Dağcılar, Karla Kaplı Çaykara Karester Zirvesinde!

Dağcılar, Karla Kaplı Çaykara Karester Zirvesinde!

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar, karla kaplı Çaykara Karester Tepesine zorlu tırmanış gerçekleştirdi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar hafta sonu Sarıkamış şehitleri anısına Çaykara´nın en yüksek tepesi olan Karla kaplı Karester Tepesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdiler. 

Hafta sonu erken saatlerde Trabzon´dan kalabalık bir grup dağcı ile yola çıkarak Çaykara Uzungöl´e giden dağcılar buradan karester Tepesine tırmanışa başladılar. Zaman Zaman kar kalınlığının 40 santimetreyi bulduğu güzergâh boyunca zorlu anlar yaşayan dağcılar, 22 Aralık Sarıkamış şehitlerini anma günü dolayısıyla Karester tepesine çıkarak hedeflerine ulaşmış oldular. Burada Kış mevsiminin müthiş manzaraları karşısında fotoğraf kareleri çekerek aynı güzergahta inişe geçerek adrenalini yüksek olan Snowboarding, sporunu kar üzerinde yaptıkları rampaları ve manevraları ile çeşitli atlayışlar gerçekleştirerek tekrar Uzungöl´e ulaşmanın keyfini yaşadılar./resimler/2015-12/23/1126104927863.jpgDernek Başkanı Aydın Mutlu, 22 Aralık Sarıkamış şehitlerini anmak için gerçekleştirdikleri zorlu tırmanışın kış´ın tüm zorlukları olan Karester Yaylasına üyelerimizle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek,? Trekking, Karadeniz´in meşhur yaylaları üzerinde yapılmakta ve yüksek rakımı olması nedeniyle gökyüzünden coğrafi bölgeyi yakalama fırsatı bulmayı sağlamaktadır. Bir kuş misali gökyüzünde süzülmeyi andıran ve yapılan bu adrenalin dolu spor, aynı zamanda da bol bol oksijenin depolanmasını sağlamaktadır. Yapılan her bölge için farklı güzellikleri gözlemleme fırsatı sunulmakta ve kalabalık gruplar halinde de gerçekleştirilmektedir. Trekking sporu adrenalin yüksek olmanın yanı sıra kalabalık gruplar halinde olması nedeniyle arkadaşlığı da pekiştirmektedir,?dedi. 

Haber Kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi        



han li
24.12.2015 13:15:42
olan aydin göreyim seni do nemazis...

İlginizi Çekebilir