Cevdet Sunay MTAL,Trabzon'da Kendini Öğrencilere Anlatıyor

Cevdet Sunay  MTAL,Trabzon

Çaykara Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu ve öğretmen arkadaşları Trabzon İlinin tüm İlçelerini ziyaret ederek 8. Sınıf Öğrencilerine okullarının tanıtımını gerçekleştiriyorlar.

Çaykara Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu ve öğretmen arkadaşları Trabzon İlinin tüm İlçelerini ziyaret ederek 8. Sınıf Öğrencilerine okullarının tanıtımını gerçekleştiriyorlar.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı itibarı ile Alan genişlemesi gerçekleştiren ve Bilgisayar Yazılım firması olan DAYNEX ile imzalamış olduğu protokol doğrultusunda Bililim Teknolojisi alanında öğrenci alımına başlayan  Çaykara Cevdet Sunay MTAL okul yönetimi ve öğretmenleri okullarının imkanlarından Trabzon İlinde bulunan tüm öğrencilerin faydalanmasını sağlamak amacı ile Trabzon ilinde bulunan tüm okullarının 8. Sınıflarını ziyaret ederek okullarını anlatıyorlar.

 

Okulda öğrencilere Burs imkanı da sağlanıyor.İmzalanan protokol kapsamında Ortaokul başarı puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere eğitim desteği amacı ile  burs verilecek.

Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören öğrenciler için konaklama sorunu bulunmuyor.Bünyesinde kız ve erkek öğrencilerin barınabileceği Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu mevcut.

Öğrenci alacağı ilk sene sınavsız öğrenci alacak olan okul,bir sonraki Eğitim Öğretim yılında ise sınav ile öğrenci almaya başlayacak.Cevdet Sunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  2022-2023 Eğitim Öğretim yılı sonunda proje okulu olacak olup öğrencilerini SINAVLA seçecek. 

İKİ AYRI DALDA EĞİTİM VERİYOR

Çaykara Cevdet Sunay MTAL Bilişim Teknolojileri alanında okulda iki ayrı alanda eğitim verilecek.

1-Yazılım Geliştirme Dalı.

2-Ağ Güvenliği ve Siber Güvenlik Dalı.

MÜDÜR TERZİOĞLU-BİLİŞİM GELECEĞİMİZİN MESLEĞİ

Günümüz Dünyasında en fazla ilgi gören mesleklerden bir tanesinin Bilişim Teknolojisi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Cevdet Sunay MTAL Okul Müdürü Osman Terzioğlu bu anlamda okullarının yenilenmiş yepyeni bir okul binası ile birlikte öğrencilerini karşılayacaklarını sözlerine ekledi.

Okulda öğrencilere 4 sene boyunca Bilişim Teknolojileri anlamında kaliteli eğitim verdiklerini ve öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri anlamında en iyi şekilde yetişebilmeleri için tüm altyapı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Müdür Terzioğlu,Bilişim Teknolojisinin geleceğin mesleklerinden bir tanesi olduğunu ve öğrencilerin Bilişim Teknolojisini etkili ve verimli kullanarak hem dijital pazarlama hem de tanıtım anlamında en iyi şekilde yetişeceklerini sözlerine ekledi.

Öğrencilerine Burs imkanı da sağladıklarını ifade eden Müdür Tezioğlu Ortaöğretim puanı 85 ve üzeri olan öğrencilere lise öğrenimleri boyunca burs imkanı sağlayacaklarını bunun yanı sıra öğrencilerin liseyi bitirdikten sonra Bilişim anlamında  Yükseköğretim yapabilecekleri gibi DAYNEKS firmasında da işe başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Ataköy Mahallesinde Cevdet Sunay Anadolu Lisesi olarak öğrencilerine her türlü imkanı sunduklarını erkek ve kız öğrenci yurtlarında öğrencilerin hem barınma hem de beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını  ifade eden Müdür Osman Terzioğlu Okul İdaresi olarak Trabzon İlinde bulunan her okula imkanlar ölçüsünde ulaşmaya ve okullarını tanıtabilme anlamında çok yoğun bir tempo ile çalıştıklarını,2022 yılında hizmete açtıkları modern Okul Kütüphanesinin yanı sıra yapımı devam eden Spor Salonu,Sinema Salonu ve zengin eğitim alanları  ile öğrencilerine en kaliteli hizmeti vermeye hazır olduklarını ve tüm öğrencileri okullarına beklediklerini sözlerine ekledi.

Çaykara Eğitim Modelinin tüm ülke genelinde bilinen örnek bir epğitim modeli olduğunu,Çaykara İlçesinde öğrencilerin sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar profesyonel ekipler tarafından merkezi sistem sınavlarına planlı ve programlı bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden Müdür Terzioğlu,Ziyaret ettikleri okullarda öğrenciler ile bu bilgileri paylaşarak onların da Çaykara eğitim Modeli ile tanışmalarını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK:AA



İlginizi Çekebilir