Dağcılar, Karla Kaplı Çaykara Filak Mezralarında!

Dağcılar, Karla Kaplı Çaykara Filak Mezralarında!

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyesi dağcılar Çaykara Filak Mezralarında 35 santimetre kar kalınlığı üzerinde yürüyüş etkinliği düzenledi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyesi dağcılar ile Rize Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri ile ortak gerçekleştirdikleri yürüyüş faaliyetinde  Çaykara Filak mezralarında 35 santimetre kar üzerinde yürüyüş etkinliği düzenlediler../resimler/2017-11/27/1145480038349.jpgİki kulübün ortak olarak düzenlediği yürüyüşe 40 sporcu katıldı. Son dönemlerde kışın hissedilir bir şekilde bölgemizde etkinliğini göstermesiyle birlikte yağan kar yörenin beyaz örtüye bürünmesine neden oldu. 40 kişilik sporcu gurubu ile 35 santim kar kalınlığı üzerinde 6 saatlik zorlu yürüyüşün ardından Fılak mezralarına ulaşan dağcılar burada karla kaplı doğanın eşsiz güzelliğini seyrettiler./resimler/2017-11/27/1146164101429.jpgMezrada demlenen Çay keyfi ile horon oynayan dağcılar, dönüşte ilkel naylonlar üzerinde kayarak Karlar üzerinde akşam saatlerinde Uzungöl´e ulaştılar. Bu yıl kış mevsiminin ilk etkinliğini huzur içinde bitirmenin keyfi ile gecenin ilerleyen saatlerinde Trabzon´a döndüler..

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği başkanı Aydın Mutlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada,? Rize Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü derneği üyeleriyle ortak olarak Çaykara´nın Fılak mezralarında 35 santim kar kalınlığı üzerinde bir yürüyüş etkinliği düzenledik. Diğer illerden bölgemize gelen dağcılara yöremizin doğal güzelliklerini tanıttırdık. Bu güzel organizyonda bizlere ev sahipliği yaparak misafirperverliğinim gösteren Nazmı Eş ile Dursunali Eş´e teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonra düzenleyeceğimiz tüm etkinliklere doğaseverleri bekliyoruz,? dedi./resimler/2017-11/27/1146420664423.jpgHaber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir