Depremzede Minik Yüreklerin Bayram Hediyeleri Çaykara'dan

Depremzede Minik Yüreklerin Bayram Hediyeleri Çaykara

Çaykara İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu Yönetiminde Depremzede Çocuklar İçin Bayramlık Kıyafet Hazırlandı

Çaykara İlçesinde Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu’nun Koordinesinde  gönüllü bayanlar tarafından depremden zarar gören çocuklar için bayramlık kıyafet dikimi gerçekleştirildi.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel’in yönetiminde ve Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu’nun koordinasyonu ile Ramazan ayı boyunca dikimi gerçekleştirilen 500 adet Bayramlık Çocuk Kıyafeti Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesine gönderildi.

Ramazan ayı öncesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu İstanbul ile iletişime geçerek Kumaş Fabrikalarından Bayramlık elbise dikimi için kumaş talebinde bulunmuştu.

İstanbul’dan Yılmaz Kirişçioğlu,Yüksel Kirişçioğlu ve Bilal Somuncu tarafından 1 buçuk ton ağırlığında 3500 metre kumaş Çaykara İlçesine gönderilmişti.

Çaykara İlçesinde İlçe Milli Eğitim şube Müdürü Veysel Somuncu yönetiminde  gönüllü bayanları tarafından ramazan ayı boyunca bu kumaşlar dokunarak depremden zarar gören çocuklar için bayramlık kıyafet dikimi gerçekleştirildi.

Teknoloji Tasarım ve Giyim Öğretmenleri Ayşegül Sayar,Yeter Yanık,Meryem Yüce ,Dudu Köksal ve Fatma Ataman  yönetiminde yaklaşık bir ay boyunca çalışan Çaykara’nın 20 gönüllü annesi 500 öğrencilik Bayramlık kıyafetlerin dikimini gerçekleştirerek Depremden zarar gören çocuklara tatlı bir bayram sürprizi gerçekleştirdiler..

Dikiline elbiseler ramazan bayramında dağıtılmak üzere Kahramanmaraş Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi.  Hepsi el emeği olan ürünlerin içerisinde ; kız çocuğu elbisesi, kız çocuğu etek ve pantalon, kız çocuğu üst giysi, erkek çocuğu pantolon, erkek çocuğu yağmurluk, erkek çocuğu eşorfman takımı, kız çocuğu eşorfman takımı, kadın üst giysi, kadın tesettür takım,  kadın etek, erkek pantolon, kadın pantolon vb. Elbiseler olmak üzere 500 takım üretilerek depremzedelere gönderilmiştir.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel 17 Nisan 2023 Pazartesi Günü  Bayramlık kıyafetlerin Kahramanmaraş Nurhak İlçesine  gönderilmesi esnasında kamyonun yanına gelerek emek veren yönetici ,öğretmen ve kursiyerlere teşekkür etti.

Kıyafetler için çok büyük bir emek verildiğini ve ortaya çok güzel ürünlerin çıktığını ifade eden Kaymakam Muhammet Güzel Ramazan Bayramında Deprem Bölgesinde bulunan çocukların yüreklerine dokunmayı hedeflediklerini ve çocukların mutluluğunun kendi mutlulukları olduğunu ifade etti

Tekstil Teknoloji  Öğretmeni olan Çaykara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Somuncu 6 Şubat tarihinden bu yana hem kıyafet temini hem de bu kıyafetlerin dikimi ve kıyafet haline getirilmesi aşamalarında yoğun bir çalışma temposu ile emek veriyor.

Şube Müdürü Veysel Somuncu İstanbul’dan Çaykara İlçesine gerçekleştirilen kıyafet desteği ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, barınma ve eğitim için ilçemize gelen depremzedeler ve 11 ilde hayatını devam ettirmeye çalışan depremzede vatandaşlarımız için ilçemizde kıyafet üretiminin birinci bölümü tamamlanmış olup Ramazan Bayramında yaklaşık 500 Çocuğumuza kıyafet desteği gerçekleştirerek yaşamlarına dokunmaya çalışacağız.

 Deprem bölgelerindeki çocuklara bayramlık kıyafet dikimi için; gerçekleştirmiş olduğumuz girişimleri sonucu İstanbul da faaliyet gösteren KİPAR TEKSTİL firmasından ilçemize ücretsiz olarak 1 buçuk ton ağırlığında, 3500 metre kıyafet yapımına hazır halde kumaş gönderilmiştir. Bu yardımdan ötürü firma sahipleri Yılmaz Kirişçioğlu, Yüksel Kirişçioğlu ve Bilal Somuncu’ya  teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Kurs Öğretmenlerimiz Ayşegül Sayar,Yeter Yanık,Meryem Demir,Dudu Köksal, ve Fatma Ataman yönetiminde Ramazan ayı boyunca çok büyük bir özveri göstererek çalışan Çaykara’lı 20 Gönüllü bayan kardeşlerimize emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Çaykara İlçesi olarak öğretmenlerimiz ve de gönüllü bayanlarımız ile birlikte Kurban Bayramına kadar aynı azim ile çalışarak Bayramda çocuklarımızı bir kere daha sevindirmeyi planlıyoruz.



İlginizi Çekebilir