Derik'ten Çaykara'ya Gönül Köprüsü

Derik

Mardin İlinin Derik İlçesinden gelen Şehit ve Gazi Aileleri Trabzon Gezisi kapsamında Çaykara İlçesini de ziyaret ettiler.

Çaykara’lı Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına gerçekleştirilen ziyarette Öğrenciler Şehit Kaymakam Safitürk’e Derik İlçesine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır’ın organizasyonu ile gerçekleştirilen gezi organizasyonuna Mardin’in Derik İlçesinde bulunan şehit ve gazi aileleri katıldılar,

 Mardin’in Derik İlçesinde 8 ay içerisinde yaptığı çalışmalarla hem kısa sürede ilçe halkının takdirini topladı hem de Şehit Kaymakam Safitürk’ün anısına Şehit ve Gazi yakınlarına Trabzon gezisi düzenledi.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır’ın destekleriyle Mardin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğince düzenlenen etkinlikte, Trabzon’a hareket eden çocuklar Trabzon Şehitleri Aileler Başkanı Şeref İşler ve heyeti ile, Trabzonspor’un kupa töreni izleme fırsatını buldular Trabzon’da Atatürk Köşk’unü Ayasofya Camii, Botanik Bahçesi, Boztepe, Trabzonspor müzesi ile  Trabzon müzesini ve Uzun sokak, Kunduracılar caddesini gezdiler  Daha sonra Çaykara İlçesine gelen öğrenciler Çaykara İlçesini gezdikten sonra Karadeniz ve Ülke turizminin en önemli merkezlerinden Uzungöl’de yorgunluk attılar.

Şehit Kaymakam’ın Ailesini doğduğu yer olan Çaykara’ya  gelerek  Kaymakamlığını Ziyaret  ettiler daha sonra Uzungöl ‘ü de gezen Şehit Çocukları gezilerini sonlandırdırmış oldular..

Mardin Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Orhan Kandemir ve Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Kadın Kolları Genel Başkanı Hatice Turan Kandemir, Mardin Şehit Aileleri Derneği Başkanı Tayyip Eken ve Trabzon Şehit Aileler Dernek Başkanı Şeref İşler de Mardin’den gelen  Başkanlara Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Şehit Kaymakam’ın çok arzuladığı gönül köprüsünü Derik Kaymakam Enver Çakır hayatta geçirdi .Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Çakır şu ifadeleri kullandı. ”Derik’ten Trabzon’a gönül köprülerinin, doğudan batıya bütün il ve ilçelere örnek teşkil edeceğine inanıyorum.Bizler hepimiz millet olarak kardeşiz.Ve de bu kardeşlik duygusunu çocuklarımız ile pekiştirmemiz gerekiyor.”

MUHAMMET FATİH SAFİTÜRK KİMDİR?

Aslen Çaykara Maraşlı Mahallesi´nden olan 1962 yıllarında Sakarya göç eden kaymakam Fatih Safitürk Çaykara’lı İlim insanı Asım Safitürk’ün oğludur.

1981 senesinde dünyaya gelen Muhammed Fatih Safitürk doğma büyüme Sakaryalıdır. İlk ve Ortaöğretim eğitiminin ardından kazandığı Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden 2004 senesinde başarılı bir şekilde mezun oldu.

Safitürk, 2005 senesinde Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başladı.2006-2008 seneleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzman Yrd. Olarak görev yaptı. 2009 senesinde Kastamonu’nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak görev başlayan Muhammed Fatih Safitürk, 2010 senesinde yüksek lisans eğitimini İngiltere’deki University of Exeter’da tamamladı.

2011-2013 seneleri arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 seneleri arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yaptı. Daha sonraları Derik Kaymakamı olarak görece başlayan Muhammed Fatih Safitürk, son olarak da Derik Belediyesine kayyum olarak atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Muhammed Fatih Safitürk 10 Kasım 2016’da Mardin’de PKK’nın hain saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit oldu.



Anahtar Kelimeler: Derik' Çaykara' Gönül Köprüsü

İlginizi Çekebilir