Çoruh Edaş´tan Uzungöl´e Elektrik Çalışması

Çoruh Edaş´tan Uzungöl´e Elektrik Çalışması

Uzungölde elektriklerin kesilmemesi için Çoruh Edaş yönetimi bir dizi önlemler aldı

Uzungöl´ün kangren haline gelmiş elektrik sorununa yıllardır süren çözüm arayışları Çoruh Edaş tarafından yapılan değişiklile sorun çözülecek mi? 

Yılbaşı öncesi yapılan bazı değişiklikle Uzungöl´ün elektrik sorununu çözdükerini ifade eden Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliğiyaptığı açıklamam şöyle:

İlimiz Çaykara İlçesi, Dernekpazarı İlçesi ve turizm merkezlerimizin başında gelen Uzungöl´ün  farklı noktalardan alternatif besleme çalışmaları neticelenmiştir. Yapılan çalışmalarla birlikte, mevcut durumda yaklaşık 50 km mesafedeki İyidere Trafo Merkezinden enerji alan Uzungölümüz artık 5 km mesafeden, Çaykara Trafo Merkezinden beslenmiştir. Çaykara, Dernekpazarı İlçelerimiz ve Uzungöl´ümüzün farklı noktalardan enerji alma imkanı, müşterilerimize sunulan elektrik enerjisinin sürekliliği ve kalitesi anlamında da ciddi bir gelişmedir. Özellikle kış döneminde, yoğun hava muhalefetinin yaşandığı zamanlarda, tek noktadan beslenen ve uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşandığı bölgede, yürütülen yatırım çalışmaları ile birlikte kesinti sürelerinin asgari seviyede tutulması hedeflenmektedir. 31.12.2015 Tarihinden itibaren özellikle İlimizin doğu kesiminde etkili olan yoğun kar yağışına rağmen Çaykara ve Uzungöl´de yapılan çalışma sonucu vermiş ve bölgede elektrik kesintisi yaşanmamıştır.

www.caykaragungem.com



İlginizi Çekebilir