Dernekpazarı Süt Fabrikası Yeniden Doğuyor!

Dernekpazarı Süt Fabrikası Yeniden Doğuyor!

2005 yılına kadar üretim faaliyetine devam eden ve daha sonra kapanan Dernekpazarı süt Fabrikası 12 yıl aradan sonra tekrar faaliyetine başlıyor.

Dernekpazarı çıkışı, Holo Vadisi yol ayırımı Çaykara yolu üzerinde 1994 yılında Dernekpazarı Tarımsal Kalkınma kooperatifi olarak hizmet vermeye başlayan ve 5 yıl üretim yaptıktan sonra bazı sorunlar yüzünden üretimine ara verilen Süt Fabrikası 12 yıl aradan sonra yeniden doğuyor. 

/resimler/2016-9/10/1124337389938.jpgDernekpazarlı girişimci Yılmaz kumaş ve oğlu Ahmet Emre Kumaş´ın girişimleriyle süt Fabrikasının yöremize kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Fabrika binasında başlanan bakım ve onarım devam ederken, süt ürünlerini işleyecek ve üretim yapacak yeni cihazlarla donatılacak olan Süt Fabrikası yakında üretime başlayacak. Yöremizde hayvancılığın yeniden geliştirilmesi açısından Fabrikanın tekrar faaliyetine başlayacak olması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Fabrikanın yakında açılacak olması, üretilecek ürünlerin görsel tanıtımı yapılacak olan reyonların biri Dernekpazarı Of istikametindeki çıkışı Karayolu üzerinde hazır hale getirildi./resimler/2016-9/10/1125094890631.jpg12 yıl aradan sonra Solaklı Vadisinde daha önce faaliyeti devam eden ve daha sonra kapanan süt Fabrikasını yeniden hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Yılmaz Kumaş, ?Tesisimiz 1994 yılında Kooperatif olarak kurulmuştur. 2005 yılına kadar faaliyetini sürdüren tesis daha sonra Kooperatifçiliğin yörede getirdiği zorluklar nedeniyle kapanmıştır. Yaklaşık 12 yıldır kapalı durumda idi. Şu anda bu işletmeyi biz devraldık. Bundan böyle hem yörenin tanıtılması, hemde yörede hayvancılığın geliştirilmesiyle birlikte istihdam amaçlı bir faaliyet içerisine girdik. Yörede hayvancılığın geliştirilmesi için hem kendimiz bir hayvancılık işletmesi kuracağız, hem de sözleşmeli süt sığırcılığı projesini geliştireceğiz. Destek olacağımız mahalleli çiftçilerle dayanışmalı bir sütçülük faaliyeti projesi yürüteceğiz inşallah. Tesisimizde tamamen sağlıklı ve doğal ürünler üreteceğiz. Geçmişte beğenilen ürünlerimiz vardı. Biz çitayı biraz daha yükselterek inşallah daha geniş bir alanda ürünlerimizi pazarlayacağız. Türkiye markası olmayı arzu ediyoruz. Fabrikamızda üretilecek ürünlerin tümünü Fabrikamızda ve değişik yerlerde yapacağımız, yazılı- görsel tanıtım araçlarıyla da fabrikamız hakkında bilgi sahibi olacaklardır.  Ayrıca burada satışa sunmayı planladığımız yeni ürünlerimizi ilk defa tüketici ile buluşturup görüş ve önerilerini alarak çalışmalarımıza katkı sağlamayı planlıyoruz. Halkımızın da desteğiyle İnşallah bu projemizi başaracağımıza inanıyoruz.? diye konuştu./resimler/2016-9/10/1125432391293.jpgHaber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



İlginizi Çekebilir