CHP Çaykara Belediye Başkan Adayı Çimen,Projelerini Açıkladı

CHP Çaykara Belediye Başkan Adayı Çimen,Projelerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisinden(chp) 2024 Yılı Mahalli İdareler Yerel seçimlerinde Çaykara belediye başkan adayı olan Naim Çimen gazetemize açıklamalarda bulunarak projelerini anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisinden(chp) 2024 Yılı Mahalli İdareler  Yerel seçimlerinde Çaykara belediye başkan adayı olan Naim Çimen gazetemize açıklamalarda bulunarak projelerini anlattı.

Başkan Adayı Naim Çimen’in açıklamaları şu şekilde;

Devlet tecrübesi, profesyonel sendikacılık ve siyasi birikimi ile Çaykara’nın sorunlarını çözeceğiz.CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışını Çaykara’da hakim kılmak istiyoruz. Mevcut  yönetimin  alternatifi  aynı  anlayış  ve  siyaset  olmaz. Tek  seçenek  C.H.P.’dir.  dedi

 “Çaykara; Trabzon’umuzun coğrafi  güzellikleri, yetişmiş  insan  potansiyeli  bakımından en  gözde ilçelerinden birisidir. Nüfus  yoğunluğunun  büyük  bir  kısmı emeklilerden  geri  kalanı  ise  bölgede  görev  yapan  devlet  memurları  ve kısmen  tarım  ve  az  sayıda da  hayvancılıkla  uğraşan  üreticilerimizden  oluşmaktadır. Bölgede  fındık  ve  az miktarda  çay yetiştirilerek gelir sağlanmakta ise de bu  geçim için yeterli olmamaktadır. Memur ve emeklilerimiz aylık sabit gelirleri ile geçinmeye  çalışmaktadır. 

Bölgede turizm potansiyeli olan  Uzungöl, Sultanmurat gibi bölgelerimiz, turizme  bağlı olarak istihdam ve gelir elde etmekte biraz  daha iyi durumda görülebilir. Ancak buralarda mevsimsel şartlar nedeniyle yılın tamamı  verimli bir şekilde değerlendirilememektedir.

Bölge insanımızın büyük bir kısmı özellikle yaz aylarını Çaykara’da geçirmekte kışın ise yaşam  şartlarının daha iyi sağlandığı şehir  merkezlerini  tercih etmektedir. İlçemizin hemen hemen  bütün tüketim ihtiyaçları ilçe dışından karşılanmakta bu durum ise diğer yerlere göre maliyet olarak olumsuz yansımaktadır. 

Ülke genelinde yetişmiş bilim  adamlarımız iş  insanlarımız olmasına rağmen ilçemizin daha  kalkınmış olmasına katkıları sağlanamamış. Bölgemizin çok  ihtiyacı  olan  yüksekokul (Turizm Meslek)  henüz  eğitim  ve  öğrenime  kazandırılamamıştır. Bölgemizin  ihtiyacı  olan  yetişmiş personel  bu  okuldan yetiştirilip  bir  an  önce  hizmet  sektöründe  istihdam edilmelidir. İlçemizde  Sağlık  hizmetleri,  özellikle hastane  bağlamında yeterli  olamamakta,  birçok  hizmet  için  başka  merkezlere  gitmek  zorunda kalınmaktadır. 

Bölgemizin coğrafi özelliklerinden dolayı farklı  turizm alanları yeterince değerlendirilememektedir. Bunlara  örnek  olarak  yaylalarımızda kış  turizmi ve Karaçam  mahallemizde  bulunan  Dünyanın  en  tehlikeli  Virajlarını  sayabiliriz. Bölgemizde  doğal  ve  organik  tarım,  kooperatifler  kurulup  devlet  desteği  de sağlanarak  daha  verimli  hale  getirilebilir. Bazı  mahallelerimizde yetiştirilen ve  marka olabilecek ürünlerimiz var. Fasülye, fındık, tereyağı, peynir v.s. bunlardan  bazılarıdır. Az sayıda canlı hayvan yetiştirilen bölgemizde, ucuz  ve uzun vadeli krediler  sağlanarak hayvancılık bölgenin  önemli  bir  gelir kaynağı olabilir. Ahırların  yapımı  için  yer  ve  finans  kolaylığı, ucuz  yem  temini, devlet  tarafından  ücretsiz  veteriner hizmetleri, su  ve  elektrik  giderlerinde  indirim  gibi  imkanlar  mutlaka  sağlanmalıdır. 

