Demiryolu Güzergâhında Solaklı Vadisi Öne Çıkıyor

Demiryolu Güzergâhında Solaklı Vadisi Öne Çıkıyor

Trabzon´a yapılacak olan Demiryolunun güzergâhı belli oldu.Karadeniz sahiline inmesi planlanan güzergâhlardan biri Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum olarak öne çıkıyor.

Trabzon´a yapılacak olan Demiryolunun güzergâhı belli oldu.Karadeniz sahiline inmesi planlanan güzergâhlardan biri Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum olarak öne çıkıyor.   

Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından onaylanan Doğu Karadeniz Bölgesi Çevre Düzeni Planı´nda Erzincan´dan Karadeniz´e inmesi planlanan demiryolu hattı için Trabzon´da 2, Giresun´da ise 1 hat olmak üzere 3 ayrı alternatif güzergah belirlendi. 

Samsun- Batum sahil hattında kurulan demiryolu hattının, Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum, Ortahisar- Torul- Erzincan hatları ile birlikte iç bölgelerle bağlanması öngörülüyor. 

19 Nisan 2017 Çarşamba 20:16 0 0 Ordu-Trabzon-Rize-Giresun-Gümüşhane-Artvin Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (12 Plan Paftası , Lejant, Plan Hükümleri, Plan Açıklama Raporu, Plan Değişikliği Gerekçe Raporu) 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname´nin 7. maddesi uyarınca Bakanlık Makamı´nın Olur´u ile 03.04.2017 tarihinde onaylanmıştı. 

Bölgeler düzeyinde en uzun süreli planlar olarak hazırlanan Çevre Düzeni Planı´nda karayolu, havayolu ve deniz yolu ulaşımının yanı sıra demiryolu ulaşımıyla ilgili öngörülen güzergahlar da yerini aldı. 

TRABZON- RİZE ARASINDA ÇİFT YÖNLÜ ŞEHİR İÇİ DEMİRYOLU GEÇİŞİ

Ordu - Trabzon - Rize - Giresun - Gümüşhane - Artvin Planlama Bölgesi için hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nca onaylandıktan sonra geçtiğimiz hafta Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından da kabul edilen planda, Ordu - Trabzon - Rize - Giresun - Gümüşhane - Artvin Planlama Bölgesi plan notlarında demiryolu hatlarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: ?Plan kapsamında Samsun-Sarp demiryolu bağlantısı kurularak, bölgenin Batum- Samsun ve iç bölgelere olan bağlantısı süreklileştirilmiştir. Bu demiryolu hattı ile özellikle yük taşımacılığına rahat ve etkin bir gelişim alanı tanımlanırken, liman-demiryolu karayolu ağları birbirlerine entegre edilmiştir. Sahil hattında kurulan bu demiryolu hattının, Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt, Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum, Trabzon Merkez İlçe (Ortahisar)- Erzincan hatları ile birlikte iç bölgelerle olan ilişkisi de kurulmuştur. Bununla birlikte Ordu-Giresun ve Trabzon-Rize akslarında çift yönlü şehir içi demiryolu geçişi sağlanacaktır.? 

YENİ GÜZERGAHLAR BELİRLENDİ

Karadeniz sahiline inmesi planlanan güzergahlardan biri Of-Çaykara-Bayburt-Erzurum olarak öne çıkıyor. Bu hat Erzincan´dan çıkıp Erzurum´a oradan da Bayburt´a ulaşıyor. Bayburt- Konursu üzerinden geçen hat Soğanlı Dağı´na oradan Çaykara´ya ve Solaklı Vadisi boyunca ilerleyerek Of´a iniyor. Erzincan´dan Karadeniz sahiline inmesi planlanan güzergah ise Ortahisar- Torul- Erzincan olarak planlandı. Erzincan´dan ayrılan ve Kelkit üzerinden gelen demiryolu hattı plana göre Torul´dan geçerek Zigana Dağı´ndaki Kalkanlı zirvesinden geçiyor ve Maçka´ya ulaşıyor. Maçka Vadisi boyunca ilerleyen demiryolu hattı Ortahisar ilçesinden sahile bağlanıyor. Demiryolunun güneyden Karadeniz sahiline planlanan bir değir hattı ise Tirebolu-Gümüşhane-Bayburt hattı. Erzurum üzerinden gelmesi öngörülen bu hat önce Bayburt´a oradan Gümüşhane´ye ulaşıyor. Ardından Torul ve Kürtün üzerinden geçen hat Tirebolu´dan sahile iniyor.



İlginizi Çekebilir