Dağcılar Erciyes´e Tırmandı

Dağcılar Erciyes´e Tırmandı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı´na zirve tırmanışı gerçekleştirdi.

Türkiye Dağcılık Federasyonun her yıl düzenlediği 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Erciyes Dağı tırmanışına Trabzon´dan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar katılarak 3 bin 917 metre yüksekliğindeki Kayseri Erciyes Dağı´na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. /resimler/2017-5/20/2152156848189.jpgTürkiye Dağcılık Federasyonun her yıl düzenlediği Erciyes Dağı tırmanışına Trabzon´dan UDSAK üyesi dağcılar olarak katılan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Başkanı Aydın Mutlu zirveye ulaştıklarını belirtti.

Mutlu, 2 gün süren yoğun tipi altında kar manzarası ve bulut yumağı eşliğinde yaptığımız tırmanış çok keyifli geçti. Bu anlamlı günde Trabzonlu dağcılar olarak en fazla sporcuyla Erciyes´e tırmanmanın ayrıca gururunu yaşıyoruz. Kampın 2´nci gününde 7 saat süren zorlu bir tırmanışla zirveye ulaştık. Zirvede yoğun tipi altında saygı duruşu ve istiklal marşını okuduktan sonra günün anlam ve önemini belirten zirve defterine UDSAK notunu yazdıktan sonra 4 saat süren inişin ardından zirve tırmanışımızı tamamlayarak Trabzon´a döndük,? dedi.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Dağcılar Erciyes Tırmandı

İlginizi Çekebilir