Dağcılar ´POKUT´ Yaylasında

Dağcılar ´POKUT´ Yaylasında

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar, Kaçkarların en iyi seyir terası konumundaki Pokut ve Sal yaylasına etkinlik düzenledi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) üyesi dağcılar, Rize´nin Çamlıhemşin ilçesi sınırlarında yer alan essiz güzelliği ile doğaseverlerin uğrak yeri olan 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylasına çıkarma yaptılar. /resimler/2017-7/24/1812260171786.jpgTrabzon´dan 37 dağcı grubu ile yola giren Dağcılar Rize Çamlıhemşin ilçesine vardılar. Buradan 22 kilometrelik yolu yaya olarak giden dağcılar,  özgün mimariye sahip en eskisi 250 yıllık olan ahşap evlerinin bulunduğu geniş çam ormanlarıyla çevrili Pokut Yaylası ve bu yaylaya 15 dakika mesafedeki Sal Yaylası´na yürüyüş düzenlediler. 

22 kilometrelik yolu yürüyerek 2 bin 170 rakımlı Pokut Yaylası´na varan dağcılar, eşsiz güzelliğe sahip doğanın yanı sıra otantik yapıları da görme fırsatı buldular. Burada dinlenen dağcılar, eşsiz güzellikleri fotoğraf karelerine alarak, Sal Yaylası´nı da gezerek, eşsiz manzaranın tadını çıkardı. 

/resimler/2017-7/24/1812523454067.jpgBölgemizin en önemli doğal güzellikleri ve yaylaları tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden dernek başkanı Aydın Mutlu,"yaptığımız etkinlikle, gidilip görülmesi gereken dünyanın en güzel yaylalarından biri olan Pokut ve Sal Yaylalarına 37 dağcı arkadaşlarımızla etkinlik düzenledik,?dedi..

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler: Dağcılar POKUT Yaylasında

İlginizi Çekebilir