CHP Çaykara´da Hasan Düzgün Dedi

CHP Çaykara´da Hasan Düzgün Dedi

CHP´nin Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün Oldu

31 Mart 2018 Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için heyecan devam ederken Çaykara Belediye Başkanlığı için CHP´nin Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün olarak açıklandı.

CHP Genel Merkezi tarafından 16 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen açıklama ile CHP´nin Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün oldu. Ak Parti´den Mevcut Belediye Başkanı Hanefi Tok´un Yeniden Aday Gösterilmesinin ardından İkinci Belediye Başkan Adayı CHP´den Hasan Düzgün oldu./resimler/2019-1/18/1035176814169.jpgAraştırmacı Yazar,İş Adamı ve Sosyal Yönü çok kuvvetli bir insan olarak tanınan Hasan Düzgün´ün Uzungöl  ile ilgili yayınlanmış 2 tane kitabı bulunuyor.Ayrıca 1965 Yılında Çaykara İlçemizden  Van Özalp Dönerdere ve Emek Köylerine gerçekleştirilen Göç Kavramını anlatan ?Bir Göçün Hikayesi? isimli kitabı bulunuyor.

1994´TE İNEGÖL BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYDI

CHP Çaykara Belediye Başkan Adayı Hasan Düzgün daha önce 1994 Yılında Bursa İli İnegöl İlçesi Belediye Başkan Adayı olmuştu.

DÜZGÜN-ÇAYKARA´YA HİZMET BİZİM İÇİN SEVDADIR

Senelerdir Toplumun çeşitli kesimlerinde ve Sivil Toplum Kuruluşlarında üstlendiği çeşitli görevler ile Topluma ve Halkımıza Hizmet vermeye çalıştığını ifade ederek konuşmasına başlayan CHP Çaykara Belediye Başkan  Adayı Hasan Düzgün şimdi ise Siyasi anlamda Çaykara İlçemize Hizmet verme sevdası ile yola koyulduklarını sözlerine ekledi.

Toplumumuzun sosyal yapısını ve sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün hem İstanbul´da ,Hem Van´da hem de Çaykara İlçemizde Toplumumuzun her kesimi ile birlikte olduklarını ve toplumumuzun tüm sorunlarına hakim olduklarını ifade etti.

Sosyal yönü çok kuvvetli bir insan olarak uzun seneler çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında değişik görevler üstlenerek Topluma Hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün şimdi, ise Gönül verdikleri,sevdalı oldukları Çaykara İlçemize hizmet verme sevdası ile yola çıkacaklarını ifade etti.

Çaykara İlçemizi Mahalle Mahalle ve karış karış dolaşacaklarını ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün Hizmet sevdasını insanlarımız ile paylaşacaklarını ve bu konuda insanlarımızdan Destek Talebinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

PROJELERDEN BAZILARI

Çaykara İlçemiz ile ilgili Projelerinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün bu projelerin bir bölümünü ise şu şekilde açıkladı:

1-UZUNGÖL DAVOS PROJESİ

Turizm Anlamında Uzungöl´ü Dünyanın Davos´u yapma sevdası ile yola çıkacaklarını ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün hazırlayacakları çeşitli proje ve gerçekleştirecekleri yatırımlar ile Uzungöl´ün Turizm alanında Dünyanın Davos´u olması yolunda emin adımlar ile işleyeceklerini ifade etti.

2-DEREBAŞI VİRAJLARININ ULUSLAR ARASI TURİZME KAZANDIRILMASI

Bölgemizin en önemli Turizm Alternatiflerinden bir tanesinin de Derebaşı virajları olduğunu bu virajların Tarihi geçmişinin yanı sıra fiziki anlamda da Turizme çok önemli katkılarının olacağını ifade eden Başkan Belediye Adayı Hasan Düzgün Derebaşı Virajlarının da Bölge Turizmine kazandırılması için gerekli altyapı çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

UZUNGÖL´DE VİRAJLARIN VİYADÜK İLE KALDIRILMASI

Uzungöl Yolunda Virajlar bölümünün hem yaz mevsiminde trafik yoğunluğu açısından hem de kış mevsiminde buzlanma ve ulaşıma engel olması bakımından çok önemli bir engel olduğunu ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün gerçekleştirecekleri bir proje çalışması ile Uzungöl Virajlarını bir Viyadük ile aşacaklarını ve bu şekilde bu bölgede yaşanan sorunu ortadan kaldıracaklarını sözlerine ekledi.

VİRAJLARDAKİ ALT YOLLARIN OTOPARK OLARAK KULLANILMASI

Virajlar Bölgesine Viyadük  Projesinin gerçekleştirilmesinin ardından  boşalacak olan Virajlar Bölgesinin Otopark olarak kullanılacağını ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün bu şekilde Uzungöl´ün en önemli sorunlarından bir tanesi olan Trafik sorununu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

SULTANMURAT UZUNGÖL DEREBAŞI FESTİVALİ

Bölgemizin en önemli Turizm Merkezleri olan Sultanmurat ,Uzungöl ve Derebaşı Virajları ile ilgili Ortak bir Turizm Planı gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün bu üç Turizm Merkezi için  hazırlayacakları Ortak bir Festivali kalıcı bir hale getireceklerini ve bu şekilde Bölgemizin Turizm Kalitesini yükselteceklerini ifade etti.

UZUNGÖL´E RAYLI SİSTEM

Uzungöl´ün Yoğun Trafik Sorununa çözüm bulabilmek amacı ile Raylı Sistem Uygulamasını devreye sokacaklarını ifade eden Başkan Adayı Hasan Düzgün İnceli Yol ayrımından Barajlar Bölgesine kadar olan Bölgede Raylı Sistem uygulamasını gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

İŞTE PROJELER

ÇAYKARA

1-Tünel Çıkışı Çaykara´nın İçine yol planlanması

2-Çaykara´ya Pazar Yerinin Tanzimi

3-Çaykara Girişinin İslahı

4-Eğitim Kurumlarının Uyumu

5-Üniversitenin Faal hale getirilmesi

6-Binaların Islahı,dış cephelerinin onarımı

7-Kentsel Dönüşüm ve Planlaması

8-Belediye Binası

9-Yaşlılar Evi

10-Kreş ve Anaokulu

UZUNGÖL

1-Goşon Deresinin Islahı

2-Afet Alanlarının Revizesi ve Islahı Projesi

3-Otopark Sorunlarının Çözülmesi

4-Virajların Islahı Projesi

5-Alternatif Trafik Yolunun Açılması

6-Uzungöl Girişi İnformation Yapılması

7-Turizm Merkez Ofisinin Kurulması

8-Kadın Sığınma Evi

9-Yaşlılar Bakım Evi

10-Düğün Salonu(Projeli)

11-3000 Kişilik Cami(Projeli)

12-Raylı Sistem

13-Doğalgaz

SULTANMURAT

1-İmar Planı

2-Otopark

3-Pazar Yeri

4-Peysaj

HASAN DÜZGÜN´Ü TANIYALIM

Araştırmacı Yazar,Turizmci ve İş adamı Hasan Düzgün Uzungöl´de doğdu.Gurbet kavramını en iyi bilen insanlardan bir tanesi olan Hasan Düzgün 1965 Yılında Ailesi ile birlikte Van Özalp Dönerdere Köyüne İskan olarak gitti.

Karadeniz Kültürünü Doğu Anadolu Bölgesinde yaşatmak için arkadaşlarına Liderlik yapan onlar ile birlikte mücadele eden Hasan Düzgün ilk gençlik yıllarının ardından İstanbul´a taşındı.

İstanbul´da kendi işini kuran Hasan Düzgün aynı zamanda Siyasi Partilerin çeşitli kademelerinde ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında çok uzun seneler aktif olarak görev yaptı.

Uzun seneler Uzungöl ve Bölgemizin Sosyal ve Kültürel yapısını yakından inceleyen Araştırmacı Yazar Hasan Düzgün´ün Uzungöl ile ilgili yayınlanmış olan iki tane kitabı bulunuyor.

Düzgün ayrıca Van ilimize göç eden Hemşerilerimizin göç öyküleri ve Bölgede yaşadıkları ile Gurbetin insanın yüreğinde bıraktığı izleri anlatan ?Bir Göçün Hikayesi? adlı kitabı bulunuyor.

www.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler: Çaykara Hasan Düzgün Dedi

İlginizi Çekebilir