Demirkapı Mahallesinin Çehresi Değişecek

Demirkapı Mahallesinin Çehresi Değişecek

Çaykara Demirkapı Mahallesi Muhtar Adayı Kadir Turan, ?İlçemizin en önemli yerleşim yerlerinden biri olan mahallemizin daha çok hizmet alması için gecemi gündüzüme katmaya hazırım" dedi.

31 Mart 2019´da yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Çaykara Demirkapı Mahallesi´nden turizm işletmecisi Kadir Turan muhtarlığa aday olduğunu belirterek,? bölgemizde Uzungöl´den sonra en önemli turizm merkezi haline gelen Mahallemizin birçok sorununu çözmek için aday oluyorum,? dedi./resimler/2018-12/17/1151159840024.jpgTURİZM MERKEZİ DEMİRKAPI HİZMETLERİN EN İYİSİNE LAYİKTIR

Birbirinden güzel çiçekleri, havası, suyu muhteşem tabiatı, adeta yeryüzündeki cenneti andıran ve yemyeşil doğası ile Çaykara İlçemizin en güzel Mahallelerinden bir tanesi olan Demirkapı, hem kendi doğal güzelliği hem de çevresinde bulunan doğal güzellikleri ile yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Bu kadar yoğun ilgi gören doğa harikası bir mahallenin beraberinde birçok sorunu ortaya çıkmıştır. Yıllardır bu bölgede yaşayan ve turizm işletmecisi olarak mahallemizin tüm sorunlarını yakından biliyorum. Halkımızın bu görevi bana layık görürse, mahallemize en iyi şekilde hizmet edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Demirkapı mahallesinin çehresini değiştireceğime inanıyorum. Onun için bu göreve talibim, desteğinizi bekliyorum./resimler/2018-12/17/1151530934423.jpgNİÇİN MUHTAR ADAYI OLDUM?                             

Demirkapı mahallemizde son yıllarda gelişen Arap turizmi dolayısıyla Uzungöl´den sonra en çok tercih edilen bir yeri oldu. Bir turizmci olarak katkı vermem gerektiğini düşündüm. Mahallemdeki kanaat önderi olarak bilinen büyüklerim, bazı komşularımın arkadaşlarımın önerisi, teklifi ile aday olmaya ikna edildim. Ayrıca yıllardır var olduğu gerçek olan aşağı mahalle ve yukarı mahalle ayrışımına son vermek için aile olarak konumuz gereği aday olmamın faydalı olacağı kanaati ile aday olmaya karar verdim.        

/resimler/2018-12/17/1152327341433.jpgMUHTAR ADAYI OLARAK VAATLERİNİZ NELERDİR?     

1-Emekli olmam ve Demirkapı da otelimizin olması dolayısıyla kış döneminde birkaç ay hariç gece-gündüz mahallemde olacağım. 

2-Demirkapı Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ile işbirliği içinde çalışacağım. Derneğin faaliyetlerine katkı sağlayacağım 

3-Seçildikten sonra mahallemin tecrübeli ve yaşlılarından oluşan İSTİŞARE HEYETİ oluşturacağım. Önemli kararları onların onayından sonra uygulayacağım. 

4-Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin mahallelere yaptığı hizmetlerden yararlanmak için ihtiyar heyeti üyelerimizle birebir takip ederek yararlanmaya çalışacağım. Yukarı mahalle camii-Abdurahmanlar Mahallesi arası. Turanlar ve Alkan aileler arasındaki yolun betonlanması yaptırılacak Ayrıca Aşağı mahallede yapılmamış beton yollar ile Köprü- Hasangiller arası. Eski okulumuz olduğu mahalle yolu ile Yeni açılan Keleşler mahalle yolu beton veya asfalt kaplaması yaptırılacak. Ödeneği bu yıla devreden Silanlo ile Mal köprüsü arasında yarım kalan taş kaplama işinin tamamlanması için gerekli çalışmalar yapılacak

/resimler/2018-12/17/1155102813344.jpg5-Eski Okul binası derneğimiz ve mahalle sakinlerinin ortak kararı ile aktif hale getirilecek. 

6-Balikgölü ve Aygır gölünün yanı sıra Karagöl ve Sarıçiçek gölünün turizme daha aktif katkı yapması için Özel Çevre Koruma Genel Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesine projeler sunulacak. 

