CHP Çaykara´da İsmail Sarı Başkan

CHP Çaykara´da İsmail Sarı Başkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaykara İlçe Kongresi´nde İsmail Sarı başkanlığa seçildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaykara İlçe Kongresi´nde İsmail Sarı başkanlığa seçildi.

Çaykara kongresinde KTÜ yönetimi tarafından öğrencilere verilen cezaya sert çıkan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, ?Öğrencilere bu cezaların verildiği gün, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve yönetimini kabul ediyor ve bu resimler sosyal medyada paylaşıyor. Bu nasıl bir şeydir. Rektörle AKP Gençlik Kolları Başkan ve yönetimi öğrencilere verilen bu cezaları mı kutluyor? diye konuştu.

Çaykara Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan CHP Çaykara Kongresine, CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör, il yöneticileri, Çaykara´da bulunan siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı. Mevcut Başkan Mehmet Yazıcı aday olmadı. Tek liste ile gidilen seçimde İsmail Sarı yeni ilçe başkanı oldu. İsmail Sarı´nın yönetim kurulu listesinde, Kadir Altuncu, Rıfat Baltacı, Hami Dursun, Kemal Muzaffer Ersoy, Süleyman Karagöz, Kadir Kazan, Feyzullah Kuvvetli, Mustafa Özkan, Zihni Tahan, Kasım Yeşilçiçek isimlerinden oluştu./resimler/2017-11/28/1736225264244.jpgKTÜ´DE NELER OLUYOR

Kongrede konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Karadeniz Teknik Üniversitesi´nde öğrencilere üniversite yönetiminin ceza vermesine sert çıktı. KTÜ´de neler oluyor diye soran Turgay Güngör, ?2018-2017 öğretim yılı başında üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere hoş geldiniz demek, onları şiir, tiyatro, müzik atölyelerine çağırmak için bir tiyatro mizanseni hazırlayan ve bunu sunan öğrencilere özel güvenlik görevlileri saldırmış, bu öğrencileri darp etmiş ellerindeki alet ve enstrümanları kırmışlardır.

AKP´LİLERLE KUTLAMA MI YAPIYORSUN REKTÖR?

Bu olayın ertesinde Onur Doktorası ödül Töreni için KTÜ´ye gelen TBMM Başkanı İsmail Kahraman´ın KTÜ´ye gelişi sırasında laiklik karşıtı özleri nedeniyle protesto edilmiş, üniversitelilerin tepkileriyle karşılaşmıştır.  Burada hangi sloganlar atılmıştır? ?Üniversite laikliğin yuvasıdır. Laiklik karşıtları üniversiteye giremez. Bu Memleketin her karış toprağından laikliği savunacağız.´ Sonuç:  özel güvenlik saldırmış, gençler yaralanmış ve gözaltına alınmışlardır. Bu olaylar sonucunda KTÜ yönetimi tarafından açılan soruşturmada, 9 öğrenciye toplamda 10 yarıyıl ve 5 hafta okuldan uzaklaştırma cezası verilmiştir.

Öğrencilere bu cezaların verildiği gün, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali ve yönetimini kabul ediyor ve bu resimler sosyal medyada paylaşıyor. Bu nasıl bir şeydir. Rektörle AKP Gençlik Kolları Başkan ve yönetimi öğrencilere verilen bu cezaları mı kutluyor? diye konuştu./resimler/2017-11/28/1737198546606.jpg



Anahtar Kelimeler: Çaykara İsmail Sarı Başkan

İlginizi Çekebilir