Dağcıların Zirve Özgürlüğü

Dağcıların Zirve Özgürlüğü

Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyesi Dağcılar Çaykara-Demirkapı Küçük yayla tarafında bulunan isimsiz göller bölgesine etkinlik düzenledi.

Merkezi Trabzon´da bulunan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği son dönemlerde Çaykara´nın doğal güzelliklerini keşfetmeye devam ediyor. 

Bölgemizin en aktif dağcılık derneği olan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyeleri  bu hafta sonu Çaykara´nın keşfedilmemiş bölgesi olan Demirkapı Küçük yayla tarafında bulunan sarıçiçek gölü, isimsiz göller ve dipsiz göllerin bulunduğu bölgeye 19 sporcusuyla tırmanma etkinliği düzenledi./resimler/2017-9/19/2344360118452.jpgHafta sonu Trabzon´dan yola çıkan Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği Üyeleri turizmin en önemli yerlerinden olan Demirkapı vadisi buyunca 19 sporcusu ile yürüyüşe geçti. Sırasıyla Küçük yayla güzergâhında devam eden yürüyüş sarıçiçek gölü, isimsiz göller ve dipsiz gölün bulunduğu 3128 metrelik zirvesine varıldı. 23 kilometrelik yolu 8 saatte tamamlayan dağcılar burada doğal güzellikleriyle herkesin hayranlıkla seyrettiği 6 krater gölleri seyretmenin mutluluğunu yakaladılar. Dağcılık kulüplerine yeni rota kazandıran UDSAK üyesi dağcılar aynı güzergah yolu ile geri dönerek  bir etkinliği daha tamamlamanın mutluluğuyla Trabzon´a döndüler. 

Haber: Çaykara Gündem  Gazetesi



İlginizi Çekebilir