Çaykara’mızın,  özellikle  de  Uzungöl  gibi  çok  önemli turizm bölgemizin kronikleşmiş, acil  çözüm bekleyen altyapı sorunları var.  Çaykara’mızın yıllardır çözülemeyen  kronikleşmiş  alt  yapı  sorunları  var. Bunların  en  önemlisi Çaykara’da ve özellikle turizm merkezimiz Uzungöl’de acil çözüm  beklemektedir.  Turizmin yoğun  yaşandığı  yaz mevsiminde  bu  durum  çekilmez  bir  haldedir. Böyle  devam  etmesi  durumunda  ise bölgemiz cazibesini  kaybedecek  ve  turizm,  bölgemizde  azalacak  bitme  noktasına  gelecektir. 

Bir  diğer  önemli  sorunumuz  çevre  sorunudur.  Solaklı  Vadisi  ve  yaylalarımız  yurdumuzda  benzeri  olmayan  güzelliklere sahip. Ne yazık ki  bu  güne  kadar  bu  güzelliklere  yeterince  önem  verilmemiş,  korunmaları  için  hiçbir  önlem  alınmamıştır.  Kalıcı ve  sürdürülebilirlik yerine,  günlük  kazanç  hesapları  için  bu  değerlerimiz  ne yazık ki geriye  miras  bırakabileceğimiz  durumda  değil. Betonlaşma,  bölgenin  tarihten  gelen  yöresel  mimarisinin  yok  edilmesinde  çok  büyük  etkendir. Plansız  ve  projesiz  yapılaşmalar  en  kısa  sürede  durdurulmalı  kötü  yapılaşma  önlenmelidir.

Yaylalarımız,  özellikle  Sultanmurat, Limonsuyu ve Demirkapı(Haldizen) bölgesi, yoğun  yabancı turist  ziyaretleri  nedeniyle  aşırı  kirletilmekte, Belediye hizmetleri  yeterli olamamaktadır.

Yerleşim  yerlerinden  uzak  bu  gibi  bölgelerde  kontrollü piknik ve  dinlenme  alanları  sağlanabilir.

Su, tuvalet,  elektrik  hizmetleri  sağlanmalı ve  mutlaka  kontrol  altına  alınmalıdır.

Yol  kenarlarında  derme  çatma  barakalar  sağlık  kuralları  hiçe  sayılarak  kurulan  sözde  tesisler  belli  standartlarla kontrollü  bir  şekilde turizme kazandırılmalıdır. 

Çaykara’nın ilçe merkezinde acil çözüm  bekleyen sorunları  var.

Otopark, kapalı pazaryeri v.s. bunların  başında gelmektedir. Özellikle Salı günleri mahallelerimizden gelenlerin oturup  dinleneceği  açık ve kapalı alanlar sağlanabilir. 

İlimizle olan ulaşımda, Büyükşehir  Belediyesi  ile  koordineli  olarak,  sefer  sayıları arttırılabilir  ve  ek  güzergahlar  eklenebilir. 

Çaykara  İlçesi Belediyesi uzun  yıllardır  halkımızın  teveccühü  ile  sağ  partilerce yönetilmektedir. Bu  süre  içinde  yeterli  ve  hakkı olan  hizmet  ve  yatırımları  alamamıştır. Şimdi  biz  C.H.P.  olarak halkımıza  Sosyal  Demokrat  Belediyecilik  seçeneğini  sunuyoruz.  Bunun  ülkemizde  çokça  örnekleri  vardır. Hizmet  dağıtımında  adil, zamanında  ve  öncelik  ilkeli  ve  her  konuda  hesap  verebilir belediyeciliği  hayata  geçirmek  istiyoruz. Eksik  olan  ve  bitirilemeyen  hizmetleri  bir  an  önce  halkımızla  buluşturmak  istiyoruz.  

Takdir  çok  değerli  Çaykara  halkınındır.   Mevcut  yönetimin  alternatifi  aynı  anlayış  ve  siyaset  olmaz. Tek  seçenek  C.H.P. dir. 

Önceliklerimiz , acil  ve  uzun  vadeli  yapmayı  planladığımız  çalışmalar. 

