraflar arasında İmzalanan Protokol kapsamında Bilişim Teknolojileri Alanı Öğrencileri Stajlarını DAYNEKS Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ş. yapacak ve Liseden başarı ile mezun olan öğrencilere aynı firmada istihdamlarına öncelik sağlanacak.Bu anlamda bu okulumuzdan mezun olan öğrencilerin iş bulma sorunu kalmayacak ve DAYNEKS firmasında işe başlama imkanı yakalamış olacaklar.

ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Okulda öğrencilere Burs imkanı da sağlanıyor.İmzalanan protokol kapsamında Ortaokul başarı puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere eğitim desteği amacı ile  burs verilecek.

KONAKLAMA SORUNU BULUNMUYOR

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler için konaklama sorunu bulunmuyor.Bünyesinde kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu mevcut.

İLK SENE SINAVSIZ DAHA SONRA SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK

Öğrenci alacağı ilk sene sınavsız öğrenci alacak olan okul,bir sonraki Eğitim Öğretim yılında ise sınav ile öğrenci almaya başlayacak.Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonunda proje okulu olacak olup öğrencilerini SINAVLA seçecek. Sadece 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına Önümüzdeki yıla özel öğrencilerini SINAVSIZ olarak öğrenci alacak.

İKİ AYRI DALDA EĞİTİM VERECEK

Bilişim Teknolojileri alanında okulda iki ayrı alanda eğitim verilecek.

1-Yazılım Geliştirme Dalı.

2-Ağ Güvenliği ve Siber Güvenlik Dalı.

MÜDÜR TERZİOĞLU EKİBİ İLE BİRLİKTE YENİ OKULUNU ANLATIYOR

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Terzioğlu yönetici ve öğretmen arkadaşları ile birlikte Çaykara İlçesinde ve bölgede bulunan diğer okullarda çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Cevdet Sunay MTAL’nin yeni şeklini öğrencilere anlatıyor.Öğrencilere Bilişim Teknolojisinin bu günün ve geleceğin en popüler mesleklerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Müdür Terzioğlu öğrencilerden lise tercihleri arasında kendi okullarını da düşünmelerini talep ediyor.

Okul tanıtım gezileri için Trabzonun bütün ilçelerine gittiklerini ifade eden Müdür Terzioğlu  tek tek sınıflara girip tanıtım yaptıklarını ve öğrenciler tarafından Okula ilginin çok fazla olduğunu ifade etti.

İl dışında ikamet eden Çaykara’lı hemşerilerimizin de okula yoğun taleplerinin olduğunu ifade eden Müdür Osman Terzioğlu,Trabzon ili haricinde İstanbul ve Ankara’da  yaşayan çaykaralılar telefonla okulla ulaşıp öğrencilerini memleketlerine okutmak istediklerini dolayısıyla Ataköyde olan Bilişim Teknolojileri Lisesine göndereceklerini belirttiklerini ifade etti.r

Cevdet Sunay MTAL’nin tüm donanım ve altyapısı ile öğrencilere hizmet vermeye hazır olduğunu ifade eden Müdür Terzioğlu Okulumuza Trabzon Gençlik ve Spor İl  müdürlüğü tarafından  ihale sürecinde olan bir kapalı spor salonu yapılacak önümüzdeki yıl hizmete girmesi planlanıyor ifadelerini kullandı.

Okulun gelecek planlamasından da söz eden Müdür Osman Terzioğlu,Okulumuzun eğitim binası yıkılıp yeni bir eğitim binasına çok kısa sürede kavuşması planlanıyor ifadelerini kullandı.

MÜDÜR ÇAMURALİ ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali Eğitim Öğretim alanında örnek ilçe olan Çaykara İlçesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ile birlikte bir okul dönüşümü heyecanının da yaşanacağını ve bu konuda tüm veli ve öğrencilerden destek beklediklerini ifade etti.

Müdür Çamurali konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Çaykara Ataköy Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bilişim Teknolojileri Lisesine dönüşüyor. 2022-2023 eğitim - öğretim yılı için Bilişim Teknolojileri Alanına 34 öğrenci alacak .
Türkiye'nin en iyi okullarındaki imkanları öğrencilerine sunacak  olan okulumuz.  "Çaykara Modeli" ile öğrencilerine Akademik çalışma ortamı hazırlayacak.  Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bünyesinde kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği 2 ayrı Pansiyon mevcut.
 Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel Prensipler Genel Müdürümüz Sayın Bilal Şentürk 'e müteşekkiriz.

MÜDÜR TERZİOĞLU-BİLİŞİM GELECEĞİMİZİN MESLEĞİ

Günümüz Dünyasında en fazla ilgi gören mesleklerden bir tanesinin Bilişim Teknolojisi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu bu anlamda öğrencilerimiz ufuklarını açmak ve onların hem iyi bir eğitim hem de iyi bir işe sahip olmalarını sağlamak amacı ile DAYNEKS Firması ile İşbirliği protokolü imzaladıklarını ifade etti.

Okulda öğrencilere 4 sene boyunca Bilişim Teknolojileri anlamında kaliteli eğitim vereceklerini ve öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri anlamında en iyi şekilde yetişebilmeleri için tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Müdür Terzioğlu,öğrencilerin Bilişim Teknolojisini etkili ve verimli kullanarak hem dijital pazarlama hem de tanıtım anlamında en iyi şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerine Burs imkanı da sağladıklarını ifade eden Müdür Tezioğlu Ortaöğretim puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere lise öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlayacaklarını bunun yanı sıra öğrencilerin liseyi bitirdikten sonra Bilişim anlamında  Yükseköğretim yapabilecekleri gibi DAYNEKS firmasında da işe başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Anadolu Lisesi olarak öğrencilerine her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını ifade eden Müdür Osman Terzioğlu hem kız hem de erkek öğrenci yurtlarının bulunduğunu,2022 yılında hizmete açtıkları modern Okul Kütüphanesinin yanı sıra yapımı devam eden Spor Salonu,Sinema Salonu ve zengin eğitim alanları  ile öğrencilerine en kaliteli hizmeti vermeye hazır olduklarını ve tüm öğrencileri okullarına beklediklerini sözlerine ekledi.

 

OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ

WEB ADRESİ: https://cevdetsunaymtal.meb.k12.tr/

TELEFON: 04626265041

İNSTAGRAM: Çaykara  cevdet_Sunay_mtal

FACEBOOK:Çaykara Cevdet Sunay Mtal

 



İlginizi Çekebilir