Derindere Mahallesinde 8 Ev Taş Tehdidi Altında!

Derindere Mahallesinde 8 Ev Taş Tehdidi Altında!

Çaykara Derindere Mahallesi Foliza Mevkii´nde bulunan 8 ev sürekli yuvarlanan taşların tehdidi altında.

Çaykara Derindere Mahallesi Foliza Mevkii´nde bulunan 8 haneli evlerde yaşayan vatandaşlar, Mahallenin yukarı kısmındaki yamaçlardan sürekli yuvarlanan taşların tehdidi altında.  

Derindere Mahallesi ?Foliza mevkisi? olarak bilinen yerde ikamet eden 8 haneli evlerin üst kısmındaki dik yamaçlarda bulunan yaklaşık 50 metre genişliğindeki bir alanda bulunan büyük esnek taşların yuvarlanması sonucu rahat uyuyamadıklarını ifade eden mahalle sakinleri, kayalar yüzünden can ve mal kaybı endişesi yaşadıklarını, zaman zaman kayaların yuvarlanıp gelirken, büyük korku yaşadıklarını belirterek yetkililerin bir an önce önlem almasını istediler./resimler/2018-7/27/1314286144253.jpgKORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ

Mahalle sakinlerinden Abdurrahman Topel, aile olarak kendilerinin de tehlikeli alanda evlerinin bulunduğunu söyleyerek, geçen gün büyük bir taş kitlesi yukarıdan koparak evinin önündeki tarlaya düştüğünü ifade ederek, ? Nereye gideceğiz, ne yapacağız bilmiyoruz. Korku içinde yaşıyoruz. Evin içine girsek, ev tepemize göçecek. Yıllardır burada yaşıyoruz. Başka gidecek evimiz yok. 8 evde yaşayan komşularımız tedirgin. Yukarından taş geldikten sonra burada yaşayanlar sürekli korku içinde yaşıyor. Şimdiye kadar birçok taş yuvarlanıp geldi, Allah muhafaza, bir can kaybı olsa bunun hesabını kim verecek? Belediye´ye müracaatımızı yapacağız. Yetkililerden duruma müdahale ederek esnek bulunan taşların ıslah edilmesini talep edeceğiz,? diye konuştu. 

/resimler/2018-7/27/1315135051112.jpg/resimler/2018-7/27/1315377707847.jpgHaber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir