Derebaşı Yolu Kısmi Olarak Ulaşıma Açıldı

Derebaşı Yolu Kısmi Olarak Ulaşıma Açıldı

Son günlerde Bölgemizde etkili olan yoğun yağmur sebebi ile Derebaşı Virajlarında meydana gelen heyelan sebebi ile ulaşıma kapanan yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Trabzon-Bayburt sınırında, 'Derebaşı Virajları' olarak bilinen D-915 yolu, sağanak sonrası meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bölgede, son günlerde  etkili olan sağanak sonrası yaşanan heyelan nedeniyle, Çaykara-Bayburt sınırındaki, “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçilen, Soğanlı Dağı’ndaki 29 keskin virajın yer aldığı  “Derebaşı Virajları” olarak bilinen D-915 yolu sel sebebi ile ulaşıma kapandı.

 Virajlarda yürüyüşe çıkan bazı doğa tutkunları, heyelandan son anda kurtuldu. Kapanan yolda iş makinesi destekli çalışma başlatıldı, sel ve heyelan anı da cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde dik yamaçtan önce sel sularının aktığı, ardından da gürültüyle toprak ve taş kütlerinin sürüklenip yola dolduğu görülüyor.

Çaykara-Bayburt ulaşımını sağlayan Derebaşı virajları Karaçam Muhtarı Aladdin Şeker’in girişimleri ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesi ekipleri ve iş makineleri  tarafından kısmi olarak ulaşıma açıldı.Yolda geçiş kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

MUHTAR ŞEKER-DEREBAŞI VİRAJLARININ BAKIMA İHTİYACI VAR

Çetin bir Coğrafyaya sahip olan Çaykara İlçesinde Derebaşı virajlarının belki de Çaykara İlçesinin en çetin yerinde yer aldığını ve de dünyanın en tehlikeli virajlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Karaçam Muhtarı Alaaddin Şeker bu yolun çok ciddi anlamda bakıma ihtiyacının bulunduğunu sözlerine ekledi.

Derebaşı virajlarının bölgenin en eski yollarından bir tanesi olduğunu ve uzun senelerdir Çaykara ile Bayburt arasındaki ulaşımın bu yol  vasıtası ile gerçekleştirildiğini ifade eden Karaçam Muhtarı Alaadin Şeker Cumhuriyet tarihi ile yaşıt olan bu yolda altyapı çalışmaları anlamında çok büyük eksikliklerin bulunduğunu hazırlanacak olan bir proje ile Bakanlık,Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Çaykara Belediyesinin el birliği içinde bu yolun altyapısını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunmaları gerektiğini sözlerine ekledi.



İlginizi Çekebilir