Kuşakların Buluşmasında Çifte Bayram Heyecanı!

Kuşakların Buluşmasında Çifte Bayram Heyecanı!

Çaykara İlçesi Uzungöl Mahallesi Elmalı Halkı Kuşakların Buluşması Şenliği

Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 3 gün sürecek olan 1´nci (Gastanos) Kuşakların buluşması şenliği düzenliyor

I.GASTANOS BULUŞMASI

İlçemiz Uzungöl Mahallesi Elmalı Halkı ilkini bu yıl yapacakları´´ I.Gastanos Buluşması´´ sloganıyla yola çıktıkları Uzungöl Mahallesi Elmalı Halkı Kuşakların Buluşması Şenliği için ramazan bayramını seçtiler./resimler/2015-7/13/1623419859270.jpgRamazan Bayramı boyunca Elmalı İnsanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi şenliği bayramda yapmaya karar verdiklerini ve dolayısıyla insanımızın katılımında kolaylık sağlayacağını amaçladıkları belirtmiştir.

/resimler/2015-7/13/1624111585428.jpgYapılan açıklamada dış göç nedeniyle insanlarımız arasındaki irtibatın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini ve eğer tedbir alınmazsa çok yakın bir gelecekte irtibatın tamamen kopacağı endişesi her geçen gün daha arttığını göre bilmekteyiz Hedef Eski Kuşak ile Yeni Kuşağı buluşturarak yeni bir bağ  kurup irtibatı sanaldan reele dönüştürmek ve bunu memleketimizin güzellikleri ortamında olduğu ifade edilmiştir.

Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Uzungöl Off-Road Kam ve Karavan Derneği ile Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Derneği/Kulübü işbirliği ortak bir çalışma olarak gündeme getirilen Uzungöl Mahallesi Elmalı Halkı Kuşakların Buluşması Şenliği Elmalı Halkı´nınsahiplenmesiyle de gerçekleştirilmesine karar verildiği şenlik 17-18-19 Temmuz 2015 tarihleri arasında planlanmıştır./resimler/2015-7/13/1627433460593.jpgUzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Mutlu ?´Çaykara ilçemizin diğer mahalleleri gibi Uzungöl Elmalı dışa göç vermiştir. Göçün doğal sonucu olarak irtibatımızı kaybettik, sanal ortamlarda iletişim kurmaya çalışıyoruz, bu yıllarca böyle devam etmektedir ve gördük ki sanalda buluşmanın artık kuşaklar arasındaki kopuşa engel olamamaktadır. İlk defa 2005 yılında derneğimiz üyesi ve Uzungöl Off-Road Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Mustafa Mutlu adına ilk olarak´´ Gastanos Buluşması?´ başlıklı yazısında gündeme getirerek ortak gündem olmasına vesile olmuştur. Bu yıl Uzungöl Elmalı Mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde Uzungöl Off-Road Kamp ve Karavan Derneği ile Uzungöl Doğa Sporları ve Adrenalin Derneği/Kulübü ortak bir çalışmayla I.Gastanos Buluşması Uzungöl Mahallesi Elmalı Halkı Kuşakların Buluşması Şenliği´ ni başlatıyoruz. Halkımızın ilgisi bizi memnun edecek düzydedir, inşallah katılımla da halkımız bu buluşmaya destek verecektir ve her yıl Geleneksel Gastanos Buluşması olarak yaparız´´ şeklinde şenliği özetlemiştir.

Şenlikte Çaykaralı Sanatçılarımız Cemil Bayram ile Erol Akyüz sahnede olacaklar.

Şenlik aşağıda verilen Programa Göre Yapılacaktır.

17-18-19 TEMMUZ 2015  CUMA-CUMARTESİ-PAZAR

17.07.2015   CUMA GÜNÜ (Gün boyu)

BAYRAM NAMAZI-MEZARLIK ZİYARETLERİ-YAŞLI-HASTA ZİYARETLERİ-AKRABA-KOMŞU ZİYARETLERİ ? ŞEHİT J.KOMANDO ER. İHSAN MUTLU ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ.

18.07.2015 CUMARTESİ GÜNÜ

10.00 AÇILIŞ VE PROĞRAM SUNUMU - KONUŞMALAR

11.30 KAVAL VE HORON AÇILIŞ

12 00 LAHANA ÇORBASI-MISIR EKMEĞİ İKRAMI (ÜCRETSİZ İKRAMDIR)

13.00 YÖRESEL SANATÇILAR KONSERİ

16.00 SERBEST ETKİNLİK

20.00 AKŞAMSEFASI - ÇOBAN ATEŞİ ETRAFINDA SOHBET- KUMDA PATATES

19.07.2015 PAZAR GÜNÜ

09.30 TÜM MEZRALARI ZİYARET GEZİSİ (ISSIZ KOMLARIN ŞENLETİLMESİ VE BACALARININ TÜTTÜRÜLMESİ)

12.00 ÖĞLE YEMEĞİ (MISIR YARMA ÇORBASI-MISIR EKMEĞİ İKRAMI)

13.00 DOYASIYA MÜZİK,DOYASIYA HORON

15.00 KAVAL EŞLİĞİNDE DOYASIYA HORON

17.00 KAPANIŞ KONUŞMASI

YAN AKTİVİTELER

KAMP ÇADIRI KURMAK

YÜRÜYÜŞ

YÜZÜK OYUNU

BİRDİR-BİR OYUNU

ÇELİK-ÇOMAK

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Çifte Bayram Heyecanı

İlginizi Çekebilir