7- Çığ gelen bazı yerlerin Orman Genel Müdürlüğünce ıslah edilmesi için var olan projelerin uygulamaya geçmesi sağlanacak. 

8-Mahallemizin var olan imar planında revizyona ihtiyaç olduğu için Özel Çevre ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimler yapılacak. 

9-Turizm yanı sıra hayvancılık için uygun olan mahallemizde HAYVANCILIĞIN gelişmesi için çalışma yapılacak 

10-Öncelikke aşağı Mahalle´nin KANALİZASYON sorununu çözmek için çalışma yapılacak. Daha sonra Yukarı mahalle, Hasangiller ve Silanlo mahallerinin kanalizasyon projeleri takip edilecek. 

11-Yukarı mahalle Kur´ an kursu faaliyete geçirilecek aşağı mahalle cami lojmanı iyileştirilecek. 

12-Gençler için spor sahası ve çocuklar için çocuk oyun bahçesi yaptırılacak. 

13-Mahallemiz de uygun yerlerde Ağaçlandırma çalışması yapılacak. 

14-Küçük yayla ve Büyük yayla yolları iyileştirilerek ve yapılaşma ile ilgili sorunlar da mahalle halkımıza eşit ve adaletli davranılacak. 

15-Türktelekom (Avea) telefonları için verici ve yansıtıcı kurulması için Telekom Başmüdürlüğünden takip işlemleri yapılacak. 

16-Doğu Karadeniz´de yapılmakta olan YEŞİL YOL güzergâhından yararlanılması ve Demirkapı -Bayburt bağlantı yolunun iyileştirilmesi için çalışma yapılacak. 

17-Uzungöl-Demirkapı mahallesinden Aygır gölüne giden yol güzergâhı üzerinde yöresel ürünlerin satıldığı ahşap büfe ve satış yerleri ve WC´ler yaptırtılacak. 

18-Mahallemizin SU güzergâhındaki eksik olan işleri ıslah ettirilecek. 

19- Özellikle bölgemizin en önemli sorunu olan çevre kirliliği ve çöp konusunda ciddi çalışmalar yapılarak turizm bölgesine yakışır temiz bir mahalle ortaya çıkaracağız. 

20-Hasangilller ve Alağı mahalle arasındaki tali yol ulaşıma açılacak. 

21-Üniversiteyi kazanan yetim ve öksüz öğrencilere burs temin edilecek. 

22-Acil durumlarda Helikopterin inebileceği HELİKOPTER PİSTİ yaptırılacak. 

23-Camilerin Çevre düzenlemesi ve oturak ve birçok eksikleri tamamlanacak./resimler/2018-12/17/1156302189907.jpg24-Yaz döneminde mahalle halkının yoğun olduğu haftalarda Cuma ve Cumartesi günü akşamları Uzungöl-den Demirkapı mahallesine gidip Pazartesi sabah erken dönecek şekilde servis hizmeti verilmesi için Çaykara tur ve Büyükşehir Belediye nezdinde girişimlerde bulunulacak. 

25-Bazı yerlerde eksik olan6 YANGIN VANALARI yaptırılacak. 

26-Mahallemizin komşusu olan ANZER yaylasında üretilen balın emsali bedelle üretilmesi için çalışma yapılacak. BAL üreticisi sayısının artması için yardımcı olunacak. Kovan sayısı artırılacak. 

27-Hayvan Ağılları yapılması için çalışma yapılacak. 

28- 7 /24 Mahalle sakinlerinin talepleri ile yakından ilgilenilecek. Mesai günü ve Cumartesi -Pazar her saat vatandaş oteldeki işyerimde beni bulabilecek. 

29- Önceliğimiz Mahallemizde Turizmin geliştirilmesi ve her kesimin turizmden eşit şekilde yararlanması için çalışmalar yapılacak. 

30- Yolların tamamı beton veya asfalt yaptırılacaktır. 

31-Bürokraside etkin olan bürokratlarımızın konumlarından mahalle halkımız lehine olabilecek yardımlardan yararlanmak için azami hassasiyet ve gayret gösterilecek. 

Halka hizmet Hakka hizmet anlayışı ile Demirkapı mahallemize hizmet için adayım. Beni bu iş için teşvik eden mahalle halkına teşekkür ediyorum. Allah ´ın izniyle çittiğim bu yolda vatandaşlarımızı mahcup etmeyeceğime inanıyorum.

NİYETİ İYİ OLANIN AKIBETİ´DE İYİ OLUR.

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir