Dağcılar Santa Harabelerine Çıkarma Yaptı

Dağcılar Santa Harabelerine Çıkarma Yaptı

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyesi dağcılar hafta sonu gerçekleştirdiği program ile Santa Harabeleri ?ne yürüyüş düzenledi.

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) Üyesi dağcılar hafta sonu gerçekleştirdiği program ile Santa Harabeleri ?ne yürüyüş etkinliği düzenledi. 

Trabzon´un en aktif dağcılık kulübü olan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği (UDSAK) Üyesi dağcılar her hafta sonu bölgemizin değişik yerlerinde düzenledikleri etkinliklerle Tarihi ve turistik yerlerin tanıtımında etkin biçimde katkıda bulunuyorlar. /resimler/2018-1/15/2153331696566.jpgGeçen hafta Sarıkamış´a giderek şehitler tepesine tırmanarak dua eden dağcılar bu hafta sonu Gümüşhane Merkez ilçeye bağlı Dumanlı köyüne bağlı Tarihi ?Santa Harabelerine yürüyüş etkinliği düzenledi. 

Trabzon´dan yola çıkan dağcılar Santa Antik Kenti´ne kadar 5 saat süren yürüyüşün ardından Santa Harabeleri ´ne ulaşan sporcular, kar üstünde yürüyerek zaman zaman sisli hava ile mücadele ettiler. Tarihi yerleri gezen dağcılar akşam saatlerinde Trabzon´a döndüler. /resimler/2018-1/15/2153585915730.jpgTrabzon´un en hareketli dağcılık kulübü olduklarını ifade eden dernek başkanı Aydın Mutlu,? arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte Santa harabelerine ulaştık. Sis engeli nedeniyle net görüntüler elde edemedik. Buradaki eski taş evleri, kilise ve çeşmelerde inceleme fırsatı yakaladık. Santa bölgemizin en güzel ve önemli turizm merkezlerinden birisi. Keşke hava müsait olsaydı da her yerini gezebilseydik? dedi./resimler/2018-1/15/2154262791266.jpgHaber:Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir