Depremin Yıl dönümünde Başımız Sağ Olsun Türkiye'm

Depremin Yıl dönümünde Başımız Sağ Olsun Türkiye

6 Şubat 2023 Tarihinde Kahramanmaraş İli Pazarcık Merkezli meydana gelen Deprem Felaketinin 1. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınladılar.

6 Şubat 2023 Tarihinde Kahramanmaraş İli Pazarcık Merkezli meydana gelen Deprem Felaketinin 1. Yıl Dönümü dolayısı ile Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal ERBEK,6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık İlçe Merkezli meydana gelen Deprem Felaketinin 1. Yıl Dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Erbek’in mesajı şu şekilde;

Ülkemizde en son yaşanan 11 ilimizde etkili olan  6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana deprem tarihimizin en büyük felaketlerinden birine sebep olmuştur.

Millet olarak   bu zor zamanları  birlik ve beraberliğimizle atlatıyoruz. Güzel ülkemizin bir daha böyle afetlerle karşılaşmamasını temenni ederken, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm yurttaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileyerek, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

BAŞKAN TOK-DEPREMİN ACISINI YÜREĞİMİZDE HİSSETTİK

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır, hem fiziksel hem de psikolojik olarak yaralanan herkese acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Hanefi Tok, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük ve en acı depreminin üzerinden bir yıl geçti. Ülkemizin her köşesinde, vatandaşlarımızın kalbinde hüzünlü izler bırakan ve yüreklerimizi dağlayan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır, hem fiziksel hem de psikolojik olarak yaralanan herkese acil şifalar diliyorum.

Hepimizi derinden sarsan 6 Şubat depremleri, ülke olarak birlik ve beraberliğimizin ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha tüm dünyaya gösterdi. Biz de Çaykara  halkıyla omuz omuza vererek afetin ilk anından itibaren başlattığımız dayanışma seferberliğiyle, elimizden gelen tüm desteği bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettik. 

Afetlerin gerçekleştiği gün, tamamı uzmanlardan oluşan tam teçhizatlı Çaykara Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi ve gönüllü zabıta ekibimizin bölgeye ulaşmasını sağladık. Arama kurtarma faaliyetlerinde ve gerekli çalışmalarda aktif rol oynadık. Çaykara  halkının özverili desteğiyle bölgeye onlarca tır dolusu acil yardım ve tıbbi malzemeleri ulaştırdık. Gönderdiğimiz malzemelerin koordinasyonunu sağlamak ve vatandaşlarımızın acısını paylaşabilmek için afetten etkilenen şehirler arasında yer alan Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Adana’ya giderek incelemelerde bulunduk. 

Bunun yanı sıra Çaykara İlçesine gelen depremzedelerle bire bir görüşerek ihtiyaçlarının karşılanması için olanaklarımızı seferber ettik. 

Bir kez daha depremde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatyalı kardeşlerim başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”



İlginizi Çekebilir