  • Uzun  yıllardır çözülemeyen  ve  adeta  statükoyu  korumaya  yönelik  yanlış uygulamaların  sürdürüldüğü  Uzungöl’ümüzde, İlgili  Bakanlık  ve  Birimlerle  kesin  çözüme  yönelik  çalışmalara  bir  an  önce  başlamak. 
  • Yine  Uzungöl’de trafik  sorununu  çözmeye  yönelik, otopark  ve alternatif  güzergah  tesis  etmek. 
  • Belediye  denetiminde kontrollü  piknik  ve  dinlenme  alanları  tespit  edip gerekli  hizmetleri  sağlamak. 
  • Daha  önce İlçemizde  açılması  sağlanan Yüksek Okul  projesini “Turizm Meslek Yüksek  Okulu  “ olarak  eğitim  öğretime  kazandırmak. 
  • Mevcut  Hastanenin yerine  daha  geniş  kapasiteli  yeni  bir Hastane  inşa  edilerek  bölge  halkının  hizmetine  sunulması. 
  • Bölgede  Hayvancılığın desteklenmesi  amacıyla, Besicilik  ve  sütçülük  için Ahırlar  inşa Mandıracılık  için  teşvik  sağlanacak. 
  • Kapalı Pazaryeri  ve Yöresel  ürünlerin satılacağı  Kadınlar Pazarı kurulacak. 
  • Hizmeti  Belediyece sağlanacak Açık  ve  Kapalı  Park-Kafe  alanları yapılacak. 
  • Projesiz  ve Ruhsatsız  yapılaşmaya  izin  verilmeyecek. 
  • Tek tip  ve yöre  mimarisi  özelliği  taşıyan küçük  satış  kulübelerini Turizme  hizmet  amacıyla, önceden  belirlenen  yerlere  Belediye  kontrolünde inşa  etmek. 
  • Tarihi  kültürümüzü yaşatmak  ve  gelecek  nesillere    aktarabilmek  için,  eski  bir  binamızı aslına uygun olarak  restore  edip  Çaykara  Müzesi  olarak   kazandırmak. 
  • TİSKİ’nin bölgemizdeki  haksız  ve  yetersiz  hizmetleri İlçemizde  halen  su  aboneliklerinin  büyük  bir  kısmı  yapılmamış  bu  durum  haksızlığa  neden  olmaktadır. Abonelikler  tamamlanarak Hayvancılık  yapan  hemşehrilerimize  ucuz  su  sağlanacak. 

NAİM ÇİMEN ‘İN  ÖZGEÇMİŞ 

 1955 yılında  Maraşlı mahallesinde doğdu. İlkokulu mahallemde ortaokulu  Çaykara  ortaokulunda bitirdi. Lise eğitimimi  Sürmene lisesinde tamamladım. 1975 yılında asker oldu. Terhisimin ardından  1978 yılında bir devlet  bankasında  memur  olarak göreve başladı.

Çeşitli  illerde  ve unvanlarda çalışırken, çalışanlarımızın  üyesi  olduğu  ve  Türk-iş  konfederasyonuna  bağlı  sendikasında 2000 yılında bölge  şube  başkanı olarak  seçildi.  2012  yılına kadar  bu  görevi  profesyonel olarak  sürdürdü.

2003  yılında emekli  olunca C.H.P Çaykara İlçe başkanlığına üye kaydını yaptırdı. Çaykara  ilçesinde partinin her kademesinde (sandık kurulu üyeliği, mahalle sorumlusu, ilçe seçim kurulu, il delegesi, ve bir dönemde ilçe sekreteri) görev aldı. 2023 Ağustos ayında yapılan C.H.P. ilçe kongresinde ilçe başkanlığına seçildi. Daha sonra bu görevimden istifa ederek partinin Çaykara Belediye Başkan adayı oldu. Adaylığı 26.01.2024 Tarihli P.M. kararı ile onaylandı.

Dört kız babasıdır ve  dört de torunum vardır. Amacı tecrübesini kullanarak partinin sosyal belediyeciliğini Çaykara’da temsil etmektir.  

Çaykara halkına, ülkemizde çok sayıda iyi örnekleri C.H.P. belediye belediyeciliği ile buluşturmayı arzu etmekteyiz.

Adil dürüst çalışkan ve hesap verebilir bir anlayışla çalışacağız. Mevcut yönetime karşı tek seçenek C.H.P. dir. Bizler de bu bilinçle sorumluluk üstleniyoruz. Sorunlarımızı biliyoruz. Çaykaramızın uzun yıllardır alamadığı hizmetleri temin etmek ve eksik kalanları tamamlamak için projelerimiz vardır.

Takdir Çaykaralılarındır



İlginizi Çekebilir