Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Cumhuriyetin İlanının 100. Yıl Dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Cumhuriyetin İlanının 100. Yıl Dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM ERBEK-CUMHURİYET GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Çaykara Kaymakamı Gürdal ERBEK Cumhuriyetimizin 100. Yıl Dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Erbek’in mesajları.

Kıymetli Çaykara’lı Hemşerilerim… 

Bugün, aziz milletimizin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazandığı eşsiz zafer neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun!

Atatürk'ün liderliğinde başlatılan ve yürütülen İstiklâl Mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesinin ardından, aziz milletimizin kendi iradesi doğrultusunda, idarede söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’in ilanı, ülkemizin istikametini belirleyen en önemli adım olmuştur.

Cumhuriyetimizin değerleri, necip milletimiz tarafından geri dönülmez bir şekilde sahiplenilmiştir. Bugün ülkemiz, ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, kuvvetli ordusu, zengin ve müteşebbis insan kaynağı ile milletlerarası alanda saygın bir konum kazanmıştır. Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi; tüm zorlukları aşmamızda bizlerin yol göstericisi olacaktır.

Bu gün bizlere düşen en büyük vazife, Atalarımızın bedelini kanlarıyla ve canlarıyla ödeyerek bizlere miras bıraktığı bu emanete sahip çıkmak ve Türkiye Cumhuriyetini her alanda muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan ve yorulmadan çalışmaktır.

 Bunun içinde kararlı bir şekilde, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl hedeflerine olan yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek yolumuza devam ettiğimiz sürece de hiçbir engel, daha gelişmiş, daha müreffeh ve daha güçlü bir ülke olmaktan bizi alıkoyamayacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm Çaykara’lı  hemşehrilerimin “Cumhuriyet Bayramı’nı” en içten dileklerimle kutluyorum.

BAŞKAN TOK-CUMHURİYET EN BÜYÜK DEĞERİMİZ

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınlayarak, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılını ve tüm Çaykara’lı vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 Bu yıl Cumhuriyetimizin  100. Yıl olması dolayısıyla daha coşkulu ve gururlu olduklarını belirten Başkan Hanefi Tok, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. 29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir bağımsızlık mücadelesi veren milletimiz, kazandığı büyük zaferi, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmıştır. Milletimiz bu kararıyla hakimiyetin kayıtsız şartsız millet iradesinde olduğunu ilan etmiş ve Cumhuriyetimizi içtenlikle sahiplenmiştir.

TÜRKİYE YÜZYILINI HEP BİRLİKTE BAŞLATACAĞIZ

Cumhuriyetin 100 yıldan beri milletimize sunduğu kazanımları korumak ve bizi birbirimize bağlayan değerlerimizi yaşatmak, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak; ancak hepimizin sorumluluklarımızı en iyi biçimde yerine getirmemizle başarılabileceğimiz bir hedeftir. Bunun için devlet millet el ele vererek canla başla çalışmaya devam etmeliyiz. Bugün geçmişten aldığımız güçle geleceğe daha emin adımlarla yürüyor ve Cumhuriyeti daha sağlam temellere oturtuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye yüzyılı vizyonu ile birlikte ülkemiz artık dünden daha güçlü ve her alanda söz sahibi olan bir ülke haline gelmiştir. 29 Ekim’de Cumhuriyetin ikinci yüzyılına merhaba diyeceğiz ve hep birlikte Türkiye yüzyılını başlatacağız.

HEP BERABER BAYRAKLARIMIZI ASALIM

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere, bizlere bu eşsiz mirası bırakan tüm kahramanlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Tüm yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Çaykara İlçemizi ay yıldızlı Türk bayraklarıyla süsleyerek bu coşkuyu hep birlikte yaşamak için bütün hemşerilerimizi evlerine ve işyerlerine bayraklarını asmaya ve 100. Yıla özel düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmaya davet ediyorum.”

 

 



Anahtar Kelimeler: Cumhuriyetimizin . dönümü Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir