Cumhuriyetin 98.Yılı Dernekpazarı’nda kutlandı

Cumhuriyetin 98.Yılı Dernekpazarı’nda kutlandı

Cumhuriyetimizin 98.yıldönümü Dernekpazarı’nda coşku ile kutlandı

Dün Atatürk anıtına konulan çelenklerle başlayan kutlama programına bugün saat 10.00 Atatürk İlk ve ortaöğretim Okulu konferans salonunda devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinden sonra İlçe Kaymakamı Anıl Adıgüzel in bayram konuşması ile devam edildi. Kaymakam Cumhuriyetin anlam ve önemini belirttikten sonra Kurum amirlerine, Okul Müdürlerine, öğretmenlere siyası parti temsilcilerine, muhtarlara, Halka ve öğrencilere verdiği mesajlarla konuşmasına devam etti. Cumhuriyetin gittikçe daha çok önem kazandığını buna binaen de yaşatılması için çok daha fazla çalışmamız gerektiğini belirterek konuşmasını herkesin bayramını kutlayarak tamamladı.

Atatürk Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Ahmet Efe Akbıyık “Cumhuriyet” Adlı şiirini okudu. Ortaokul öğrencileri arasında yapılan Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan 8/A sınıfı öğrencisi Sümeyye Uzun kürsüye gelerek kompozisyonunu okudu.

Atatürk Ortaokulu 7/A  sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı oratoryo gösterisi sahne aldı. Atatürk Ortaokulu 6/A sınıfı öğrencilerinden Fatma Odabaş “Cumhuriyete şiir” ini okudu. Okulun Müzik Öğretmeni Bahar Alemdağ söylediği birbirinden güzel şarkılarını yine kendisinin hazırladığı öğrenci korosu ile de söyledikleri şarkı ve türkülerle bayram kutlamasına ayrı bir güzellik kattı. Yarışmalarda ödül almayı hak eden öğrencilerin ödül dağıtımına geçildi.

Kompozisyon yarışmasında üçüncü olan Sudenaz Yılmaz'ın, Resim Yarışmasında üçüncü olan Zeynep Kasranoğlu'nun ödüllerini Jandarma Komutanı Cevdet Karaca, Kompozisyon yarışmasında ikinci olan Melike Güney'le, Resim yarışmasında üçüncü olan Şükriye Özbek'in ödülleri, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık tarafından, Kompozisyon yarışması birincisi olan Sümeyye Uzun'la, Resim yarışması birincisi Yaren Rabia Güney'in ödülleri Kaymakam Anıl Adıgüzel tarafından verildi.  Kutlama programı sonunda toplu fotoğraf çekildi.

Haber: Fahri DÜZENLİ



İlginizi Çekebilir