Cumhuriyet Bayramın Kutlu Olsun Çaykara'm

Cumhuriyet Bayramın Kutlu Olsun Çaykara

Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Belediye Başkanı Hanefi Tok Birer Mesaj Yayınlayarak Vatandaşlarımızın Bayramlarını Kutladılar.

Cumhuriyetimizin İlan edilişinin 98. Yıl dönümü, ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel,Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak hem Çaykara’lı hemşerilerimizin hem de milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-CUMHURİYETİN 100.YILINA BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.İşte Kaymakam Güzel’in mesajı;

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 98’inci kuruluş yıldönümüne ulaşmanın onur ve coşkusunu yaşıyoruz. Şan ve şeref destanlarıyla dolu tarihimizden aldığımız azim, cesaret ve vakarla Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına birlikte yürümenin engin gururunu yüreklerimizde hissediyoruz.

 

Cumhuriyet; Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin, vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin ifadesi olan en güzel eseridir.

 İstiklal Savaşımızda, atalarımızın mücadelesine ilham kaynağı olan özgürlük ve bağımsızlık ruhu, milletimizin iradesini esaret altına almak ve ülkemizi parçalamak isteyen güçlere ve onların işbirlikçilerine karşı bugün de en önemli gücümüzdür.

 Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyini feda edebilme anlayışına sahip olduk, bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.

 Bu ülkenin fertleri olarak, atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği halinde çalışmak bu cennet misali ülkeyi bizlere armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzdur.

 Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklal kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.

BAŞKAN TOK-EN BÜYÜK ZAFER

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Başkan Hanefi Tok mesajında "Gazi Mustafa Atatürk'ün "En Büyük Eserimdir" diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Başkan Tok mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Cumhuriyet, bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Millet egemenliğinin kendisi olan bu büyük zafer büyük mücadele örnekleri sergilenerek elde edilmiştir. İşgal edilen ülkeyi düşmandan kurtarmak için canlarını siper eden vatan evlatlarının zaferidir. Bu uğurda hayatını kaybeden ve şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Birlik ve beraberliğin ve azmin zaferi olan büyük mücadelenin bizi bu günlere getirdiğinin farkında olup, bizlere bırakılan mirası da daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; bizlere bu toprakları ebedi yurt kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu vesile ile bütün Çaykara’lı  hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.



İlginizi Çekebilir