Uzungöl´e Kentsel Dönüşüm Geliyor!

Uzungöl´e Kentsel Dönüşüm Geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beraberindeki Protokol üyeleri ile birlikte Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beraberindeki Protokol üyeleri ile birlikte Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl´e bir ziyaret gerçekleştirdi.

12 Temmuz 2019 Cuma Günü gerçekleştirilen Ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Ak Parti Trabzon Millletvekili Muhammet Balta,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da Uzungöl´e geldiler.

Bakan Kurum ve Beraberindeki heyeti Uzungöl´de Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk ile kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı./resimler/2019-7/12/2254094402260.jpgÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´a Uzungöl ziyeretinde Öğrenciler  tarafından çiçek takdim edildi.

Bakan Murat Kurum Uzungöl´de çeşitli incelemelerde bulundu.Beraberinde bulunan Protokol heyeti ile birlikte gölün çevresinde tur atan Bakan Kurum´a vatandaşlar ve Turistler Uzungöl´de yoğun bir ilgi gösterdiler.

Vatandaşlar ile bolca sohbet eden Bakan Murat Kurum yerli ve yabancı turistlerin  Uzungöl´e olan bu yoğun ilgilerinden son derece memnun kaldı.

MUHTAR ÖZTÜRK´TEN BRİFİNG DOSYASI

Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu´na Uzungöl Muhtarlığı ve Uzungöl Platformu tarafından hazırlanan Brifing  Dosyası Takdim Edildi.

Uzungöl´ün Mevcut Turizm Konumunun ve Uzungöl´ün sorunlarının ele alındığı Bring Dosyası Uzungöl´ün tüm sorunlarını içeren bir rapor halinde sunuldu

UZUNGÖL ÖZÜNE DÖNECEK

Uzungöl´de Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk´ten bilgi alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha sonra Uzungöl ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ayder Yaylasında uygulanmakta olan Dönüşüm Projesinin  bir benzerinin Uzungöl´de uygulanacağını ifade eden Bakan Murat Kurum Uzungöl´de gölün çevresinde bulunan ve gölün görüntüsünü bozan yapıların yıkılacağını ve yıkım işlemine Turizm Sezonunun sona ermesi ile birlikte Sonbahar mevsiminde gölün çevresindeki düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

2017 Yılından sonra yapılan Tüm Kaçak Binaların yıkımının gerçekleşeceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bundan sonra Uzungöl´de hiçbir şekilde kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini çıkarılacak olan İmar Planı ile Uzungöl´ün Planlı Bir Turizm Merkezi haline getirileceğini ifade etti.

Uzungöl´ün Doğal güzelliği ile Tüm Dünyanın göz bebeği bir Turizm Merkezi olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Doğal güzelliğin ön plana çıkacağı Bir Uzungöl´ü Turizmin Hizmetine sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

UZUNGÖL´E MİLLET BAHÇESİ GELİYOR

Uzungöl´de Gölün Üst Kısmında bulunan Geniş alanın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatları ile Millet Bahçesine Dönüştürüleceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Yapımı gerçekleştirilecek Millet Bahçesinin Uzungöl ve Bölge Turizmine farklı bir renk ve güzellik katacağını sözlerin e ekledi./resimler/2019-7/12/2254474083928.jpgUZUNGÖL´E KENTSEL DÖNÜŞÜM GELİYOR

Devlet olarak Ayder Yaylasında olduğu gibi Karadeniz Turizminin göz bebeği Uzungöl´e de  Kentsel Dönüşümün Gerçekleştirileceğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Uzungöl´ün Doğal Dokusu korunarak ve Doğanın güzelliğine zarar vermeyerek Kentsel Dönüşümü gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

SEL TEHLİKESİNE KARŞI ÖNLEM

Karadeniz Bölgesinde özellikle son zamanlarda Sel Taşkınlarının Bölge açısından çok büyük bir Risk oluşturduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Uzungöl´de Sel Taşkınlarının en büyük tehlike oluşturduğu Goşon Deresi,Filak Deresi başta olmak üzere tehlike oluşturan tüm Risk alanlarının Islahı için  gereken çalışmalara en kısa sürede başlanacağını sözlerine ekledi./resimler/2019-7/12/2255135739007.jpg/resimler/2019-7/12/2255319579543.jpgHaber: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir