Demirkapı Bayburt Yolu Tamamlanıyor

Demirkapı Bayburt Yolu Tamamlanıyor

Çaykara İlçemize en uzak Mahalle olan Demirkapı Mahallesi ile Bayburt arasındaki yolda iyileştirme,genişletme,betonlama ve asfaltlama çalışmaları büyük bir hız ile devam ediyor.

DEMİRKAPI BAYBURT YOLU TAMAMLANIYOR

Çaykara İlçemize en uzak Mahalle olan Demirkapı Mahallesi ile Bayburt arasındaki yolda iyileştirme,genişletme,betonlama ve asfaltlama çalışmaları büyük bir hız ile devam ediyor.

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Uzungöl ile Demirkapı Mahallemiz arasında yer alan yaklaşık 19 KM´lik yolun genişleme ve Asfaltlama çalışmaları Çaykara Belediye ekipleri tarafından tamamlandı.Aylardır çok büyük bir emek harcayarak yol genişletme çalışmalarını tamamlayan Çaykara Belediyesi Ekibi daha sonra Yedigöller Yolu İyileştirme çalışmalarına başladı.

/resimler/2018-7/4/1613374813816.jpg

Demirkapı Mahallesi ile Balıklı Göl ve Aygır Gölü arasında yer alan yaklaşık 2 KM´lik  yolda yer yer yol genişletme yer yer  betonlama ve de yer yer asfaltlama çalışmaları toprak serilerek ve de Greyder ile düzeltilerek Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından yoğun bir tempo içerisinde devam ediyor.

BAYBURT TARAFINDAN DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bayburt İl Özel İdaresi tarafından Bayburt kısmından da yolun genişletme ve de iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

/resimler/2018-7/4/1614066220639.jpg

Bayburt Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Üzengili Köyünden Aygır Gölüne kadar yolun bakım ve de onarım çalışmaları tamamlandı.

DEMİRKAPI YOLU GİRİŞİNE KADAR RAP PARKE

Demirkapı Yolu Girişine kadar Taş Parke yapılan yolun devamında gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları ile yolun Standardı daha da iyileştirilmiş oldu.

DEMİRKAPI AYGIR GÖLÜ ARASI İHALEYE ÇIKTI

Demirkapı Mahallesi içerçisinde ilk evin başlangıcından itibaren Mal Köprüsüne kadar olan yaklaşık 2 KM´lik yolun iyileştirme çalışması ile ilgili olarak açılan ihale 2 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirildi.Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale ile ilgili yolda yaklaşık olarak 2.5 Milyon TL´lik yatırım gerçekleştirilmiş olacak.Yolun yaklaşık 3 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

SAKLI CENNET ORTAYA ÇIKIYOR

Karadeniz Turizminin en önemli Merkezlerinden Çaykara İlçemizde Demirkapı Bayburt arasındaki yol güzergahının iyileştirilmesi ile bize göre yeni bir turizm alternatifi oluşturulmuş oldu.

/resimler/2018-7/4/1614379502584.jpg

Tabiat güzelliği,doğal yapısı ve Florası ile adeta bir doğa cennetini andıran Demirkapı Mahallesi ve Yedi Göller Bölgesi şu ana kadar Yolun iyi olmaması sebebi ile insanlarımızın çok fazla ziyaret edemedikleri saklı bir doğa cenneti konumunda idi.

 Şimdi ise Çaykara Belediyesi,Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve de Bayburt Belediyesinin katkıları ile iyileştirme çalışmaları tamamlanan yol sayesinde artık isteyen herkes büyük bir rahatlık içerisinde Yedi Göller Bölgesini ziyaret edebilecek.

DEMİRKAPI MAHALLEMİZİ ANIMSAYALIM

Atlas Dergisi tarafından 50 Saklı Cennet arasında gösterilen Haldizen ve Yedi Göller bölgesinde bulunan Balıklıgöl, Aygır gölü, Büyük yayla ve Demirkapı Köyünü bünyesinde barındıran Demirkapı Mahallesi gerçekten de yöremizin en önemli Turizm Değerlerinden bir tanesi

Demirkapı Mahallesi Çaykara´ya 45 km uzaklıkta,1554 tarihli arşiv kayıtlarına göre Çaykara ilçesi sınırları içinde belirtilen 10 köyden biri Haldizen`dir. Yeni ismi Demirkapı olarak değiştirilmiştir. Bölgenin en eski yerleşim yerlerindendir. Köyün ortasında Demirkapı deresi geçer. Hemen karşı tarafında olan dağların zirvelerine oluşan doğa harikası, rakımı 2500`ün üzerinde olan ve özel Çevre tarafından koruma altına alınan Balıklıgöl , Aygır göl, Karagöl, Sarıçicek gölü, Pirömer gölü, Buzlu göl ve Çifte göl bulunmaktadır. Yöreyi ve doğa harikası gölleri görmek için her yıl binlerce turist buralara gelmektedir.



İlginizi Çekebilir