Çevre Katliamına Kim Dur Diyecek?

Çevre Katliamına Kim Dur Diyecek?

Trabzon´un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ile Turizmin yeni gözde yeri Demirkapı- Yedigöller bölgesine giden binlerce yerli ve yabancı turistlerin yol kenarlarına attıkları poşetleri yiyen inek telef oldu.

Trabzon´un en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl ile Turizmin yeni gözde yeri Demirkapı- Yedigöller bölgesine giden binlerce yerli ve yabancı turistlerin yol kenarlarına attıkları poşetleri yiyen inek telef oldu. 

Uzungöl´e gelen binlerce turistin görmek istediği doğa harikası bölge olan Demirkapı ve Yedigöller bölgesine giden turistlerin yol kenarlarında yaptıkları piknikle gelişi güzel bıraktıkları naylon çöp poşetlerini yiyerek boğulan ineklerin sayısı bir yıl içinde ikiye yükseldi./resimler/2018-7/12/2048497793006.jpgDemirkapı Mahallesinde yol kenarında otlayan Harun Alkan´a ait 3 gün önce doğum yapan inek naylon poşeti yerken boğularak telef oldu. Vatandaşların önünde meydana gelen olayda ineği kesmeye fırsat kalmadı. 

BÖLGEMİZ ÇÖP ALANINA DÖNDÜ

Geçen yıl yine aynı mahallede Murat Keleş e ait ineğin naylon poşetin ağzına kaçması sonucu telef olması bölgedeki vatandaşları çileden çıkardı. Yıllardır hayvancılık yaptıklarını ifade eden yöre halkı, elbette ki bölgenin turizme açılmasını sevindiklerini, ama son yıllarda bölgeye gelen binlerce turistin bölgede başıboş piknik yaparak bölgeyi çöp alanına çevirdiklerini söyleyerek, yetkililerin önlem almasını ve bir yıl içinde mağdur olan iki aileye devletin şefkat elini uzatmalarını beklediklerini ifade ettiler./resimler/2018-7/12/2049301075172.jpgÇEVRE KATLİAMI SON BULSUN!

Bölgenin çöp yığını haline geldiğini söyleyen telef olan ineğin sahibi Harun Alkan, tükenmiş olan hayvancılığı yaşatmak için gayret gösterirken, Mahalle yolunun kenarına gelişi güzel atılan naylon çöp poşetlerinden dolayı hayvanlarımızı kaybetmemiz bizleri son derece üzüyor. Çevre kirliliğini önlemek için yol kenarlarında hiç uyarıcı tabela yok. Bu bölgede hayvan barındırmayacak mıyız? Hayvanların otlak alanları, çöplüğe dönmüş durumda. Hayvanlarımız ot yerine poşet yiyor. 3 gün önce doğum yapan ineğimi kaybettim. Bunun sorumluluğunu kim üstlenecek. Geçen yıl yine komşumuzun bir ineği çöp poşet yiyerek telef oldu. Bütün çağrılarımıza rağmen hiçbir önlem alınmadı. Bizim suçumuz hayvan barındırmak mıdır? Tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. ?Bölgemizde çevre katliamı son bulsun´, Bu durum aslında çevre kirliliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Önemli olan hayvanın naylonu yemesi değil, insanlarımızın sorumsuzca çevreyi kirletmesidir,? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi

 



Anahtar Kelimeler: Çevre Katliamına Diyecek

İlginizi Çekebilir