CHP Milletvekilleri Uzungöl Halkını dinledi

CHP Milletvekilleri Uzungöl Halkını dinledi

CHP Milletvekilleri Uzungöl´de meydana gelen yıkım çalışmaları ile ilgili olarak biir toplantı gerçekleştirerek Uzungöl halkının sorunlarını dinledi.

20 Ocak 2020 Pazartesi Günü Uzungöl´de gerçekleştirilen toplantıya CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İstanbul Milletvekilleri Turan Aydoğan ve Gökhan Zeybek, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Çaykara İlçe Başkanı İsmail Sarı, Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Uzungöl´lü İlker Akıncı, Trabzon İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Mimar Recep Çiçek katıldılar.  

Toplantıya Uzungöl´de bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve yöneticileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı./resimler/2020-1/20/2229269930904.jpgYETKİLİLERİN UZUNGÖL´Ü DİNLEMESİ GEREKİYOR

Uzungöl´de gerçekleştirilen Yıkım ile ilgili aylardır mücadele ettiklerini belirten Uzungöl Biruz Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzungöl Platformu Yöneticisi İdris Akyüz, ? Yaylaönü Muhtarı Yakup Toprak, Demirli Muhtarı Mustafa Özen, Demirli Muhtarı Mustafa Ayaz, Uzungöl Muhtarı Mehmet Öztürk, Uzungöl´de bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Uzungöl halkı arasından seçilen temsilciler ile birlikte aylarca her yolu denedik. Günlerce Ankara´da kalarak dertlerimizi anlatmaya çalıştık. Çok uzun senelerdir Uzungöl´de İmar Planı çıkarılmadı. Bu durumda Uzungöl insanının yüzyıllardır üzerinde yaşadığı  baba toprağı üzerinde kendisine barınacak bir ev yapmaya çalıştığını, söyledi. 

Akyüz, ?Uzungöl´ün Karadeniz ve Ülke Turizminin en önemli merkezlerinden bir tanesi. Her yıl milyonlarca insan Uzungöl´ü ziyaret ediyor. Konaklama konusunda çok büyük bir talep var. Bu durumda Uzungöl insanının evlerinin bir bölümünü Turizme açarak gelen misafirlerin hizmetine sundu. Uzungöl´ün Turizmde bir marka haline gelmesinin en büyük Mimarının Uzungöl insanıdır,? dedi.

/resimler/2020-1/20/2230080556837.jpgİMAR PLANI UZUNGÖL´E UYMUYOR

Yeni getirilen İmar Planının Uzungöl´e uymadığını ve bölge gerçeklerinden çok uzak bir şekilde hazırlandığını ifade eden Uzungöl Mahallesi Eski Muhtarı Mustafa Tahan, ? bu Plan hazırlanırken hiçbir şekilde yöre insanının fikri almadılar. Uzungöl gerçekleri ile hiçbir şekilde örtüşmeyen bir planın ortaya çıktı, dedi. 

VEKİLLER: BİNASI YIKILAN VATANDAŞLARI DİNLEDİ

Toplantıya katılan CHP Milletvekilleri Uzungöl´de evleri yıkılan vatandaşlar ile tek tek görüşerek vatandaşların sorunlarını dinlediler.

Toplantının son bölümünde söz alan CHP Milletvekilleri Uzungöl İnsanının mağduriyetini daha önce Meclis Komisyonlarında ifade ettiklerini ancak bu gün yerinde inceleme gerçekleştirerek vatandaşlarımızın mağduriyetlerine bire bir tanıklık ettiklerini ifade ettiler. Uzungöl insanının Mağdur edilmesini Meclise taşıma sözü veren CHP Milletvekilleri Ankara´ya döndüklerinde ilk iş olarak Uzungöl konusunu gündeme taşıyacaklarını ifade ettiler.      

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir